Camis Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Od 2. kwietnia UPC zwiększa prędkość pakietu Internet Turbo i obniża cenę Internet Ultra. Kilka dni temu prezes polskiego UPC Simon Boyd zapowiadał komunikat właśnie na Prima Aprilis, ale prosił, aby traktować go jak najbardziej serio. Prędkość pakietu Internet Turbo wzrasta ponad dwukrotnie - z dotychczasowych 4 Mb/s do 10 Mb/s w stronę do abonenta i z 0,5 Mb/s do 1 Mb/s od niego w ramach dotychczasowej ceny. Cena za Internet Ultra, o prędkości 20 Mb/s, zostaje obniżona z 249 zł do 149 zł. Obecnie UPC Polska ma ponad 300 tys. abonentów internetowych i jest drugim największym, po Telekomunikacji Polskiej, dostawcą szerokopasmowego Internetu w Polsce dla klientów indywidualnych. Z kolei z telefonu w UPC korzysta już 110 tys. klientów. Pierwsza prędkość w tabeli oznacza kierunek do abonenta, zaś druga - od abonenta. (WitekT) za telepolis Strona UPC z Cennikiem UPC Parametry Techniczne PDF Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Nie no ostro... 10mbit za 89zł na czas nieokreślony... Ta oferta zmiata wszystko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bam1981 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 moze mój ASTER w ramach riposty na konkurencję też cos podwyższy juz raz tak zrobili po UPC... obecnie mam w Asterze łacze 6mbit dzień 8 w nocy upload 512... jakby było 10 mbit to super... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jedno ale. Tam jest DO , nic nie ma o gwarantowanym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Zawsze bylo DO, a i tak zawsze bylo prawie full... Pozatym wszedzie masz DO. nie moje: Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Ehh gdyby wszyscy providerzy pokusiliby sie o przyspieszenie. nie ma to jak umowa na 3 lata i 2mb za 99 zł o_0 Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Farid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Dodam tylko że również najniższy pakiet internetowy oferowany przez UPC uległ zmianie i wygląda następująco: Internet Student 512 kb/s (prędkość wysyłania 128 kb/s) - 49 zł ale wątpię by ta opcja kogoś tutaj interesowała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Gdyby nie ten PDF z UPC, to spodziewalbym sie jutro dementi ;) Choc moze to wkretka na wieksza skale :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Aha wszystkie ceny przy umowie na czas nie okreslony. Zadna lipa, takie info dostalem od admina telepolis.pl: "Najprawdziwsza prawda - żaden numer. Oficjalny press, a prezes kilka dni temu mówił, żeby pewnego pressa, który przyjdzie 1.04 wziąć na serio. WitekT" Ceny juz sa na stronie UPC. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 kupa. do mnie upc nie dolatuje heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Game_Plan Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 niech mi sie tylko skonczy umowa z tpsa:)... bo ceny sa "!!" mialem kiedys upc 2mb+6mb i placilem 600 czy 700 zl z kablowka a teraz nc:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Jedno ale. Tam jest DO , nic nie ma o gwarantowanym.wiesz ile kosztują łącza o gwarantowanych parametrach? to tylko 'rarytas' dla firm, w ofertach skierowanych do klientów indywidualnych zawsze jest "do" - jak to w Polsce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Tu jest nowy formularz przyspieszenia: https://ramki.upc.pl/przyspieszenie/index2.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Czy żeby korzystać z neta w UPC trzeba mieć kabel TP, czy jak? Bo u mnie można założyć neo, to może i JuPiSi sie da? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 TP z UPC niewiele ma wspólnego ;) Sprawdź na stronie zasięg UPC lub poprostu zadzwoń na infolinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Nawet jak wpiszę u nich adres centrum miasta (nie mojej wsi), to pisze, że nie ma. BOK przeniesione do Lubelskiego, dlatego napisałem maila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) To dzwoń na Ogólnopolskie Biuro Sprzedaży - 0 801 94 95 96 (ze stacjonarnego) lub 0 324 94 95 96 (z komórki) tam ci powiedzą czy masz możliwości techniczne, a jeśli będziesz miał to od razu możesz dokonać zakupu i umówić technika ;) Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez HaNz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 napisalem juz do Cmx'a ale jeszcze tutaj napisze bo moze ktos juz zmieniał neta :P Mam neta 4mb/512 w upc od wrzesnia. Teraz chcailbym przyspieszyc do 10mb/1mb. Przyspieszą mi jak wypelnie ten ten formularz?? Jakies tam promocje mialem.... chyba tą ze 4mb/512 (to byla wtedy promocja). Zmienial tos z was juz neta w upc?? KIedys to automatycznie robili a dzis w kulki lecą... jakies debilne formularze..... przeciez kazdy chcialby miec szybszego neta. Czekam na odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jeśli jesteś jeszcze w okresie promocyjnym to nie masz możliwości przyspieszenia chyba że dobierzesz jeszcze jedną z usług - tel lub tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jeśli jesteś jeszcze w okresie promocyjnym to nie masz możliwości przyspieszenia chyba że dobierzesz jeszcze jedną z usług - tel lub tv. dokladnie tutaj wiecej info: http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=4036 http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=4029 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jedyna możliwość dla użytków TURBO którzy nie posiadają aktualnych prędkości a są jeszcze w okresie umowy to przepięcie na ULTRA czyli 20Mb/s. Umowa ta będzie zawiązana wtedy na 12mc a przepięcie kosztuje 1zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) tylko ze ultra jest duzo drozsza :| Mam promocje taka ze za tv place polowe mniej... Szkoda ze upc traktuje stałych klientów jak gów## i nie pozwala im korzystac z promocji. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez RaaDeeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) No ja trochę was nie rozumie :huh: korzystacie już z internetu TURBO ale macie inne warunki oraz stare prędkości, jesteście w okresie jakiejś tam promocji i macie umowę na czas określony to jak chcecie skorzystać z nowej promocji dotyczącej tej samej usługi kiedy ta stara jeszcze się nie skończyła? Przecież podpisując umowę chyba widzicie co podpisujecie? Trzeba się liczyć z tym że w przyszłości będą atrakcyjniejsze oferty... Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez HaNz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 tylko ze kiedys (jak jeszcze w chello byl net 256 i 512 a ludzie podniecali sie neo 128) to chello samo zmienialo predkosci niezaleznie czy miales jakies debilne promocje czy nie. Miales neta dajmy na to turbo... to jak przyspieszali to wszystkim a nie tylko wybrańcom. Teraz zmienili troche strategie i w [gluteus maximus] mają stałych klientów. (Ja neta w chello mam od paru lat, ale musiałem rozwaizac umowe we wrzesniu bo jezeli bym przedluzal to bym [ciach!]o dostał, a tak to rozwiazalem umowe.... wzialem na drugiego rodzica i dostalem lepszego neta). Mam nadzieje ze do wrzesnia (6 miechow) jeszcze chello przyspieszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasek27 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zasadniczo oferta extra! Ale mam pytanie czy ktoś z was już to ma i czy działa tak jak powinno? Ja mam Vectre ale chyba jeszcze nigdy w dzień nie miałem obiecanej prędkości....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam Vectre ale chyba jeszcze nigdy w dzień nie miałem obiecanej prędkości.......w większości miast uwierz jest to samo co w Vectrze, oferują "kosmiczne" prędkości a z tego tak naprawdę często nawet połowy nie masz. UPC to również TV kablowa i ich technologia opiera się na tej samej zasadzie co w TVK Vectra. że spytasz kogoś jak działa dana usługa nie znaczy że Ty będziesz miał to samo, w szczególności jeśli jesteś z innego miasta. Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Miesiac temu przeszedlem na abonament turbo... z wczesniejszego classic ktore mialem od 2000 roku.... 6mbps/512kbps za ktore placilem 205 zl z kablowka :o Teraz mi przyszedl rachuneczek z kablowka na 97zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Za TURBO + kablówka? Bo mi ta cena wygląda jak SPRINT + kablówka :D Jako że jesteś z Warszawy to na moje oko powinieneś płacić 119zł (89zł+30zł) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...