Skocz do zawartości
cavarr

Geforce GTX 260/280

Rekomendowane odpowiedzi

@TomaszPaweł

Troszkę mało masz tych fpsów ponieważ 30 nawet ponad to miałem na 8800gt ;). Teraz po zabiegach OC to waha się od 30-60. Czasem spada do 27 , ale to naprawdę rzadko. Oczywiście mówię o dx 9 pod vistą w 1360x768 all entuzjasta.

No to zrób tak:

Ustaw sobie 1280x1024xMaksaxAAx4 a w plikach ini zrób podmianę ustawień High na VeryHigh i zobaczysz fajny wynik fps...

Jesli chodzi o Anizo to w sterownikach mam x16 i oczywiście filtorwanie wysoka jakość.

Oczywiście jest to wynik testu GPU z wbudowanego .bat

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpinacie dodatkowe zasilanie pod płytę przy gtx280?

Mój zasilacz jednak zaczął piszczeć pod obciążeniem i teraz nie wiem, czy zmieniać go na mocniejszy, czy może to karta piszczy - zielonego pojęcia nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybki, maly update: zmienilem płyte bez instalcji systemu i Vista odziwo wstala bez zajakniecia i nagle grafa sie "naprawiała". Nie wiem do konca jeszcze na ile ale w pierwszym tescie 3dsmarka06 poczatowo mialem okolo 50pfs teraz zaczyna sie od 120-130 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie , wracając do zasilacza - zmierzyłem napięcia miernikiem i o dziwo trzyma je wzorowo.

12V :

idle-12.03v

stress - 12.01v

5V:

idle - 5.00v

stress - 4.99v

Czyli wychodzi na to,że ta karta dla tej zasiłki to pestka, dlaczego więc piszczy.Najbardziej w menu Crysis i w smarkach jak się ładują poszczególne plansze - tak poza tym w samych grach i smarkach słychać delikatne popiskiwanie (ciągłe).

Zmieniać zasiłkę czy nie?

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oddam na gwarancję bo mnie wyśmieją - do tego podobne problemy są z 520 i 620 od Corsaira.

Zasiłka działa ok, nap[ięcia trzyma, w windzie jej nawet nie słychać.

Poza tym ty masz inną zasiłkę i dlatego Ci nie piszczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wymienią sprawnego zasilacza - na poprzedniej grafice nie ćwierkało i problemów nie było, w windzie też nic nie ćwierka, napięcia trzyma - jak mają mi go wymienić?Co specjalnie kupią GTX'a ,żeby sprawdzić,czy nie kłamię? ;)Szkoda mi kasy na wysyłkę marnować bo i tak odeślą go z powrotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hx520 dwa testowałem w idle nie piszczą nie nie pocą się przy 280gtx dopiero jak już ktoś wspominał w menu crysisa gdzie są masakryczne FPS'y zasiłka ćwierka jak świerszcz to samo w hx620.

Dziś robiłem wstępne OC i karta ma ponad 100* w stresie i 70 w idlu*. Troche przy dużo a kręci się dość średnio na 700gpu i 1450mhz shader wysypała się po paru min. ( 115* miała wtedy )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi