Skocz do zawartości
gOOdrams

Zasilacz Markowy Chieftec, Czy Trochę Mniej Modecom?

Rekomendowane odpowiedzi

<_< Cześć!

Nie będę zanudzał was kolejnymi bezzasadnymi przeprosinami za moje niepochamowane lenistwo... totalny brak wiedzy... i sposób w jaki was wykorzystam w tym poście, więc przjdę do głównego wątku mojego tematu. W najbliższym czasie chciałbym rozbudować swoją jednostkę o kartę z serii GF 8800GT 512MB (jeżeli plany nie ulegną zmiany jest to ten model GoldenSample) Jako że moja wiedza na temat PC'tów przy zakupie (czyt. składaniu) własnej maszyny była znikoma (i nadal nie jest zbyt wielka stąd ten post) zmuszony jestem stopniowo dokonywać jej upgrade'u <-- nie pytajcie dlaczego B-) . Oto parametry mojej maszyny:

płyta: MSI P31 Neo-F

karta: Gigabyte GF8600GTS Silent Pipe 3 (radiator) około 75W

pamięć: 2x1GB Goodram DDR II 5300 (w 90% jest to 667MHz 5-5-5-15 :cry: )

dysk: 320GB (S-ATA II bufor pamięci o ile się nie mylę 16MB)

procek: Intel C2D E6550 około 80W?

napęd: DVD-RW LG H20L DL LightScribe (o ile się nie mylę) około 30W

zasilacz: Modecom FELL - 350ATX

+ czytnik kart 20 w 1, 1xwiatrak 80x80 około 2W

Moim zasadniczym pytaniem (byłbym wdzięczny za waszą opinię), pomijając już chory pomysł ulepszania jednostki :unsure: jest: Jaki zasilacz nadawałby się pod nową kartę graficzną? Markowy 450W Chieftec, czy Modecom FEEL III w tej samej cenie (może macie własnych faworytów -->> ta... opcja szukaj się kłania MICHAŁ :mur: )

Dzięki za wszystkie Wasze konstruktywne porady, nawet te najbardziej krytyczne łącznie z warn'em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od siebie mogę polecić chiefteca 400W (nie ma sensu doplacac do wersji 450W)- za tę cenę chyba nic lepszego nie znajdziesz, a zasilacz spokojnie pociagnie Twoj sprzet nawet przy duzym o/c. W razie, gdyby był dla Ciebie za głosny, mozesz mu zrobić fanswapa ;)

Modecom z serii FEEL nadaje się moze do komputerow biurowych, ale na pewno nie do stacji graficznych / komputerów do gier. Ryzykujesz tym, ze zasilacz oprocz tego, ze sam zdechnie, to zabierze ze soba kilka podzespołów.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi