Skocz do zawartości
Grzegorz :D

Abit be6 2.0 a radeon 9000 - czemu nie chodzi???

Rekomendowane odpowiedzi

no to masz to co ja (tak sie domyślam) powiedz lepiej jakiej mocy i jakiej firmy masz zasilacz,ale po twoim sprzęcie wnioskuje, że nie za ciekawy, jezeli nie masz conajmniej 235W to wogole kompa nie uruchamiaj, a jakbys se chcial pograc to coajmniej 250W. sam mam codegena 250W i jakoś zipie, jak napiszesz cos konkretnego to bede ci mogl cos wiecej powiedziec, ale poki co sproboj mocniejszy zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze to chodzi o ago 2x tylko własnie mozesz cos miec w biosie porypane !! proponuje sprawdz radka u kogos ze znajomych to po pierwsze a jak bedzie ok to wymien sobie płyte na jakiegos nawet ecs .uzywanego za 150 znajdziesz bo i tak na agp 2x to bys mocy tego radka nie zobaczył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakis pomysł jak to ruszyc ????? albo jakie moga byc tego przyczyny

Sprawdź w biosie jakie masz napięcie I/O Voltage, u mnie jest 3,5V i grafa chodzi bez problemu, ale może dla R9000 to za dużo? Zmień na 3,3V, może pomoże :!: :?:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

JUŻ O TYM PISAŁEM JAKIEŚ DWA MIECHY TEMU, mialem ten sam problem

Musze cie rozczarowac, ale próbowałem dwóch egzemplarzy 9000 (Saphire, Gigabyte) na moim konfigu i zaden stabilnie nie chodzil. 8500 chodzi cool.

Powodem jest niezgodnośc trybu AGPx2 na BX w wydaniu ABITa z tą własnie kartą. Domyślam sie że na takim archaiku nikt nie stawial 9500 czy 9700 -nie wiem jak sie sprawują.

WSprawa w np gdańskich serwisach jest juz znana.

Spróbuj oddać /wymienic na 8500 LE -jest szybsza, a przede wszystkim bezproblemowa.

Pozdrawiam i współczuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...