romek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jak wiadomo, GeForce 9600GT oraz 8800GS są w sprzedaży od jakiegoś już czasu, jednak wciąż wielu potencjalnych nabywców waha się, która z tych kart jest lepsza i którą bardziej opłaca się kupić. Karty te są oferowane w bardzo zbliżonych do siebie cenach, co jeszcze bardziej utrudnia wybór. My postanowiliśmy wyjść niezdecydowanym naprzeciw i prezentujemy porównanie tych akceleratorów. Zapraszamy do recenzji! http://www.purepc.pl/porownanie_gf_9600gt_vs_8800gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) A teraz poprosimy to samo, tylko żeby karty (88GS vs 96GT) miały identyczne taktowania rdzenia/shaderów/pamięci. Bo takich porównań jak to jest w sieci pełno i brakuje właśnie bezpośredniego porównania obu kart pracujących z identycznymi zegarami. Powiedzmy jakieś 700/1800/1900 (tyle zrobi każdy 8800GS i 9600GT). Jak takie coś będzie pokazane to będziecie pierwszym serwisem na świecie, który zrobił takowy test... I wreszcie skończą się spory co jest szybsze :mur: Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A teraz poprosimy to samo, tylko żeby karty (88GS vs 96GT) miały identyczne taktowania rdzenia/shaderów/pamięci. Bo takich porównań jak to jest w sieci pełno i brakuje właśnie bezpośredniego porównania obu kart pracujących z identycznymi zegarami. Powiedzmy jakieś 700/1800/1900 (tyle zrobi każdy 8800GS i 9600GT). Jak takie coś będzie pokazane to będziecie pierwszym serwisem na świecie, który zrobił takowy test... I wreszcie skończą się spory co jest szybsze :mur: +1 Da radę co zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tez bylbym szczesliwy za "zegar w zegar" I drobna prosba - daloby rade przy wykresach zaznaczac ktore karty testujecie? Bo o tej porze troche niewyraznie sie mi robi przy patrzeniu na slupki i male literki <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Chciałem powiedzieć to samo. Wykresy sa bardzo nieczytelne, testowane karty jakoś porozrzucane w malo logiczny sposob, do tego pełne nazwy producenta. Dojdzie jeszcze z 5 grafik i nie bedzie kompletnie nic widac. PCLab pod tym wzgledem ma bardzo dobre porownania, rzut okiem i wiadomo o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A teraz poprosimy to samo, tylko żeby karty (88GS vs 96GT) miały identyczne taktowania rdzenia/shaderów/pamięci. Bo takich porównań jak to jest w sieci pełno i brakuje właśnie bezpośredniego porównania obu kart pracujących z identycznymi zegarami. Powiedzmy jakieś 700/1800/1900 (tyle zrobi każdy 8800GS i 9600GT). Jak takie coś będzie pokazane to będziecie pierwszym serwisem na świecie, który zrobił takowy test... I wreszcie skończą się spory co jest szybsze :mur: ok, zapisuje sobie i pomsyle rano co z tym fantem zrobic. Co do wykresow. Myslimy tez co z tym zrobic by bylo lepiej, bo nie bede zaprzeczal, ze w tej chwili jest to dla mnie mega problem, zeby zrobic 50 wykresow do jednego testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 może wystarczy chociaż tytułowe karty postawić na wykresie koło siebie, np jako pierwsze dwie, zdecydowanie ułatwiłoby to porównywanie wyników. ps. pomysł Lanca bardzo trafiony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 I ja bym prosił o test 9600gt po oc vs. 8800gs po oc. Poza tym nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A teraz poprosimy to samo, tylko żeby karty (88GS vs 96GT) miały identyczne taktowania rdzenia/shaderów/pamięci. Bo takich porównań jak to jest w sieci pełno i brakuje właśnie bezpośredniego porównania obu kart pracujących z identycznymi zegarami. Nic chyba nie muszę dodawać. +1+1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A teraz poprosimy to samo, tylko żeby karty (88GS vs 96GT) miały identyczne taktowania rdzenia/shaderów/pamięci. Bo takich porównań jak to jest w sieci pełno i brakuje właśnie bezpośredniego porównania obu kart pracujących z identycznymi zegarami. Powiedzmy jakieś 700/1800/1900 (tyle zrobi każdy 8800GS i 9600GT). Jak takie coś będzie pokazane to będziecie pierwszym serwisem na świecie, który zrobił takowy test... I wreszcie skończą się spory co jest szybsze :mur: Postaram sie coś takiego w niedługim czasie zmajstrować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 No mnie rowniez brakuje porownania kart z jednakowymi taktowaniami . A mnie by jeszcze ucieszył test z 3 kartami 88GS, 96GT i 88GT z jednakowymi podkreconymi zegarkami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Tabeleczka coś się zlewa z menu: ps Jestem pod podziwem :-P - nowe testy, newsy - bravo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Tabeleczka coś się zlewa z menu: ps Jestem pod podziwem :-P - nowe testy, newsy - bravo u mnie tabelka wyswietla sie dobrze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 U mnie lipa, a wersja przeglądarka to: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 U mnie na firefoxie pokazuje dobrze. A te wykresy rzeczywiście strasznie nieczytelne. Szczerze to przy 3 odechciało mi się ich dalej oglądać... Przeszedłem na koniec przeczytać podsumowanie tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 http://www.purepc.pl/porownanie_gf_9600gt_vs_8800gs?page=0,4 tylko na tej stronie artykulu sie wykrzacza tabelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Postaram sie coś takiego w niedługim czasie zmajstrować ;)No to czekamy z niecierpliwością ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) http://www.purepc.pl/porownanie_gf_9600gt_vs_8800gs?page=0,4 tylko na tej stronie artykulu sie wykrzacza tabelka. Daj zeby pokazywało wszystkie strony to będzie normalnie. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak reszta mam uwagi do wykresów. Propozycja to posortować wydajnościowo i wyróżnić innym kolorem testowane karty. U mnie pod FF w tym jednym miejscu spis treści też przekrywa tabelkę. Również przykładam się do prośby o testy zegar w zegar - chcemy realną wydajność chipów :) Jestem trochę zmęczony ale nigdzie nie widzę cen poszczególnych egzemplarzy choć są oceniane. (plusy i minusy) Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) 1) Tak jak pisal Lanc wyzej, tylko boje sie, ze ten Asus moze nie zrobic 700Mhz na GPU. 2) "Naszym zdaniem, mając do wydania około 550zł powinniśmy się zdecydować na 9600GT.", a moim zdaniem majac 550zl na karte, powinnismy sie zdecydowac dozbierac 20zl i kupic Leadtek 8800GT za 570zl ;) Moje zdanie jest takie. 400zl - 8800GS, 460-470zl - 9600GT, 570zl - 8800GT. Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Moje zdanie jest takie. 400zl - 8800GS, 460-470zl - 9600GT, 570zl - 8800GT.zgadzam sie, nie ma co dawac powyzej 500 zl za 9600GT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 1) Tak jak pisal Lanc wyzej, tylko boje sie, ze ten Asus moze nie zrobic 700Mhz na GPU. 2) "Naszym zdaniem, mając do wydania około 550zł powinniśmy się zdecydować na 9600GT.", a moim zdaniem majac 550zl na karte, powinnismy sie zdecydowac dozbierac 20zl i kupic Leadtek 8800GT za 570zl ;) Moje zdanie jest takie. 400zl - 8800GS, 460-470zl - 9600GT, 570zl - 8800GT. Ceny kart 8800GT spadly wyraznie dopiero na "dniach". Poczekajmy chwile a 9600GT tez stanieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) wiekszosc juz kosztuje 450-500 zl... a watpie, ze stanieja bardziej (narazie) bo 8800GS trzyma cene 400-420 zl Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 1) Tak jak pisal Lanc wyzej, tylko boje sie, ze ten Asus moze nie zrobic 700Mhz na GPU. 2) "Naszym zdaniem, mając do wydania około 550zł powinniśmy się zdecydować na 9600GT.", a moim zdaniem majac 550zl na karte, powinnismy sie zdecydowac dozbierac 20zl i kupic Leadtek 8800GT za 570zl ;) Moje zdanie jest takie. 400zl - 8800GS, 460-470zl - 9600GT, 570zl - 8800GT. W sumie za 549 zł można kupić nówkę inno3D 8800GT 512MB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 W sumie za 549 zł można kupić nówkę inno3D 8800GT 512MB... Gdzie? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Gdzie? :blink: U Milansa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 I Zotac'ki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 U TEGO milansa http://www.allegro.pl/show_user.php?search=milans ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 U tego Milansa: http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=106664 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Oświadczenie ze strony MSI Polska co do podniesionych zegarów karty graficznej 9600GT w porównaniu do sprzedawanych układów na rynku: Karta N9600GT-T2D512-OC (602-V127-02S) miała trafić do sklepów dokładnie z takimi samymi zegarami jak egzemplarz przesłany do testów (rdzeń - 730MHz, pamięć - 1950MHz, shaders - 1875MHz). Wewnętrzne zobowiązania zobligowały nas jednak do obniżenia zegarów w egzemplarzach, dostępnych w normalnej sprzedaży (rdzeń - 700MHz, pamięć - 1900MHz, shaders - 1750MHz). Oczywiście nie miało to na celu w żadnym stopniu narazić na szwank naszych użytkowników, a wynikało jedynie z umowy o wyłączności. Osoby pragnące użytkować kartę z wyższymi zegarami, mogą pobrać i zaprogramować BIOS dostępny na forum internetowym MSI. Przepraszamy serdecznie tych użytkowników, którzy poczuli się zaniepokojeni całą sytuacją i dziękujemy za zaufanie, którym jesteśmy obdarzani. Ze swojej strony obiecujemy w dalszym ciągu dostarczać produkty na najwyższym poziomie technicznym. Link do forum: http://forum.msi-polska.pl/index.php?topic=2808.0 Pozdrawiam, Jacek Brol Technical Marketing Executive MSI Polska Sp. z o.o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...