Skocz do zawartości
Mtech@13

Jaka Grafika Do 450zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Do mojego kompa jak w sigu chcę kupic nową karte graficzną - czasami gram w jakies FPS-y (rozdziałka 1024X768). W nowych grach chcę się nacieszyć dobrą grafiką (nie muszą być detale ultra high).

Czy Palit GeForce 8600GT Sonic+ 256MB DDRIII /128bit/ - wystarczy?? - bo jeżeli wystarczy to nie chcę przepłacać - muszę kupić opony do autka bo stare letnie umarły :D więc chętnie zaoszczędzę kasy.

Jeżeli nie to co proponujecie?> (preferuję Nvidie :) )

Jeżeli proponowana karta graficzna jest za słaba to maks ile mogę wydać to 450 zł choć jak zaznaczyłem wyżej - chciałbym kupić jak najtaniej.

Z góry dzięki za wypowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logiczne że do 450 tylko 8800gs!! Chyba że znajdziesz 9600gt za tyle, to zdecydwoanie bierz 96gt. Zresztą w apollo jest on za 452zł :)

A jak najtaniej... Jeśli zadowoli cię relatywnie słaba (w porównaniu do nie tak wiele droższych w/w kart, ktore dysponują znacznie większą mocą) wydajność, to możesz wziać 86gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mówisz o Crysisie to 8600GT stanowczo za mała. W innych grach styknie chociaz nie wiadomo co jutro przyniesię ;)

Ja bym szukał 8800GS jeśli ma być tanio. Jeśli ma być nowa to 9600GT.

Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis mnie raczej nie interesuje - ale COD4 czy STALKER owszem :)

Pytanie czy warto kupić 9600 GT od Palita ? - bo w cenie do 450 zł tylko ten 9600 GT wchodzi w rachubę (której notabene obecnie nie ma w Apollo ;) )

Wiem że wydajność 9600 GT jest znacznie większa niż 8600 GT ale czy przy rozdziałce 1024x768 8600 GT nie wystarczy? - bo róznica w cenie jest dość spora i sięga prawie 200 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800 GT /256MB będzie chyba gorszym rozwiązaniem od 9600 GT zwłaszcza że różnica w cenie nie przekracza 50 zł. Zresztą myśle, że w końcu też zmienię monitor na jakie 22 cale - ponorama :) i wtedy bardziej się przyda 9600GT.

Jeszcze się wacham czy nie kupić Palita 8600GT 256MB Sonic+ i dysku twardego 500 GB - narazie może ten 8600 GT wystarczyłby do pogrania od czasu do czasu w rozdziałce 1024x768 (detale nie muszą byc na maxa - juz sie od takich odzwyczaiłem na moim starym 6600 GT :P) a dodatkowe 500gb HD by się bardzo przydało - oj bardzo bo sporo z neta ściągam i obecne 250 gb ledwo starcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ew rozważ radka 3850, do 1024 świetna karta - mocny układ taka sobie pamięć,, sprawdzi się,, raczej wersja 512,, --> http://allegro.pl/item339309214_asus_ati_r...iator_bcm_.html

i może uda się zaoszczędzić,, imho lepsze to jak 8600

jak nie - 9600,, imho poza tą kartą ogólnie nie ma nic ciekawego ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności od preferencji 3850 512 lub 9600 512. Up to you :) wydajność podobna.

8800GS był szybszy od 3850 i doganiała 3870 więc skoro 9600GT wydajniejsza od 8800GS to jak możliwe że wydajność podobna?? Chyba w kilku tytułach i markach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi