Skocz do zawartości
cavarr

Geforce GTX 260/280

Rekomendowane odpowiedzi

Wezcie tylko jedna poprawke jak porownujecie wyniki w grach to tylko Crysis wykorzystuje nowe karty a stare gry juz duzo nie przyspiesza,poniewaz jest to chyba logiczne,ze nowe GTX sa robione pod gry,ktore maja wyjsc :)

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łeeee myślałem że jednak będzie wydajniej.......... co to ma być Dx 10 + VH crysis i 30FPS :lol2:

Może nowe stery coś tu pomogą bo jak nie to ta karta to new GF9800 GX2..... lipa

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzewany qklet? :blink:

Imho nic ciekawego, potrzebny jest kolejny krok na miare wprowadzenia T&L.. a tu podnosza takty, podnosza tranzystorki a wydajność....no z drugiej strony chyba teraz coraz ciezej jest podwoić wydajnosc w nowej rodzinie gpu.... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zatem nie musi czekac na R700. CF 4850 zje tą kartę na ec0 :lol2:

EDIT

z Anandtech'sa: zegar w zegar z G80 wychodzi średnio o niecałe 61% szybciej.

EDIT2

nawet 8800GT SLi spuszcza jej lanie. najs nV :D

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po recce labowej. Ta karta to porazka. Po za poborem pradu w idle , niczym mnie to nie zauroczylo. W tym momencie totalnie smiac mi sie chce , widzialem caly ten forumowy hajp a wyszlo na to , ze nV wypuscila drogiego crapa , ktory w w rozdzialce HD nie jest w stanie pociagnac Crysisa. Pila pisze o mocy (przy okazji Crysisa) , dodaje ze jest 2x wydajniejszy. Ja sie pytam : o jakiej On mocy mowi? Ja nie widzialem jej przy Crysisie , a reszta gier i tak chodzi na slabszych , nie mowiac ze lepiej wypadnie SLI z nizszych modeli niz z tego czegos. Totalne gowno , juz widze miny cwaniaczkow , ktorzy sprzedawali swoje dwujajowe grafy , podniecali sie hajpem (purepc , domysly itd..) i otrzymali cos co jest zartem z cyklu "mamy cie" :rotfl: :rotfl: Faktycznie , CUDA !!! CUDA !!! Crysis nie bangla w HD :rotfl: :rotfl: Juz wiem czemu prosza nas o kompleksowa ocene tego czegos , mydlenie oczy cudami i innymi bajerami. Zanim to zadziala to pewnie bedzie juz 2 albo 3 generacja kart i cudow... :rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja już nic nie czaje na Frazie karta daje czadu a na reszcie serwisów tak sobie.

Sorki ale gdzie tam daje czadu :rolleyes:

za tą cene to powinna wszystko pozamiatać

kupujesz za pół ceny 8800gt sli i dziękuje

jakoś zaczęli wymyślać inne zastosowania dla gpu a trochę zapomnieli o najważniejszym <_<

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze tylko ze nie wiadomo co teraz kupic do rozdzielczosci 1920x1200 i Crysisa + podobne gry w przyszłości??

G280 nie nadaje sie do Crysisa - przynajmniej narazie (moze wyjda lepsze stery).

Do SLI za droga + duzo zre pradu + wymiana plyty. Poczekam tydzien na premiere ATI i zobacze. Moze 4870 w CF da rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopisek AMP! Edition informuje nas o tym, że mamy do czynienia z fabrycznie podkręconą wersją GeForce GTX 280. I tak prezentowana karta ZOTAC taktowana jest zegarem 700MHz dla rdzenia, 1400MHz dla procesorów strumieniowych i 1150MHz (2300MHz efektywnie) dla pamięci. To wartości wyraźnie wyższe od zalecanych przez NVIDIĘ referencyjnych zegarów (602/1296/1107MHz).

Przyczyna większej wydajności GTX 280 na Frazie niż innych serwisach.

http://znak.pl/index.php?prid=kgPCX280GTX1+1280+BOX

Cena o wieeele mniejsza niż myślałem :)

Edytowane przez RBEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 1900 raczej bym nie kupił,ale za 1400-1500 jak jest/jesli bedzie, to moze sie skusze.

Ps.Cos musze kupic ,siedze na karcie z media center :oops:

Edytowane przez Ogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi