Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje dobrej podkładki iż mój everglide monster mat (4 letni) wygląda jakbym go wyjął z gardła poprostu kończy życie.

Jest bardzo duża ze względu jak grałem w UT na małej czułości musiałem się namachać.

Teraz już nie mam czasu na takie gry *(obecnie gram w C&C 3 strategie ) więc nie musze machąc myszka po 0,5m.

Niechce też podkładki na której ledwo się mysz mieści . Taka średnia będzie jak najbardziej okej.

Z tego co wiem czasem myszki są kapryśne co do danych modeli podkładek a że długi okres się nie interesowałem może ktoś mi przybliży temat co się dzieje teraz na rynku podkładek ( co dobre itd )

Myszka IE 3.0a New Rev :)

Na obcenej podkładce spisywał mi się dobrze MX500 i stary IE.3.0.

Cena hmm jak trzeba to może być drogo jak nie trzeba to jeszcze lepiej niech będzie taniej jak nie ma co przepłacać.

Z góry dzięki za wszystkie opinie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem do tej pory QCK i myślałem że jest dobra do czasu przesiadki na Sharkoon 1337 Black, która jest lepsza pod każdym względem o ślizgu nawet nie wspominam bo to najlepsza szmacianka pod tym względem na rynku.

Ja po schodach DiamondBacka zastanawiam się czy też nie (jak podejrzewasz) wyjechał mi się QCK ... i myślałem czy go nie zamienić na matowione szkło ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szklane pady (podobnie jak metalowe) maja powazna wade - sa bardzo wrazliwe na zabrudzenia i kurz. Czesto nawet po dokladnym wytarciu kurz blyskawicznie osiada. Na dluzsza mete do mocno denerwujace, szczegolnie jak po przerwie siada sie do kompa, znowu zgrzyt i trzeba wszystko czyscic. Maja tez znaczne wymagania odnosnie slizgaczy i zuzywaja je. Generalnie szmaty sa bardziej komfortowe, daja rownomierny poslizg, niezalezny od drobnego zakurzenia jak w przypadku np icemata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szklane pady (podobnie jak metalowe) maja powazna wade - sa bardzo wrazliwe na zabrudzenia i kurz. Czesto nawet po dokladnym wytarciu kurz blyskawicznie osiada. Na dluzsza mete do mocno denerwujace, szczegolnie jak po przerwie siada sie do kompa, znowu zgrzyt i trzeba wszystko czyscic. Maja tez znaczne wymagania odnosnie slizgaczy i zuzywaja je. Generalnie szmaty sa bardziej komfortowe, daja rownomierny poslizg, niezalezny od drobnego zakurzenia jak w przypadku np icemata.

I oprocz tego co Aerial napisal to czasami pojawia sie problem kompatybilnosci podkladki z roznymi myszkami. Ponoc ( nie mialem nigdy szkla wiec nie wiem ) szklo z niektorymi myszkami nie wspolpracuje ale nie doslownie. czasami odbija wiazke z optyki co powoduje rozne nie chciale ruchy :P

a swoja droga to IMO szmata typu QCK badz EYEpad ( mam obydwie, sa identyczne ) to jak sie je szanuje to wytrzymaja dluuuuuuuuuuugo. no i cena liczac tak srednio za szmate okolo 40zl to za nowe szklo trzeba ponad 100 wydac :) wiadomo jak kto woli :D sa jeszcze z serii steelseries 5l i s&s ( to chyba tak sie zwa ) plastiki z poszyciem materialowym ale to tez cenowo pod 100 podjezdza. wg mnie szmata i tylko szmata, i sie nie potlucze jak spadnie :) ale tak jak mowielm kwestia gustu.

Aha. i na qck/eyepadzie latam wlasnie Ie 3.0 :P i zamiata jak HO HO HO :D

Edytowane przez osa512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi