DUSZEK2323 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) <----------------- wyniczek :D Edytowane 4 Listopada 2008 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 widze, ze zaszalales DUSZEK...podaj ORBa ;p albo screena jakiegos to sobie porownam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) ORB Vantage z właczonym PhysX Edytowane 4 Listopada 2008 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 AERO jest wymagjące i jak je włącze to GPU-z pokazuje mi takty jak w 3D a nie jak 2D a ja na takich taktach jakie mam bede w domu testował, teraz jestem w szkole i nie mam swojego kompa :razz: @spoxxx jaka masz grafike tzn jakiej firmy i jakie miałeś fabrycznie takty?? karte mam taka jak w podpisie czyli BFG gtx 280 oc2 a standardowe takty to 650@1404@1163 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 ile macie klatek w clear sky?? mi fraps pokazuje 10-15 ale chodzi płynnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 ORB No wynik o 600pkt większy od mojego - to co w podpisie. Rozumiem że procek był na ponad 5GHz podkręcony , a nie tak jak u Ciebie z podpisu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) Hmm jakis mały ten wynik?? Test robiony na procku 8500@4100 Edytowane 6 Listopada 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Kurcze ja w 3dMark06 mam jedynie 17tysi z groszami :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Hmm jakis mały ten wynik?? Test robiony na procku 8500@4100 no wlasnie juz to wczesniej zauwazylem...przy procku @4100 mam wynik p14980, natomiast przy procku @4500 p15056 przy procu @4400 wyszlo p15078 wychodzi na to, ze powyzej ~4ghz to grafa jest waskim gardlem?......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) NIe moje testy były robione na ok 4,7-4,8 GHz w orbie jest bląd. Ustawienia miałem 9,5x503 a wykryło 10x503. moj klocek nie chce wejsć na 5 GHz padaka :( Hmm jakis mały ten wynik?? Test robiony na procku 8500@4100 ja już nie testuje z włączonym PhysX bo nigdzie nie zatwierdzą tego wyniku (hwbot) Edytowane 6 Listopada 2008 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Vantage z właczonym PhysX - tak podales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Zmieniłem zasiłkę i nie ćwierka, ale niestety słychać jeszcze delikatnie cewki na grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) Vantage z właczonym PhysX - tak podales. tak to jest stary teścik z PhysX jutro moze posiedze i zapodam nowy na nowych sterach i wogole edit: tak na szybko orb Edytowane 6 Listopada 2008 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 mam problem tzn jak właczam komputer to monitor nie reaguje a dokładniej nie ma sygnału wyjścia z grafiki :( i moje pytanie czy powoli mogę już pakować grafikę i na gware z nią czy jest jakaś nadzieja?? wyjmowałem ją wkładałem wyjmowałem baterie od BIOSu i nic nie dało. macie jakieś pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 mam problem tzn jak właczam komputer to monitor nie reaguje a dokładniej nie ma sygnału wyjścia z grafiki :( i moje pytanie czy powoli mogę już pakować grafikę i na gware z nią czy jest jakaś nadzieja?? wyjmowałem ją wkładałem wyjmowałem baterie od BIOSu i nic nie dało. macie jakieś pomysły?? To ten Gigabyte ?? Kręciłeś grafę ?? Masz możliwość wsadzenia innej karty graficznej dla sprawdzenia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 To ten Gigabyte ?? Kręciłeś grafę ?? Masz możliwość wsadzenia innej karty graficznej dla sprawdzenia ?? niestety ten gygabyte, no kręciłem go ale watpie czy to z tego powodu ale z drugiej str z jakiego innego :( padła w dziwny sposób bo wczoraj wyłaczyłem kompa (grałem do 14 kompa wyłaczyłem o 16 wiec jesli by jej cos dolegało dałaby znac) i postawiłem komputer na biórku przyktyłem kocem bo miałem miec coś tam kute w pokoju ale okazało sie ze nie było nic a wiec rano go zdjałem właczyłem zasilacz i zdziwiałem sie gdy monitor nie odpalił docisnałem wtyczke i nic potem kombinowałem jeszcze i to samo lipa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Przełóż do drugiego gniazda DVI. Warto spróbować może jedno ze złącz coś szwankuje. Tak czy inaczej wsadź inną kartę aby sprawdzić czy to wina karty graficznej. Edytowane 8 Listopada 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Przełóż do drugiego gniazda DVI. Warto spróbować może jedno ze złącz coś szwankuje. Tak czy inaczej wsadź inną kartę aby sprawdzić czy to wina karty graficznej. próbowałem to jednak MOBO walnęło bo kumpla grafa tez nie odpala to samo co na mojej :( kurde no z tą gwarancja teraz odsyłac itp itd nie mam na to ochoty ale co zrobić :( a tak dokładniej to mobo nie bootuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 to sprawdz na wszelki wypadek jeszcze jak mozesz u kumpla grafe i ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 to sprawdz na wszelki wypadek jeszcze jak mozesz u kumpla grafe i ramgrafiki nie mam jak nikt nie ma zasiłki z 8 pinami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 grafiki nie mam jak, nikt nie ma zasiłki z 8 pinami :( wez do kogos tez zasilacz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Odnosnie Gigazlomow , oni maja ostatnio cos gorsza serie. FX z Egieldy kupil GTX260 od nich - zwalony na starcie , ja mialem 4850 od nich - zwalony na starcie , kolega wyzej pisze o podobnym problemie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Odnosnie Gigazlomow , oni maja ostatnio cos gorsza serie. FX z Egieldy kupil GTX260 od nich - zwalony na starcie , ja mialem 4850 od nich - zwalony na starcie , kolega wyzej pisze o podobnym problemie...Nie ma reguły... mam Gigabyte GTX280 i HD4870 również od nich... Złego słowa nie mogę powiedzieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Nie ma reguły... mam Gigabyte GTX280 i HD4870 również od nich... Złego słowa nie mogę powiedzieć...no własnie moja grafika tez jest ok nie narzekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senq87 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) witam to mój pierwszy post mam konfiguracje taka jak w podpisie i myślę o wymianie procesora jakiego AMD-ka byście polecili żeby dał rady obsłużyć moja karte graficzna? W grę wchodzi oczywiście kręcenie bo zdaje sobie sprawę, że do niej trzeba minimum 3,4 Ghz płyta obsługuje AM2+ z niedługo zaczynam prace to z kosztami sobie jakoś poradze ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Grafa - Zotac GeForce GTX 280 Płyta główna - GA-MA770-DS3 Procesor - AMD AThlon 64 X2 4200+ windsor @ 2,62GHz Pamięć - 3 GB kingston 800MHz Zasilacz - Pentagram 620 W Dysk - WDC 160 GB Monitor - Hyundai 19" widescreen Obudowa - tania wielokrotnie modyfikowana za pomocą wiertarki i nożyc do metalu :) Edytowane 9 Listopada 2008 przez senq87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Jeżeli to ma być procek na chwile to ATHLON X2 6000+ masz tam 3.1 GHz może z odrobiną szczęścia podkręcisz coś lub najwyższy model PHENOM X4 9950 i siedzieć na nim aż AMD coś wypuści (lada dzień) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senq87 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Jeżeli to ma być procek na chwile to ATHLON X2 6000+ masz tam 3.1 GHz może z odrobiną szczęścia podkręcisz coś lub najwyższy model PHENOM X4 9950 i siedzieć na nim aż AMD coś wypuści (lada dzień)z kupnem mi się nie spieszy nadzwyczajnie myślałem o tym PHENOM X4 9950 ale nie wiem ile można je podkręcić zresztą z tego co czytałem to raczej kiepsko się kręcą zdaje sobie sprawę ze zdecydowanie bardziej się liczy taktowanie niż liczba rdzeni ale niestety mam już AMD i nie mam zamiaru tego zmieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 To kup X3 bo się kręcą lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senq87 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 nom chyba jeszcze poczekam zobacze z czym nowym wyskoczy amd i wtedy sie jeszcze raz zastanowie tylko obawiam sie cen ktore jak to przy nowosciach bywa beda na pewno do d.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Co powiecie na mały teścik? Wyniki trzeba przeklejać z pliku txt, proszę ich nie poprawiać ;) http://www.gamershell.com/news_63944.html Mój wynik, na screenie ustawienia: Game Version: 1.2.0.0 Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111) DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) Graphics Card Info: NVIDIA GeForce GTX 260 [896 MB] Driver: 6.14.0011.8042 CPU Info: Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs) Usable System Memory: 2046 MB Video Settings During Benchmark: Screen Resolution: 1680 x 1050 * [32], fullscreen Using Shader Profile: 3.0 Antialias Mode: 8x Anisotropic Mode: 16x Graphics & Shader Settings: Texture Quality: high Shader Quality: high High Quality Bumpmaps: enabled Environment Mapping: enabled Glow Filter: enabled Ship Color Variations: enabled More Dynamic Lights: enabled Used Vertexsize: 40 bytes Framerates -------------------------------------------------------------------------------- Scene "Trade" 31.2 average fps 11.0 minimum fps 68.0 maximum fps Scene "Fight" 65.2 average fps 24.0 minimum fps 145.0 maximum fps Scene "Build" 84.6 average fps 49.0 minimum fps 125.0 maximum fps Scene "Think" 39.4 average fps 22.0 minimum fps 65.0 maximum fps Overall average framerate: 55.1 fps Procek 3.3, grafa 650/1400/1150. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...