Skocz do zawartości
cavarr

Geforce GTX 260/280

Rekomendowane odpowiedzi

"a tempy mam 36-38idle a stres max do 60stopni na 65% wiatraka, jestem zadowolony bardzo z temperatur"

cos wierzyc mi sie nie chce, albo masz zimno w mieszkaniu albo ten twoj stres to pasjans. Jak mierzysz temperature w stresie? wlacz np stalkera czyste niebo, jak masz, ze wszystkim na max i wtedy sprawdz

Edytowane przez wos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to juz jest chyba max bo gra nieżłe muły łapała :| w pokoju mam ok 22-25 stopni dobrze wentylowana obudowa wiatraki mają po 2,2tyś obrotów tylko jeden ma niskie obroty hałas jest duży ale za to temperatury sa ok i to się dla mnie liczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moglby ktos podac rozstaw otworów pod cooler i rozmiar samego IHS ?

Rozstaw otworow na srubki to:

Otworki na srubki sa rozmieszczone w formie kawadratu o bokach 6.0x6.0 cm.

Oczywiscie srubki znajduja sie na rogach tego kwadratu.

Sam gpu ma ksztalt kwadratu o bokach 4.5x4.5 cm.

Wlasnie trzymam zepsutego gtx 260 w rekach i zalll .....na wlasne zyczenie :cry:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie cos sie skrzaczylo :o

Grafa sie nie przegrzewa, reszta podzespolow tez (grafa ma max 75 stopni w stresie po dluuuugim graniu w Crysisa)

Spojrzcie na roslinnosc w G3 :o W CoD do polowy ekran dziwny (kiedy sie patrzy na wode)

Stery 180.48

Wczesniej bylo wszystko ok... :F

Dołączona grafika Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwal sie jeszcze jak popsules :)

Wszystko przez gorzolke :?. Zmienialem chlodzenie i radiatorki na kosci pamieci a wlasciwie na jedna nie chcialy sie przykleic jak powinny...ta smieszna tasma samoprzylepna nie chwytala powiezchni kosci wiec mądry mirem wpadl na pomysl, zeby kapnac zdziebko cyjanopanu. No i kapnal tylko nie zauwazyl, ze zanim kosc zostala docisnieta do radiatorka to klej zdazyl chwycic i utworzyla sie warstewka kleju pomiedzy pamiecia a radiatorkiem.

Madry mirek zaczal grac i zdziwko go chaplo, gdy nagle obraz zrobil sie jakis ruzowy i stop klatka. Co z tego, ze chopki w grze gdzies tam pomykaly skoro ich nie widze tylko slysze :lol:.

Coz... chwile odczekawszy wyszedlem z gry (jericho) i wszystko wrocilo do normy. No to znowu ciup w jericho a tu po paru minutach ten sam motyw. Hmmm...otwarlem bude, wyjalem karte, zdlalem chlodzenie hr-03 i dobralem sie do kosci pamieci. Wszystko szlo jak po masle do momentu, gdy doszedlem do tej kosci, na ktora napackalem kleju. W koncu zdjalem radiatorek i okazalo sie, ze jest tam sporych rozmiarow skamienialy glut, ktory nie pozwalal odprowadzic ciepla. Mirek wzial nozyk i zaczal skrobac az wyskrobal dziurke :D. Oczywiscie zamroczony wodka nie zauwazyl i zalozyl inny radiatorek. Poskladal chlodzenie i dawaj start komputera. Wlanczam a tu paseczki na ekranie. Znowu do komputera i macam co jest grane. Okazuje sie, ze moja ulubiona kosc jest w stanie agoni bo skura palca prawie mi zostala na tym malenkim radiatorku.

I tak oto gtx 260 przeszedl do krainy wiecznych lowow a ja teraz jade na karcie pci mach64 1 mb :lol2: :lol2:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ten sam sposob pozbyles sie tez gwarancji , ciekaw jestem czy Ci bedzie do smiechu jak np. ESM Logistic wystawi Ci onga na nia...(w przypadu Gigazloma) czy inny serwis.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po polsku ?. Jakiego onga :blink:.

Przecierz to moja prywatna karta to jak ktos ma mi cos wystawic :unsure:.

W kazdym razie moge smialo powiedziec, ze karte mam opanowna od strony mechanicznej i biosowej wiec jak ktos chce sie czegos dowiedziec to smialo pytac.

Rozmiary, szczegoly, ustawienie zegarow w biosie czy obrotow coolerka.

Edytowane przez UGH--ZAN III

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pi... z nożem na cyjanopan hee , cyjanopan łatwo schodzi jak się go potraktuje wysoką temperaturą , po prostu spalić lutownicą , reszta schodzi łatwo np . igłą. Tylko uwaga na opary , jak taki coś wpadnie w oko to niezły pain :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi