Skocz do zawartości
cavarr

Geforce GTX 260/280

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie GTX280 nie jest wart zakupu, glownie dlatego ze nie wydam wiecej niz 1300 PLN na sama karte grafiki, dla mnie to czysta glupota. :mur:

pkt widzenia zależy od ilości gotowki na koncie;)

Dla ciebie to glupota dla innych decyzja naturalna jakby kupywali kolejny bochenek chleba:P

Jeden wyda 2k na karte, drugi wpakuje 2k na znaczek pocztowy:) Jesli kogos stac to czemu nie?:)

Co innego jak koles bierze kredyt by nowa grafe kupic to juz głupota :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem ile musisz dołożyć po gx2 do 280gtx..... bo jeśli więcej niż 100zł to ...... no comment, no chyba że masz kasy jak lodu...

Nie mam :) muszę dołożyć 270zł(dokładnie) ale na ta sume mnie stać. Tyle tylko, że co waszym zdaniem byście wybrali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co innego jak koles bierze kredyt by nowa grafe kupic to juz głupota :lol2:

To ja Ci podam lepszy tekst. Kolo na Labie kupuje GTX280 bo :

-jest pasjonatem

-u niego komp przewaznie lazi w idle :blink: , te gigantyczne rachunki za prad przy innej karcie niz GTX280 w idlu...

-karta w idle zas bierze , jesli dobrze pamietam , kolo 25W

Ten post , ktorego nie zacytowalem a jedynie przytoczylem , rozwalil mi totalnie koncepcje , bo o ile rozumiem zakup jesli kogos na to stac , tak dla mnie calkowitym debilizmem jest tak zwane zamrozenie gotowki , czyli tutaj okolo 2000 zl , tylko po to by :

-pasjonat uzywal potwora w idle bo ten zre 25W

-czasami sobie pogral , a dokladnie raz w tygodniu kolo niedzieli > mam ochote , to sobie odpale na maxa , a tak skoro idzie w idle to mam nizsze rachunki

Dla mnie to zwykly onanizm sprzetowy...tutaj zamiast wykorzystac moc tego czegos kolo bedzie wykorzystywal sile lansu i przeswiadczenie o mocy swojego kompa ,a znajac zycie za pol roku straci juz na tym z 500 zl , jak nie wiecej...no ale idle must go on :P

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Ci podam lepszy tekst. Kolo na Labie kupuje GTX280 bo :

-jest pasjonatem

-u niego komp przewaznie lazi w idle :blink: , te gigantyczne rachunki za prad przy innej karcie niz GTX280 w idlu...

-karta w idle zas bierze , jesli dobrze pamietam , kolo 25W

Ten post , ktorego nie zacytowalem a jedynie przytoczylem , rozwalil mi totalnie koncepcje , bo o ile rozumiem zakup jesli kogos na to stac , tak dla mnie calkowitym debilizmem jest tak zwane zamrozenie gotowki , czyli tutaj okolo 2000 zl , tylko po to by :

-pasjonat uzywal potwora w idle bo ten zre 25W

-czasami sobie pogral , a dokladnie raz w tygodniu kolo niedzieli > mam ochote , to sobie odpale na maxa , a tak skoro idzie w idle to mam nizsze rachunki

Dla mnie to zwykly onanizm sprzetowy...tutaj zamiast wykorzystac moc tego czegos kolo bedzie wykorzystywal sile lansu i przeswiadczenie o mocy swojego kompa ,a znajac zycie za pol roku straci juz na tym z 500 zl , jak nie wiecej...no ale idle must go on :P

Po trosze wyolbrzymiasz. Rozumiem po co ma służyć komp z taka kartą ale nie rozumiem daczego Ty nie rozumiesz ze komp również z taka karta ma służyc jako zwtczajny PCet. Od poprostu komp 24/7.

I w takim wypadku przy chęci posiadania dobrego sprzetu a możliwości ograniczenia rachunkow za prąd jest zrozumiala.

Ja osobiście uzywam kompa 24/7 więc po GX2 mam już nauczke i sie patrze na to co komp je w idlu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesada. odpalam kompa na nascie godzin, gram moze z 1. co w tym zlego? wlasnie dlatego, ze gram jedna, to chce czerpac max przyjemnosci, a ze nascie chodzi komp, no to tez milo, ze ktos pomyslal zbednych W ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam troszke inne "priorytety", ale na pewno nic w tri ;) z tego co widze tri ma duze problemu z min fps i nie dziala to tak jak powinno. sli to wystarczajacy eksperyment do domu ;)

tez planuje SLI, bo zalezy mi na XFI.... a z trisli moge zapomniec, a tak jak piszesz do domu do 1920x1200 sli jest wystarczajace:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden tu :

Dołączona grafika

w FEAR 2 testy , COD4 cały, Crysis 2 testy , CoH cały , WiC 2 testy szybszy i jeden równy .

W Frontline Fuel Wars GX2 jest szybsza albo taka sama wydajnościowo .

W ET:QW GTX280 jest szybszy ale tylko trochę .

Podobnie jest w kilku innych grach , GTX280 jest minimalnie szybszy ( ~ 10 FPS )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden tu :

w FEAR 2 testy , COD4 cały, Crysis 2 testy , CoH cały , WiC 2 testy szybszy i jeden równy .

W Frontline Fuel Wars GX2 jest szybsza albo taka sama wydajnościowo .

W ET:QW GTX280 jest szybszy ale tylko trochę .

Podobnie jest w kilku innych grach , GTX280 jest minimalnie szybszy ( ~ 10 FPS )

Proponuję patrzyć tylko na testy w wyższej jakości ... np. w Fear GF280 jest po prostu szybszy ... natomiast w COD2 wolniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9800 GX2 minimalnie wygrywa z 280 GTX np. w Call Of Duty 4 w 1920x1200 4xAA gdzie 9800 ma 65,7 fps a 280 61,2 ...

reyden mówił o tłuczeniu. To że w niektórych minimalnie przegrywa to wiem. Ale pytam się co reyden wie a reszta nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie GTX280 nie jest wart zakupu, glownie dlatego ze nie wydam wiecej niz 1300 PLN na sama karte grafiki, dla mnie to czysta glupota. :mur:

Poczekaj pół roku a cena GTX280 będzie za 1000 zeta :] Oczywiście się zgadzam z Tobą, że wydawanie tyle kasy za kartę graficzną za bezsens bo GeForce 8800GT w zupełności wystarczy ale są ludzie którzy lubią wszelkie nowości mieć :)

A co do sterowników jestem zaskoczony, że szybko wydali również dla Linuxa :)

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście się zgadzam z Tobą, że wydawanie tyle kasy za kartę graficzną za bezsens bo GeForce 8800GT w zupełności wystarczy ale są ludzie którzy lubią wszelkie nowości mieć :)

8800GT wystarczy do gry w np. Crysis w 2560x1600 4xAA 16xAF @~50 fps ? ... ciekawe na jakich detalach :blink: Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800GT wystarczy do gry w np. Crysis w 2560x1600 4xAA 16xAF @~50 fps ? ... ciekawe na jakich detalach :blink:

Nie jestem aż takim pedantem graficznym aby grac na takich rozdziałkach ;) I tak nie mam HD i wystarczy mi, że zagram na 19 calowym LCD trochę długo wieczorem na rozdziałce max 1280x1024 to budze się nad ranem z bólem głowy lub oczów jakbym miał potężnego kaca a co dopiero przy 2560x1600 B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zsikajcie się nad tym Crysisem. W kółko to samo. Szkoda, że ta gra jest po prostu żadna :/

Wiara kupuje kompy by odpalić Crysisa, często nie patrząc na grę (która jest żadna) i tylko czekają na zwróconą w teście ilość FPS, a potem maja doła bo wydali kasę na marne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj było już o tym :wink:

Prawda jest taka, że gra może być żadna, ale oprawa audio/wizualna (a głównie wizualna) to w najwyższych detalach (czyli Vista + V. High) to coś czego nikt inny nie pokazał, a karta grafiki ma za zadanie wyświetlać tą grafikę. Jak sobie nie radzi to nie ma co pisać bzdur, że jest inaczej. Acha tylko nie płacz, że programiści dali [gluteus maximus] i skopali kod. Jak już wcześniej pisałem jak ktoś inny pokaże, że można tak samo z mniejszym zapotrzebowaniem na moc to wtedy będzie można coś mówić, więc na razie stfu i czy się to tobie podoba czy nie Crysis jest pewnym wyznacznikiem. EOT :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

8800GT wystarczy do gry w np. Crysis w 2560x1600 4xAA 16xAF @~50 fps ? ... ciekawe na jakich detalach :blink:

A 280 starczy?

Nawet na High trudno o to.

Mam monitor 22" na 8800GT w 1650x1050 wszystko chodzi dobrze oprócz Crysisa a jak w niego nawet na 280 na full detalach nie pogram to po co mam kupować nową kartę?

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież nikt wam nie każe sprzedawać swoich kart i kupować GTX 280 opanujcie się. Wszyscy narzekają na kartę jaka ona słaba ech...

Gdyby kosztowały 1500 to byście narzekali i mówili że za 1100 to może byście ją kupili a tak to to nie. 1800 zl to pikuś w porównaniu jak brałem 7800 GTX za 2300 po hurtowych cenach.

Polakowi nigdy nie dogodzisz :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na następną generacje kart bo GTX280 też sobie nie radzi,grywalne rozdzielczości są takie same jak na 8800GT w SLI,o AA można nadal zapomnieć żeby nie schodzić poniżej płynności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A 280 starczy?

Nawet na High trudno o to.

Mam monitor 22" na 8800GT w 1650x1050 wszystko chodzi dobrze oprócz Crysisa a jak w niego nawet na 280 na full detalach nie pogram to po co mam kupować nową kartę?

Zupełnie nie zrozumiałeś sedna sprawy.

ps. To tak jak byś powiedział :"na Radeon 9700 nie pogram na full w crysisa to po co mam kupować 8800GT"

Nie jestem aż takim pedantem graficznym aby grac na takich rozdziałkach ;) I tak nie mam HD i wystarczy mi, że zagram na 19 calowym LCD trochę długo wieczorem na rozdziałce max 1280x1024 to budze się nad ranem z bólem głowy lub oczów jakbym miał potężnego kaca a co dopiero przy 2560x1600 B-)

Wiesz .... ale są ludzie którzy mają po prostu 30" i GF280 nie będzie dla nich nadmiernie szybką kartą ... - o to mi chodziło. A sam wiesz jak wygląda obraz na LCD w rozdzielczości niższej niż natywna. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi