BorysVasiliev Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam. Poszukuje dobrej podkładki iż mój everglide monster mat (4 letni) wygląda jakbym go wyjął z gardła poprostu kończy życie. Jest bardzo duża ze względu jak grałem w UT na małej czułości musiałem się namachać. Teraz już nie mam czasu na takie gry *(obecnie gram w C&C 3 strategie ) więc nie musze machąc myszka po 0,5m. Niechce też podkładki na której ledwo się mysz mieści . Taka średnia będzie jak najbardziej okej. Z tego co wiem czasem myszki są kapryśne co do danych modeli podkładek a że długi okres się nie interesowałem może ktoś mi przybliży temat co się dzieje teraz na rynku podkładek ( co dobre itd ) Myszka IE 3.0a New Rev :) Na obcenej podkładce spisywał mi się dobrze MX500 i stary IE.3.0. Cena hmm jak trzeba to może być drogo jak nie trzeba to jeszcze lepiej niech będzie taniej jak nie ma co przepłacać. Z góry dzięki za wszystkie opinie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Polecam Steelpada QCK Mini (~25 zl) lub wieksza wersje QCK standard bodajze ;]. W domku uzywam Mini + A4-Tech X718F i sprawuje sie wysmienicie, najlepsza materialowa podkladka jaka mialem do tej pory. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Miałem do tej pory QCK i myślałem że jest dobra do czasu przesiadki na Sharkoon 1337 Black, która jest lepsza pod każdym względem o ślizgu nawet nie wspominam bo to najlepsza szmacianka pod tym względem na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Miałem do tej pory QCK i myślałem że jest dobra do czasu przesiadki na Sharkoon 1337 Black, która jest lepsza pod każdym względem o ślizgu nawet nie wspominam bo to najlepsza szmacianka pod tym względem na rynku.Ja po schodach DiamondBacka zastanawiam się czy też nie (jak podejrzewasz) wyjechał mi się QCK ... i myślałem czy go nie zamienić na matowione szkło ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Nie będzie za zimne i twarde ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Nie będzie za zimne i twarde ?Za twarde raczej nie , ale faktycznie w zimie może być zimno w rękę ... nie wiem bo nigdy nie miałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Szklane pady (podobnie jak metalowe) maja powazna wade - sa bardzo wrazliwe na zabrudzenia i kurz. Czesto nawet po dokladnym wytarciu kurz blyskawicznie osiada. Na dluzsza mete do mocno denerwujace, szczegolnie jak po przerwie siada sie do kompa, znowu zgrzyt i trzeba wszystko czyscic. Maja tez znaczne wymagania odnosnie slizgaczy i zuzywaja je. Generalnie szmaty sa bardziej komfortowe, daja rownomierny poslizg, niezalezny od drobnego zakurzenia jak w przypadku np icemata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Szklane pady (podobnie jak metalowe) maja powazna wade - sa bardzo wrazliwe na zabrudzenia i kurz. Czesto nawet po dokladnym wytarciu kurz blyskawicznie osiada. Na dluzsza mete do mocno denerwujace, szczegolnie jak po przerwie siada sie do kompa, znowu zgrzyt i trzeba wszystko czyscic. Maja tez znaczne wymagania odnosnie slizgaczy i zuzywaja je. Generalnie szmaty sa bardziej komfortowe, daja rownomierny poslizg, niezalezny od drobnego zakurzenia jak w przypadku np icemata.I oprocz tego co Aerial napisal to czasami pojawia sie problem kompatybilnosci podkladki z roznymi myszkami. Ponoc ( nie mialem nigdy szkla wiec nie wiem ) szklo z niektorymi myszkami nie wspolpracuje ale nie doslownie. czasami odbija wiazke z optyki co powoduje rozne nie chciale ruchy :P a swoja droga to IMO szmata typu QCK badz EYEpad ( mam obydwie, sa identyczne ) to jak sie je szanuje to wytrzymaja dluuuuuuuuuuugo. no i cena liczac tak srednio za szmate okolo 40zl to za nowe szklo trzeba ponad 100 wydac :) wiadomo jak kto woli :D sa jeszcze z serii steelseries 5l i s&s ( to chyba tak sie zwa ) plastiki z poszyciem materialowym ale to tez cenowo pod 100 podjezdza. wg mnie szmata i tylko szmata, i sie nie potlucze jak spadnie :) ale tak jak mowielm kwestia gustu. Aha. i na qck/eyepadzie latam wlasnie Ie 3.0 :P i zamiata jak HO HO HO :D Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...