MuStaFaa Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 W GPU-Z jest PCIx16 :/ Postaram sie sprawdzic jutro na 650W zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglysty Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 W GPU-Z jest PCIx16 :/ Postaram sie sprawdzic jutro na 650W zasilaczu.a jakie pokazuje zegary? w ogóle dałbyś screena z GPU-Z - moze cos sie wyjaśni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 wrzuce screena okolo 19 jak wroce z pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) @TomaszPaweł Troszkę mało masz tych fpsów ponieważ 30 nawet ponad to miałem na 8800gt ;). Teraz po zabiegach OC to waha się od 30-60. Czasem spada do 27 , ale to naprawdę rzadko. Oczywiście mówię o dx 9 pod vistą w 1360x768 all entuzjasta. No to zrób tak: Ustaw sobie 1280x1024xMaksaxAAx4 a w plikach ini zrób podmianę ustawień High na VeryHigh i zobaczysz fajny wynik fps... Jesli chodzi o Anizo to w sterownikach mam x16 i oczywiście filtorwanie wysoka jakość. Oczywiście jest to wynik testu GPU z wbudowanego .bat Edytowane 24 Października 2008 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 @AveMartin a w sterach nie masz przypadkiem włączonego AAx4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 a jakie pokazuje zegary? w ogóle dałbyś screena z GPU-Z - moze cos sie wyjaśni... Bardzo prosze :) A co do AAx4 nie mam wlaczonego w ustawieniach grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Podpinacie dodatkowe zasilanie pod płytę przy gtx280? Mój zasilacz jednak zaczął piszczeć pod obciążeniem i teraz nie wiem, czy zmieniać go na mocniejszy, czy może to karta piszczy - zielonego pojęcia nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 ja nie mam podpietego dodatkowego molexa przy zlaczu PCI_E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Ja też nie mam wpiętego molexa, AveMartin niezłe takty shaderów pokazuje u ciebie gpuz 52244MHz :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 jakis bład najwidoczniej ;) Taki mały OT -> jak myslicie wstanie system po zmianie płyty z MSI P45 Platinum na Asus Maximus II Formula. Chipsety sa przeciez takie sam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Powinien bez problemu, a przy okazji na guru3d pojawiły się nowe bety 180.43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Ktoś zna datę premiery TT HR03 GTX - jakieś wieści?Bo ja tak dłużej z tą suszarką nie wytrzymam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 szybki, maly update: zmienilem płyte bez instalcji systemu i Vista odziwo wstala bez zajakniecia i nagle grafa sie "naprawiała". Nie wiem do konca jeszcze na ile ale w pierwszym tescie 3dsmarka06 poczatowo mialem okolo 50pfs teraz zaczyna sie od 120-130 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Słuchajcie , wracając do zasilacza - zmierzyłem napięcia miernikiem i o dziwo trzyma je wzorowo. 12V : idle-12.03v stress - 12.01v 5V: idle - 5.00v stress - 4.99v Czyli wychodzi na to,że ta karta dla tej zasiłki to pestka, dlaczego więc piszczy.Najbardziej w menu Crysis i w smarkach jak się ładują poszczególne plansze - tak poza tym w samych grach i smarkach słychać delikatne popiskiwanie (ciągłe). Zmieniać zasiłkę czy nie? Edytowane 24 Października 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 A nie możesz dać na gwarancję ?? Nie wiem... u mnie nic nie piszczy - podobnie nic nie piszczało na gtx280 od Evga i Gigabyte ( bo te karty miałem w komp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Nie oddam na gwarancję bo mnie wyśmieją - do tego podobne problemy są z 520 i 620 od Corsaira. Zasiłka działa ok, nap[ięcia trzyma, w windzie jej nawet nie słychać. Poza tym ty masz inną zasiłkę i dlatego Ci nie piszczy ;) Edytowane 24 Października 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Czemu mają wyśmiać ? Nie rozumiem... To spróbuj w takim razie z jakimś innym zasilaczem... Bo problemy że coś ćwierka itd. najczęściej wychodzą z zasilaczy, nie grafiki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Nie wymienią sprawnego zasilacza - na poprzedniej grafice nie ćwierkało i problemów nie było, w windzie też nic nie ćwierka, napięcia trzyma - jak mają mi go wymienić?Co specjalnie kupią GTX'a ,żeby sprawdzić,czy nie kłamię? ;)Szkoda mi kasy na wysyłkę marnować bo i tak odeślą go z powrotem. Edytowane 24 Października 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 włącz VSYNC w sterownikach i zobacz czy piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) To jest synchronizacja pionowa tak?Od vertical? Wyłączyłem i to samo - z resztą to nie karta , to zasilacz Edytowane 24 Października 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 chodziło mi żebyś włączył ;) no ale jeśli masz pewność, że to zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 hx520 dwa testowałem w idle nie piszczą nie nie pocą się przy 280gtx dopiero jak już ktoś wspominał w menu crysisa gdzie są masakryczne FPS'y zasiłka ćwierka jak świerszcz to samo w hx620. Dziś robiłem wstępne OC i karta ma ponad 100* w stresie i 70 w idlu*. Troche przy dużo a kręci się dość średnio na 700gpu i 1450mhz shader wysypała się po paru min. ( 115* miała wtedy ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 A ustawiłeś wentyl na auto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Tak. Chodził zapewne na 100% bo szum niesamowity ( ale i tak WC soon bo już blok na kartę jest ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 ja mam podobna przypadlosc na korsarzu 750W....np piszczy lekko pomieci testami w Vantage na screenach pokazujacych ladowanie sie testow....ale teraz piszczy cicho...nie tak jak na Topowerze 550W, tam to az gralo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 czytałem reckę o tym Cosarzu i one generalnie ćwierkają z założenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 ale jeśli ćwierka ci (nawet zasilacz) głównie w menu przy kosmicznych wartościach fps, to vsync powinien pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Faktycznie pomogło :) Tylko jest jeden mały problem :P ilość FPSów spadła o połowę :P O dziwo mimo to w Crysisie jest ok, tylko w smarku fps'y spadły Edytowane 24 Października 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 fpsy spadły, bo vsync służy do limitowania wyświetlanych klatek do wartości takiej, jak częstotliwość odświeżania twojego monitora (i tak więcej nie zobaczysz) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 No tak, ale wynik w smarku 05 o 10k mniejszy niż zazwyczaj ;) Fakt, faktem nie piszczy - thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...