Wyspa Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 wie kto kiedy ma wyjsc gef 350? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 to jak?...nawet nie ruszajac shaderow same sie podkrecaja? (chodzi mi o podkrecanie samego GPU tryb unlinked) EDYTKA problem rozwiazal Poerstrip...jednak max stabilne takty dla mojej grafy to 769/1539/1417 8) btw. seba84_2005 masz cos kiepski CPU score jak na 4,5 GHz.... jak ustawię shrader na 1500 gpu idzie 760 jak dam shrader 1550 gpu idzie 805 itd nie wiem dlaczego ale tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 problem rozwiazal Poerstrip...jednak max stabilne takty dla mojej grafy to 769/1539/1417 8) No ładnie się kręci Twoja grafa, zwłaszcza pamięci Zapuść jakiś teścik na tych taktach i daj do wglądu to sobie porównam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 wie kto kiedy ma wyjsc gef 350?koniec roku, moze zaraz na pocztaku, kto wie, przeciez zawsze moga odsunac troche, ale oficjalnie koniec br. roku, swoja droga niezłe monstrum; 480 procesorów strumieniowych;2GB pamięci GDDR5 pracującej na szynie 512bit oraz 64 jednostki TMU; przypuszczalnie 830MHz dla rdzenia, 2075MHz dla procesorów strumieniowych oraz 3360MHz dla pamięci: GT300 wykonany bedzie w wymiarze technologicznym 55 nm: ciekawe ile to bedzie zarło prądu:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) thx... pewnie z 400W :D ... a nawet jak z 300W to nie wiem kto bedzie kupowac takie karty i poźniej w SLI? eee nie dziękuje ;p Edytowane 2 Października 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 wie kto kiedy ma wyjsc gef 350?Może kiedyś :lol2: , nowy gtx260 55nm pojawi w 22 pażdziernika. Nowy high-end GT212 40nm pojawi się w drugim kwartale 2009 , prawdopodobnie maj-czerwiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) marcin255A u mnie jak ruszam gpu to shadery sie nie zmieniaja (odwrotnie zreszta tez) ale chodzilo mi o to, ze poprostu nie moglem ustawic taktowania gpu chociazby na 770MHz bo automatycznie cofalo mi do poprzedniej wartosci. @hyper_2002 CS:S ma ustawione domyslnie wyswietlanie maxymalnie 300 fps'ow...mozna to zmienic wpisujac w konsoli komende fps_max XXX (np. 1000) albo maxfps....juz nie pamietam dokladnie.... @DUSZEK2323 prosze Cie bardzo.....procek taktowany tak jak w podpisie, jeszcze musze go pomeczyc 8) Edytowane 2 Października 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Może kiedyś :lol2: , nowy gtx260 55nm pojawi w 22 pażdziernika. Nowy high-end GT212 40nm pojawi się w drugim kwartale 2009 , prawdopodobnie maj-czerwiec.prawda jest taka ze jeszcze guzik wiadomo, karta pojawila sie w ofercie jakiegos zagranicznego sklepu, i z informacji wychodzilo ze bedzie dostepna w sprzedazy pod koniec tego roku, zbadano sprawe i jest to prawdopodobne czyt. wiarygodne:), poniewaz specyfikaja karty pokrywala sie po czesci z tym co wyciekło z firmy na temat GF 350, ja mysle ze jest duza szansa, jesli chodzi o GT212 i slabszego GT206 to newsy na temat tego były w połowie wrzesnia, natomiast te dotyczace GF350 pojawily sie po 20 wrzesnia, czyli pozniej to i tak narazie wszystko spekulacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 moj bfg nie bardzo chce dla chaderow przekraczac 1500 w miare stabilnosc znalazlem przy taktach 735@1481@1271 ogolnie polecam bardzo fajne demko ungine tropics , jest bardzo ladne podobne do crysisa , i wyczulone na takty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 @DUSZEK2323 prosze Cie bardzo.....procek taktowany tak jak w podpisie, jeszcze musze go pomeczyc 8) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Fotka" Takie takty karty i tylko masz 500 punktów więcej, chyba "gra nie warta świeczki" A jeszcze jedno zrób teścik ale wyłącz PhisX żeby klocek liczył nie grafa bo i tak tego wyniku nie przyjmują w hwbot :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 a ja sie zastanawiam czemu dają takie dziwne nazwy 306, 312, 350... skąd oni je biorą? : P ja bym dał po kolei np 300, 310, 320, 330... i pozniej nowa seria np 400, 410, 420, 430... i od najslabszej do najlepszej... hmmmm samym nazewnictwem wprowadzają zamęt : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBishop Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) zastanawiam się nad GTX 260 teoretycznie mógłbym (znaczy znajomy :wink: ) kupić ją w USA ale widomo co się dzieje w razie awarii... więc pewnie kupię w kraju ceny sporo się różnią - od 770 do prawie 1100zł za ten sam model tylko różnych producentów w sieci praktycznie brak recencji kart Gigabyte, Gainwarda, Palita, Asusa, MSI były może ze dwie - tak jakby istniała tylko reszta czy EVGA, Zoltac, XFX, BFG... czego szukam: - fajnie jakby miała pewien potencjał OC - była możliwie cicha (dotyczy się też piszczących cewek) - była stabilna - mało awaryjna lokalnie znalazłem BFG GeForce 260 GTX OC za 840zł - czyli 70zł drożej od najtańszej dostępnej - to chyba dobra cena (5 lat gwarancji) ? jak u niej z temperaturami i ciszą (najlepiej jeśli ktoś miał z nią fizyczny kontakt) Edytowane 2 Października 2008 przez BlackBishop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 @ hyper_2002 Gram w cs:s dosyć długo a więc podzielę się troszeczkę wiedzą ;) Po pierwsze: silnik css'a może tak naprawdę uzyskać maxymalnie 120 FPS - żadne 200 ani 300. To co pokazuje net_graph i cl_showfps powyżej 100 FPS to czysta fikcja. W CS:S nie widać różnicy powyżej 75 FPS. Uparci twierdzą, że ta różnica zanika już od 60 wzwyż ale ja jakoś dostrzegam dosyć znaczną gdy spadało mi do tych wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) @DUSZEK2323 PhysX off Edytowane 2 Października 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 @ hyper_2002 Gram w cs:s dosyć długo a więc podzielę się troszeczkę wiedzą ;) Po pierwsze: silnik css'a może tak naprawdę uzyskać maxymalnie 120 FPS - żadne 200 ani 300. To co pokazuje net_graph i cl_showfps powyżej 100 FPS to czysta fikcja. W CS:S nie widać różnicy powyżej 75 FPS. Uparci twierdzą, że ta różnica zanika już od 60 wzwyż ale ja jakoś dostrzegam dosyć znaczną gdy spadało mi do tych wartości. taaaaaaaaaaaaaaaak, tylko niech wszyscy sie wypróznia z granatów naraz na mapie przy 100 fps a przy 300 fps, ja nie czuje roznicy jak jest powyzej 120 fps, jak spada do 100 i ponizej choc to juz nie teraz tylko kiedys, nie grło mi sie za dobrze, dawaj Piotrek swojego Xfire-a to Cie znajde i zabije :lol: ... jak mi wreszcie karte przysla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) taaaaaaaaaaaaaaaak, tylko niech wszyscy sie wypróznia z granatów naraz na mapie przy 100 fps a przy 300 fps, ja nie czuje roznicy jak jest powyzej 120 fps, jak spada do 100 i ponizej choc to juz nie teraz tylko kiedys, nie grło mi sie za dobrze, dawaj Piotrek swojego Xfire-a to Cie znajde i zabije :lol: ... jak mi wreszcie karte przysla Jak długo grasz to czujesz różnice w spadku fps... ja wole mieć więcej niż te 120 fps bo gdy wchodzę na serw ze 80 slotami to tam jest niezła sieka. Jak siedzę sobie u siebie na serwie sam to mam ok 1000 fps heh czolo7* no tutaj widać różnice w punkcikach :P dzięki za foty Edytowane 2 Października 2008 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Jak długo grasz to czujesz różnice w spadku fps... ja wole mieć więcej niż te 120 fps bo gdy wchodzę na serw ze 80 slotami to tam jest niezła sieka. Jak siedzę sobie u siebie na serwie sam to mam ok 1000 fps heh czolo7* no tutaj widać różnice w punkcikach :P dzięki za foty o tym mówie :lol2: przy 100 fps w krytycznych momentach spadnie ponizej 70 fps, przy 300 spada do 120 i w sumie róznicy sie nie czuje, no ale 80 slotów to lekkie przegiecie mysle :D nie grałem ale musi byc miazga nawet na najlepszych procach i kartach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 czolo7* no tutaj widać różnice w punkcikach :P dzięki za foty to teraz ja poprosze o screena z wynikami z PhysiX off...porownam sobie :) dziwne jest to, ze przy procku taktowanym 4,5GHz mam wynik wiekszy zaledwie o 60markow....czyzby przy takim taktowaniu to gtx byl waskim gardlem? albo to Vantage cos zle oblicza bo 400MHz wiecej na procu a wynik CPU prawie bez zmian.... CS:S gralem duzo i faktycznie juz przy 60 fpsach jest odczuwalny brak plynnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Bez OC 621-1350-1134" » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Po OC 720-1525-1220" Testowane na najnowszych sterach 178.15 Link do ORB'a z włączonym PhysiX "] Testowane na sterach 177.98 Edytowane 3 Października 2008 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 jakis wielkich roznic nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 zrób testy na nowych sterach powinny się wyniki polepszyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Jak ktos robi wieksze zakupy albo planuje na raty to jest gigabyte gt 260 do kupienia za 709 pln w morelach: http://www.morele.net/produkt/173462#opis edit: czy w takiej cenie to godny konkurent dla 4870 ? Bo niby wolniejszy , ale z drugiej strony odpada wymiana chlodzenia wiec wychodzi taniej (lub milej dla uszu :D ) Edytowane 3 Października 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Jak ktos robi wieksze zakupy albo planuje na raty to jest gigabyte gt 260 do kupienia za 709 pln w morelach: http://www.morele.net/produkt/173462#opis juz 749zl + 15 zl za przesyłkę wiec już trochę drożej wychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 juz 749zl + 15 zl za przesyłkę wiec już trochę drożej wychodzi Nowość! Cena specjalna. Kiedy otrzymam cenę specjalną na ten produkt? Cena specjalna: 709,00 zł * Raty - otrzymasz cenę specjalną gdy zrobisz zakupy na raty. * Suma koszyka - otrzymasz cenę specjalną gdy wartość koszyka przekroczy 1950,00 zł Oczywiście wystarczy, gdy spełnisz jeden z powyższych warunków. Ja wiem , ze tych wielkich czerwonych napisow na boku nikt nie czyta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Ja wiem , ze tych wielkich czerwonych napisow na boku nikt nie czyta :D heh nie zauważyłem ale: Cena specjalna: * Raty - otrzymasz cenę specjalną gdy zrobisz zakupy na raty. * Suma koszyka - otrzymasz cenę specjalną gdy wartość koszyka przekroczy 1950,00 zł więc żaden interes :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 * Suma koszyka - otrzymasz cenę specjalną gdy wartość koszyka przekroczy 1950,00 zł więc żaden interes :P chyba, ze masz zamiar zrobic Tri-Sli czy jak to tam ;) te wyniki sa na najnowszych sterach...ale no ja robilem na procku 4,1ghz a Ty na 5 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 te wyniki sa na najnowszych sterach...ale no ja robilem na procku 4,1ghz a Ty na 5 :P tam jest błąd źle wykryło mnożnik powinien wykryć 9,5 a wykrył 10 stąd niby 5 GHz Wynik wynikiem ale i tak patrzyłem ile wyszło na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Moze cos zmienia nowe stery od Physx bo obecnie mam jakies sprzed miesiaca. edytka a wlasnie z innej beczki pytanie...dostal juz ktos moze zwrot kasy od EVGA??? bo ja oprocz maila informujacego (dostalem go 30 lipca), ze zatwierdzili moj rachunek nic nie dostalem............... Edytowane 4 Października 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 zwrot kasy ? za co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Za wydaną kasę , bo były obniżki i zwroty pieniążków . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...