MariuszDW Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 E tam. U mnie GTX280 (plus 3 dyski) jest zasilany jest Enermaxem 460. Odkąd wyjąłem dodatkową kieszeń na dyski (na górze z tyłu) to przestał nawet na obroty wchodzić. Jedyne co mnie wpienia w tej karcie to fakt, że potrafi sobie wejść na takty 3d i tak jej zostaje (Vista x64). I zamiast 47st. ma 57 (na pulpicie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 sideband - force constant performance level, o tym mówisz? Jak tak to u mnie ta opcja jest nieaktywna.Włazisz w Power Use i Nvidia/Overclocking i zmieniasz wartość wpisu EnablePerfLevelForcing na 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) hell O, własnie zamontowałem 280 GTX i się załamałem poniewaz na mojej 8800GTS cewki popiskiwały ale na tej karcie to już przesada WYJĄ, są bardzo głośnie :sad: Czy jest jakiś patent aby to trochę zneutralizować, wyciszyć. Czy może same się wygrzeją i po kilku tygodniach beą ciszej pracować. W windzie mam 44'C :( Czy wiecie cos aby wychodziłao cos do Arctic Coolingu na 280GTX? Firmowe chłodzenie jest nieefektywne i stosunkowo głosne. Jaki wynik powinienem otrzymać w 3DMark Vantage? Odpaliłem na chwile STALKERA CLEAR SKY ustawiłem wszystko na MAX w DX10 i było klatkowanie :( Co powinieniem dodatkow ustawić, sprawdzić? zainstalowałem sterowniki producenta z dołączonej płytki - wersja 177.42 help Edytowane 10 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 A ile leci na 1.12v? Bo cosik słabo ci się kręci , umnie 700(1500)/1250 tylko musiałem troche podnieść obroty wentyla. Ale póki co jade na 1.03v(oc 630(1350)/1250) , bo temp karty i pobór mocy konkretnie spadł.Na 1.12 V leci jakoś 648/1400 :(. Dokładnych wartości nie pamiętam- na 1.18 V zostawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 nie mogę podkręcić swojego gtx280 , za każdym razem kiedy restartuje komputer zegary w Evga Precision wracają do wartości domyślnych :( Pomóżcie proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) w 3DMark Vantage (wersja advanced, ustawienia performanced) uzyskałem 9300 to chyba bardzo kiepskli wynik, a dodatkow sprawdzając ustawienia wpadłem na coś takiego :sad: dlaczego wyświetala mi katre jako AGP??? co tu jest nie tak? pomocy Edytowane 10 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Sprawdź co pokazuje GPU-Z @hyper 2002 to kręć RT Edytowane 10 Października 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 GPU-z pokazuje prawidłowo, zastanawiam się skąd tak kiepski wynik mam w 3dm Vantage ~~9300 ;( jak mam prawidłowo odinstalowac wszystkie sterowniki od VGA? Czy po zmianie karty na nowa konieczne jest przeinstalowanie windy? Na Stalkerze CS na full DX10 jest b. mała ilość klatek a miało być tak pięknie. Obawiam sie ze umoczyłem DUŻO kasy - LEADTEK :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Jak miałeś ATI to najlepszy jest format. Ja przy przejściu z 8800 odinstalowałem sterowniki (Dodaj usuń programy), następnie w trybie awaryjnym wyczyściłem DriverSweeperem, restart i ponownie w tryb awaryjny i instalacja sterów. Zawsze tak robie i jak narazie problemów brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) A co powiesz na to ? :sad: skąd tak beznadziejny wynik, takie same karty a przepaść w wynikach? Miałem 8800GTS, Czy jest mozliwośc kupić podróbe VGA? - Centy na jakich jedziesz sterach i jaki masz wynik w VANTAGE? Edytowane 10 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^mobo* Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Oli20053 - po pierwsze to zrób tak jak napisał centy. Z tym że zainstaluj 178.15 - a nie to starocie z płyty. A potem zainstaluj NVIDIA PhysX System Software 8.09.04 (link ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Sterowniki 178.15 na XP i Vista, co do wyników to nic Ci nie powiem bo nie bawie się smarkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) GeForce ForceWare 178.13 WHQL Vista 64-bit , (this driver package installs NVIDIA PhysX System Software v8.09.04). Czyli ta wersja zawiera juz w sobie stery do fizy to może te zainstalować? hmm... Ok zassałem wersję 178.15 i nowe stery do fizy, wykorzystam DriverSweepera i napiszę co i jak . THX :rolleyes: Edytowane 10 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 178.15 są lepsze, z tym że ja mam oba sytemy 32bit. Nie wiem jak jest na 64bitach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) 178.15 pod xpeka są nienajlepsze , lepsze są 178.13. Edytowane 10 Października 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Możliwe, ale u mnie jakoś lepiej sprawują sie 178.15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 ja mam Viste Home Premium +sp1 wersja 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Oli20053 zainstaluj 178.13 sprawdź sobie jak chcesz w markach a potem przecież możesz sprawdzić 178.15. Nie instaluj physX razem ze sterownikami tylko oddzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 gdzie macie 178.15 ?? to jakaś beta ?? na nvidia drivers jest tylko 178.13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Tak, to są bety. Na guru3d masz do każdego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 sideband dzięki za info, wymuszenie działa i teraz 10 stopni mniej w Windowsie. Przełączanie trybu to dla mnie nie problem bo i tak zawsze robie restart przed i po graniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) zainstalowałem 178.15 w trybie awaryjnwym poźniej fize co przelozyło sie na 12470 w Vantage jak po tych początkowych wpadka teraz jestem zadowolony w 70%. Pozostała zmina chłodzenia i CEWKI - koszmar, potrafią pod windą sobie szmerać a pożniej to już wiecie jak jest. Czy wymuszenie synchronizacji pionowej i włączenie potrójnego buforowania powoduje spadek ilości FPS w grach??? Jesli tak to lipa bo jak tak ustawię w opcji sterownika jest ok - nie piszczą ale nadal coś szmera w karcie...hmm. Czy jest jakieś dobre chłodzenie do 280 gtx z wyjatkiem wodnego??? może cos od Arctic Cooling? Accelero S2 do 8800 GTS było doskonałym chłodzeniem - zimno i cicho. Niestety na 280 gtx jest zupełnie odwrotnie :unsure: Jak ruszan skrolem myszy to karta też coś sobie spiewa ;( Dzięki za pomoc, moze poprowadzicie mnie dalej przez gąszcz nowości 280 gtx? :rolleyes: Edytowane 11 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Mam gtx280 i co do chłodzenia jestem bardzo zadowolony, jest ciche w idle kreci sie na 40% wiatrak przy grach automatycznie sie zwieksza. Wcześniej miałem Radka HD4870 i tutaj chłodzenie było o wiele gorsze, głośniejsze a i temp. były wyższe... chyba poprostu jakaś walnięta sztuka sie trafiła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Oli potestuj, pograj może te cewki się "wyszmerają". Co do chłodzenia liczyłem na T-rad² ale jak już wiadomo nie jest kompatybilne z 260/280. Dlatego w ruch poszedł RT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Czy wymuszenie synchronizacji pionowej i włączenie potrójnego buforowania powoduje spadek ilości FPS w grach??? Jak rzewijam skrolem to karta tez sobie ćwierka ;| Czy to normalne ? jak to wyeliminować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Powoduje spadek jeśli ilość FPS jest wyższa niż częstotliwość odświeżania, przecież o to chodzi w tej funkcji. I teraz jesteś zadowolony bo masz fałszywy wynik w Vantage? Zaznacz w nim opcję Disable PPU to wynik ci wróci do mniej więcej takiego jak wcześniej, pomijam różnicę wynikającą z optymalizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Już wiem co mi szmerało w karcie .............. ZASILACZ 620W ! mój zasilacz chyba nie wyrabia, może sie jakoś przegrzewa przy tej karcie bo jak zaczynam grać w Stalkera CS lub Crysis WH zaczyna coś pykać, szmerać w zasilaczu - to dobra wiadomość bo się bałem że to karta. Ok włączyłem disble PPU i zaraz sprawdzę :blink: Faktyczni ejest gorzej hmm... ale co z zasilaczem? zakup nowego ....f...k dopiero fortune wydałem na grafe ;( Czy jest możliwe abym źle podłączył zasilanie do grafy? z zasilacza podciągnołem kabelki pod gniazdo 8 i 6 pinowe, czyli wszystkie obsadziłem - chyba tak jest prawidłowo? inaczej nawet nie sprawdzałem. Juz moje kolejne pytanie; jakie zasiłki polecacie pod 280 gtx czy wiecie co to za gniazdo w grafie z symbolem głośnika ? bo ja niestety mam taką instrukcje że to coś w ogóle nie jest opisane ;| Edytowane 11 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Chodzi pewnikiem o przesylaniu dźwięku po hdmi ;). W Ati leci przez Expresa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 OT: też nie możecie ściągnąc driverów z Guru3d ?? Tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Możemy, a ocb? :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...