Skocz do zawartości
sonny2

Nie Otwierają Się Strony, Których Ip Zaczyna Się Od 87...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam łącze w Dialogu 2 Mb ze stałym adresem IP

Od kilku dni mam problem, że nie otwierają się strony WWW, których IP rozpoczyna się od 87 np ubuntu.pl, mobilking.pl, cal.p itp

Jeśli natomiast łącze się przez proxy to wtedy jest Ok.

Wydając polecenie tracert ubuntu.pl lub tracert IP_strony_zaczynające_się_od_87 pokazuje na każdym kroku że upłynął limit żądania:

C:\>tracert ubuntu.pl

Trasa śledzenia do ubuntu.pl [87.230.27.156]

przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30

1 * * * Upłynął limit czasu żądania.

2 * * * Upłynął limit czasu żądania.

3 * * * Upłynął limit czasu żądania.

4 * * * Upłynął limit czasu żądania.

Dzwoniłem kilka razy do biura napraw Dialogu ale oni twierdzą ciągle to samo, że u nich działa i wina leży po mojej stronie.

Mam w związku z tym pytanie czy jeśli pakiety przy trasowaniu nie przechodzą nawet przez pierwszy serwer, który to jest serwerem dialogu to czy jest możliwe aby problem leżał po mojej stronie, skoro inne strony, nie zaczynające się od 87, działają bez problemu.

Wykluczam problem z oprogramowania czy też ze sprzętem.

Proszę o jakieś argumenty, które mógłbym ewentualnie przedstawić w biurze napraw Dialogu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi