jabuszko1986 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Witam. A wiec tak zwracam sie do was z prośbą o pomoc. Zaczne od tego ze mam do dyspozycji okolo 700 zł. Posiadam nastepujacy sprzet - Asus A8NE - Athlon 64 3000+ Venci - Radek x800GT - 3x 256 Ramu - Caviara 320 GB - Nagrywarke DVD NEC 3520A - Zasilke Pentagrama 620 W I teraz moje pytanie jest takie. Chcialem sobie dokupic ramu bo an takiej ilości to masakra jest ale jak widze ceny ramu DDr to mnie strzela cholera ;/ Dlatego pomyślalem o DDR II ale to rowna sie zmianie platformy. W przyszlości chcialem kupic phenoma ale za jakis czas. I pomyslalem ze zmienie teraz procka, ram i płyte a później samego procka? Znalazlem taka płytke mATX która jest chyba dośc interesujaca oraz znalazlem tez takie info LINK i neiwiem co mam zrobic ;/ prosze o porade :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Daj spokój... E2160 (180zł), Abit IP35 (320zł), 2x1gb Kingmax 1066 - 160zł Najsensowniejszy wybór w tych pieniążkach. A w przyszłości kupisz świetnego Penryna (E82XX) a nie "fenomenalnego" Phenoma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) W tych czasach nie opłaca się już inwestować w DDR bo ceny są 2 razy większe niż pamięci DDR2. @ap Wcale nie musi brać IP35, wystarczy mu Gigabyte p31-ds3l która jest tańsza :] Edytowane 31 Marca 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabuszko1986 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 wolal bym cos z amd.... jakos bardziej przepadam :P a jak co to do tego intelka moze jakas tansza plytka? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Tańszej i sensownej od Gigabyte p31-ds3l nie znajdziesz... Możesz pomyśleć jeszcze nad MSI Neo3 P35 -F bądź Gigabyte P35-DS3L ( cenowo podobnie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 wolal bym cos z amd.... jakos bardziej przepadam :P a jak co to do tego intelka moze jakas tansza plytka? :>Asus M3A lub Gigabyte MA770-DS3 do tego X2 5000+ BE lub X2 4400+ rev. G2 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6501388 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6701348 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) No jak chcesz wydać pieniążki sensownie i liczy się dla Ciebie wydajność, możliwości o/c, i kwestie ekonomiczne, to bierz intela :) Teraz nie opłaca się zapatrywać na AMD... Niestety. No i oczywiście można brać śmiało P31-DS3L, ale podałem tego Abita biorąc pod uwagę te 700zł ;) BTW, jak jest z obsługą Penrynów przez tego P31?? Edytowane 31 Marca 2008 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabuszko1986 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a co powiecie o tej płycie? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a co powiecie o tej płycie? :unsure:Jak najbardziej OK. BTW, jak jest z obsługą Penrynów przez tego P31??Tak samo jak na P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabuszko1986 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 dobra wiec tak jestem juz prawie zdecydowany tylko powiedzcie czy ebdzie dobrze :) procek E2160 płyta główna Asus P5K ram Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 1066 MHz CL5-5-5-15 DHX Technology (ok kumpla za 150 zl oplaca sie??:>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boys Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) A karta graficzna Ci nie jest potrzebna??? no bo ta stara to na agp pewnie jest Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Boys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Pamieci to poszukaj na skapcu po ile chodza bedziesz wiedzial czy warto ;) Na plycie mozna by zejsc jeszcze nizej kupujac jakas uzywke na P965 albo P975 (chociaz tutaj to nie wiem czy bedzie taniej :) ) z tych gdzie producenci dodali obsluge penrynow. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabuszko1986 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A karta graficzna Ci nie jest potrzebna??? no bo ta stara to na agp pewnie jest zadne agp tylko pci-e :P nie plyte albo asusa p5k albo abita IP35-E i co tu teraz wybrac?? :blink: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 nie plyte albo asusa p5k albo abita IP35-E i co tu teraz wybrac?? :blink: :mur:Obie dobre. Wybierz tańszą albo tą z lepszytm (dla Ciebie) wyposażeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) A te 700zł to juz masz? Bo jakbyś sprzedał stare części to byłoby więcej jednak, i mozna by też kupić lepszą kartę graficzną, pewnie by wystaczyło na coś pokroju x1950pro albo nawet 3850, ewentualnie 8800GS. A co do płyty to musisz juz sam zdecydować, chociaż ja bym polecił Abita, bo mam do tej firmy duże przekonanie, robią świetne płyty, asus zresztą też, ale miałem stycznośc tylko z jedną ich płytą i jakoś ABIT bardziej mi przypadł do gustu :D I żeby się z tego powodu żadna wojna nie wywiązała: to jest tylko moje subiektywne zdanie, ktoś inny może mysleć inaczej. Niczego nie narzucam ;) Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 3 fazowy Asus vs porządny Abit? Logiczne że Abit! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...