Celin Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 czy kto z was posiada lub mial okazje bawic sie TYM blokiem? chce go sprowadzić do swojego 7900gs ale wole pierw zaczerpnąć jakieś info :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 mam ten blok i miałem galaxy 7900gs nie pasuje(haczy o kondensatory) alphacool powienien pasować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) mozesz jakis link zapodac? mowisz o TYM ? Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Bo to bloki pewnie na referencyjne konstrukcje. Sprowadzanie takiego bloku do takiej karty jest mało opłacalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 sęk w tym, że ciężko dostać blok full cover w Polsce na 7900? dlatego chce coś ściągać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Moglbys jeszcze pomyslec nad czyms takim Swiftech MCW60-R + Swiftech MCW-Ramcool/A..........nawet powinno byc to wydajniejsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja uzywam Koolance . Nie jest to moze typowy fullcover, raczej blok GPU i MEM przykryty kawalkiem aluminium. Na 7900GT Extreme od Leadteka swietnie pasuje, do tego jest kompatybilny jeszcze z innymi kartami (7800/7900/7950/X1800/X1900), jakis czas temu znalazlem nawet jego fotke na 8800GT. Na allegro poszedl ostatnio za okolo 103pln, moze aukcja jest jeszcze w zakonczonych. Ogolnie mozna go wlasnie w takiej cenie upolowac i musze powiedziec ze jest to na prawde niezle rozwiazanie, oczywiscie w stosunku do ceny. Temperaturki mniej wiecej ok 33C iddle, 36-37 do 39C w stresie, w zaleznosci na ile Quada przycisne i jak mi wode podgrzeje. Wada moze byc to ze ma krocce na stale, pod waz 8/10, ale fajnie i bez uzycia sily da sie wkrecic w nie tygon 8/11.2, niestety grubszych nie da rady, choc nie mowie ze te nie sa wystarczajace. Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 mam ten blok i miałem galaxy 7900gs nie pasuje(haczy o kondensatory) A co dokładnie haczy o kondensatory? ta nakladka na mosfety? bo ja mozna podobno odkrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 sam blok haczył do kondensatory, może jak bys spiłował o jakis 1mm to by dało rade ps wie ktoś może jak "zmodowac" top aby ładnie wygladał( te ślady po frezowaniu) :sad: papier ścierny nie zdaje zadania( top robi się szarawy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 przecież i tak tego nie widać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 szczególnie na zdjęciach w sklepach :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 kolejne pytanie tu juz dokładnie w sprawie samego producenta 7900gs ktorego posiadam, mianowicie w pcb sa tylko 4 otwory na mocowanie czegokolwiek (bloku, wiatraka) a z tego co widze to full cover ma ich o wiele wiecej, w granicy 11. Czy jak zamontuje tylko na tych 4 to efektywnosc chlodzenia pamieci spadnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 kolejne pytanie tu juz dokładnie w sprawie samego producenta 7900gs ktorego posiadam, mianowicie w pcb sa tylko 4 otwory na mocowanie czegokolwiek (bloku, wiatraka) a z tego co widze to full cover ma ich o wiele wiecej, w granicy 11. Czy jak zamontuje tylko na tych 4 to efektywnosc chlodzenia pamieci spadnie?jak spadnie to minimalnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) znalazlem jeszcze jakis fullcover od Innovatek, tez powinno pasowac. jednak ciagle jakos bardziej podobaja mi sie bloczki z plexi :huh: Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) ps wie ktoś może jak "zmodowac" top aby ładnie wygladał( te ślady po frezowaniu) :sad: papier ścierny nie zdaje zadania( top robi się szarawy) Papier ścierny - tak do 1500/2000 i polerka. Na pewno nie będzie szary ;) Co do bloków fullcover innovateka to IMHO są nienajlepsze i mocno przereklamowane (srednia wydajność, alu w konstrukcji, kiepskawy przepływ, cena!!). Ja mam bloczek alphacoola z 7900 zamontowany na czterech śrubach na moim 8800. Żadnych problemów z chłodzeniem pamięci. Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 TYM ? ma ktos moze rysunek techniczny tego bloku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 czy kto z was posiada lub mial okazje bawic sie TYM blokiem? chce go sprowadzić do swojego 7900gs ale wole pierw zaczerpnąć jakieś info :unsure: o ile więcej można wtedy wyciągnąć poweru z tej karty? opłaca się to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...