tom256 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 O widze ze kolega edytował posty przed sprzedażą karty. Nieładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jazzman Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam. Odgrzeję kotleta troszkę bo jest tutaj z 90% treści nie odpowiadających na mój problem. Mam GTX260 na chodzeniu wodnym, wygląda to tak: ImageShack� - Online Photo and Video Hosting Temp w stresie dochodzi do 54 stopni przy OC około 40%. Jednak OC na afterburner czy innych wynalazkach, prowadzi do niestabilności. Chciałem podkręcic w BIOSie jednak Nibitor wyświetla mi "cant read driver 1257" GPU-Z screen Uploaded with ImageShack.us Jest trochę podkręcona i działa ledwie stabilnie. Potrzebuję znać wartości, na ile mogę podkręcić kartę oraz, wartości napięcia oraz taktowania oraz jak modyfikować bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Każda karta kręci się inaczej , może to być już kres Twego egzemplaza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jazzman Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Moja wytrzyma 740 /1600 /1200 ale, nikt nie jest w stanie mi pomóc z wejściem do biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Jakie PSU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 HEY! Mam GAINWARDA GTX 260 GS z fabrycznie podniesionymi taktami do 625/1348/2200 (GPU/Shadery/Pamięć), karta bez artefaktów przechodzi 3D Marki na 750/1550/2600, ale w grach zawiesza się czasem po kilkunastu sekundach :unsure: Takie mam wrażenie jakby nie była dovoltowana :D Jakieś pomysły jak zmusić ją do pracy na codzień z takimi zegarami ?? Max jaki przeszła benchmarki bez zwisu to 770/1565/2600. W sumie z OC jest różnie gdyż w niektórych tytułach wiesza się już przy GPU 650 a w niektórych działa nawet na 750, nie mam pojęcia od czego to zależy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2011 Miałem coś podbnego, czasami gry(Stalker, Alice...) sie wywalały bez powodu. Obecnie uzywam najnowszych modowanych sterowników i probem nie występuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2011 (edytowane) OK zmodyfikowałem bios podbijając napięcie w 3D z 1.05 na 1.12 i zmieniając domyślne takty na 650/1400/1200 (2400) aktualizacja przebiegła pomyślnie teraz zobaczymy czy rzeczywiście to podbicie napięcia będzie miało pozytywny wpływ na OC rdzenia karty. dodano 21-09-2011 Bardzo dziwna sprawa. Włączam w RIVA Tuner zakładkę HARDWARE MONITORING żeby sprawdzić jak temperatury a tu... widzę ze po przejściu 3D Marka karta leci na taktach LOW POWER 3D :blink: OK wchodzę do NFS i... to samo. Zmieniam bios na oryginalny i... to samo. Karta czasem leci na taktach Performance 3D i np po kilku lub kilkunastu minutach przeskakuje na LOW POWER 3D. Temp nie przekraczają 45 stopni :huh: Czy ktoś już się spotkał z czymś takim?? Edytowane 21 Września 2011 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Komp jak w sygnaturce pojawiła się możliwość wrzucenia drugiego GTX 260, w sumie identycznego, tylko że płyta główna moja obsługuje PCIE x16 a drugie x4 więc trochę będzie dławić drugą kartę. Pytanie czy zabieg jest to warty zachodu, czy wzrost wydajności będzie zbyt mały. Szukałem ale brak konkretnych odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Ja uważam że niewarte zachodu. Dla innych nie jest ważna wydajność, a poczucie że ma się wymarzone SLI. Zawsze możesz spróbować, a jak nie wyjdzie to sprzedać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 SLI nie uruchomiło się, widzi dwie osobne karty, jakieś pomysły? wg instrukcji płyta nie obsługuje SLI, a z drugiej strony czytałem że się da:) ale nie znalazłem konkretnych informacji jak to uruchomić (mostek oczywiście jest podłączony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 Odgrzewam kotleta: Odnośnie SLI może to pomoże: techPowerUp! Forums - View Single Post - How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EddyEND Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam, z od razu przepraszam za długi post ale chcę opisać co i jak, żeby było wszystko wiadomo. Ostatnio z kuzynem piekliśmy gtx'a280 bo nie załączała się, 1 dlugi i 3 krótkie sygnały z bios więc coś z pamięcią. Wypieczoną kartę złożyłem na paście, nie wiedziałem nawet jeszcze co to za białe plasterki na chłodzeniu :P Kuzyn pisze do mnie, że karta mu się wyłączas podczas grania, temperatury skaczą, coś jest nie tak. Poczytałem - trzeba założyć jednak termopady, ale nie wiem teraz jakiej grubości. Jeśli ktoś już zakładał i wie jakiej mają być grubości to bardzo proszę o taką informację. Z góry dziękuję za odpowiedź, podrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Panowie. Co myślicie o SLI z GTX260 na P45 ? Będzię działać x8, ale podniesie to dużo wydajność względem jednej karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Siemka mam pytanie do was właśnie padła mi gtx evga 260 216 core i zastanawiam się czy uznają mi gwarancje bo mam jej jeszcze 6 lat. Chodzi mi mianowicie o to że widać odpadnięty 1 styk pci-e i jest czarny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 A dlaczego mieli by nie uznać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Panowie mam problem z podłączeniem drugiego monitora do gtx260 po kablu cyfrowym. Oba monitory są identyczne 100% sprawne. Pod wejściem nr.1 pracują po kablu DVI-D bez problemu. Kiedy drugi monitor jest podłączony do wyścia nr.2 kablem DVI>d-sub, również nie ma problemu. Problem jest kiedy chce podłączyć oba monitory do karty kablem DVI-D. Drugi monitor jest poprawnie wykrywany w systemie, ale non stop mam czarny ekran... Kable sprawne w 100%, bo po zmianie miejscami jest ta sama sytuacja. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...