Pantas Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Źle sflashowałem bios w moim Gigabyte DS3 i teraz jak chce uruchomić komputer jest czarny ekran. Pech chciał, że pomyliłem numerek płyty głównej i wgralem inny bios, mimo ostrzezenia. Czy jedyny ratunek to serwis? Przeciez plyty GB maja jakies cudowne systemy dual biosu, virual biosu itd. Czy DS3 nic nie posiada? Co polecacie? Jak przywrócić bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Posiada Virtual Bios , odpala sie przy zlym fleshkowaniu i skanuje HDD w poszukiwaniu biosa. U mnie raz padla , poszla na serwis. Po serwisie mialem znowu to samo , ale akurat znalazla bios i sie sam poprawnie zrobil... Ta technika to pic na wode i tyle , dlatego kosci lutuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Skanuje HDD w tle? Sam z siebie nawet jka mam czarny ekran/ Jest bios na dysku i ma nazwe old.bin. Ale nie wiem czy skanuje i szuka, skąd mam to wiedzieć / ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Czyli co nadaje się płytka do wyrzucenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Nadaje sie na serwis. Mi zeskanowala po padzie , czarny ekran , pozniej jakis czeking cos tam i nastepnie wstala po reflashu , ale tak mialem za drugim razem. Za pierwszym poszla na serwis. Lutowane biosy , ot co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Dobra tylko gdzie i za ile? U mnie w miescie nie mają do tego programatora. Byłem w trzech serwisach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Odeslij to do serwisu Gigabyte , we Wroclawiu. Wejdz na www Esm Logistic , zadzwon i dopytaj sie , bo to ich serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirius98 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Posiada Virtual Bios , odpala sie przy zlym fleshkowaniu i skanuje HDD w poszukiwaniu biosa. U mnie raz padla , poszla na serwis. Po serwisie mialem znowu to samo , ale akurat znalazla bios i sie sam poprawnie zrobil... Ta technika to pic na wode i tyle , dlatego kosci lutuja. coś wiesz więcej o zasadzie działania VirtualBios'u? miałem podobny problem z EX38-DQ6 opisywany tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=260483&hl= dzisiaj odbieram płyte ze sklepu - wróciła z serwisu gigabyte'a nadal nie wiem: -jak zarządzać drugim biosem -jak przygotować dysk pod xpressprecovery -na jakiej zasadzie zadziała ostatnie ogniwo czyli oczyt z cd czyli korzystając z technologi Quad Bios jak skorzystać z tego poczwórnej zabezpieczenia: bios1,bios2,dysk,cd ten cd ma być pata,sata podpięty pod ich9 czy jmicron? coś mi się zdawało podczas krótkiej 3 dniowej eksploatacji płyty iż te biosiki są 8Mgowe więc coś tam wepchnęli dzięki czemu nawet bez poprawnego biosu jest dostęp do dysków i napędów ale troche słabo to jest opisane Quad Bios http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTec...os_work_dq6.htm Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez sirius98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...