kardas Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam. Wiecie jak zrestetowac bios w tym lapku? Dzis chcialem wejsc do biosu, patrze a tu haslo. :blink: Zadne z tych ktore mam w zwyczaju wpisywac nie pasuje i na dodatek nie pamietam zebym je tu zakladal. Jest zworka na plycie jak w desktopach i gdzie jej szukac? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawzim Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam. Wiecie jak zrestetowac bios w tym lapku? Dzis chcialem wejsc do biosu, patrze a tu haslo. :blink: Zadne z tych ktore mam w zwyczaju wpisywac nie pasuje i na dodatek nie pamietam zebym je tu zakladal. Jest zworka na plycie jak w desktopach i gdzie jej szukac? Pozdrawiam. Jak masz mozliwość rozkręcenia lapka, to poszukaj baterii musi gdzieś być, wyjmij ja na kilka minut i powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 No poszukac rozkrecajac sam to sie domyslilem, chodzi o to czy ktos wie dokladnie pod ktora klapka jest bateryjka/zworka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matino Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Jak masz mozliwość rozkręcenia lapka, to poszukaj baterii musi gdzieś być, wyjmij ja na kilka minut i powinno pomóc.Nie polecam. W przypadku Asusa zadzwoń na 022 571 80 40 i poproś o master password do biosu. Będziesz musiał podać datę systemową i przefaksować dowód zakupu i powinni Ci podać hasło do biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A czemu nie polecasz? Nie bardzo mam dostep do faksu, latwiej bedzie rozkrecic. Tylko dlaczego nie? Plomba jest chyba tylko na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A czemu nie polecasz? Nie bardzo mam dostep do faksu, latwiej bedzie rozkrecic. Tylko dlaczego nie? Plomba jest chyba tylko na procku. W laptopach IBM ThinkPad wyjęcie baterii od BIOS-u nie pomaga. Oby w Asusie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 W laptopach IBM ThinkPad wyjęcie baterii od BIOS-u nie pomaga. Oby w Asusie pomogło.Zwykle to master password. anx239 napisz na priv jaka masz datę według RTC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Laptop kradziony, że ściemniasz z tym dostepem do faxu ? jest tu setki podobnych postów i sprawa wygląda tak, że to nie stacjonarny, nie ma zworek i wyjęcie baterii nic nie pomoże - hasło jest zapisywane w pamięci stałej, ktorą można przeprogramować tylko w serwisie a jak nie w serwisie to i tak jest to związane z wylutowaniem układu Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 @Burns Nie mierz innych swoja miara. Na forum asusa jest kilka takich postow na temat hasla do biosu, ktore "samo sie" nalozylo. Ja rowniez mam takie wrazenie. Bo dostep do kompa mam tylko ja, poza tym tak jak pisalem zadne z moich standartowych hasel nie pasuje. Co do faxu to jestm na obozie w Portugalii i naprawde latwiej byloby wyjac zworke/ baterie niz szukac faxu na tym zadupiu. Co do zamykania tematu nie Ty o tym decydujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ale jak swoją miarką - mam Ci przefaksować dowód zakupu czy co - pomyśl co piszesz!!! nie dociera, że nie ma zworek/wyjęcie baterii nie pomaga!!! skoro tak dobrze znasz forum asus to pewnie ten link nie jest Ci obcy http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=pl-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 reset CMOS-u z poziomu DOS-a i Windows-a przydatne, np. gdy zapomniałeś hasła do opcji BIOS-u. Z poziomu DOS-u uruchom program debug. Możesz to także uczynić za pomocą okna Start|Uruchom w Windows. Gdy program debug zostanie uruchomiony, wpisz kolejno następujące polecenia ("-" na początku linii oznacza znak zachęty, nie wpisuj go): -o 70 2e -o 71 ff -q Ta metoda jest zadziwiająco skuteczna! zaczerpnięte z PCWK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Laptop kradziony, że ściemniasz z tym dostepem do faxu ? Chodzilo mi o to z ta "miarka", mysl co czytasz, a nie od razu o kradziezy piszesz. A co? Ja mam Tobie udowadniac ze to kupiony? Programik sciagnalem, dzieki, pobawie sie pozniej. @Fa!th Niestety u mnie nie dziala. Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 nie ma żadnych zworek do resetu biosu a i programiki od odkodowywania mało kiedy działają ( mnie osobiście nigdy nie zadziałał). Pomaga wylutowanie / wyjęcie pamięci eeprom i reset w programatorze lub bardziej ryzykowne -reset poprzez zwarcie do masy odpowiednich nóżek pod warunkiem że sie dowiesz które to nóżki, bo jak zewrzesz nie te to spalisz układ...Pomocne mogą się okazać zagraniczne fora (głównie usa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No to widze ze po obozie jednak bede musial sie skontaktowac z centrala asusa i tyle. No nic, dzieki wszystkim. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) W laptopach IBM ThinkPad wyjęcie baterii od BIOS-u nie pomaga. Oby w Asusie pomogło. niestety w ThinkPadzie jak sie cos schrzani z haslem to jest do wyrzucenia, nie do odzyskania, dlatego mam specjalnie podlaczony szybki dysk do backupu (zewnetrzny z niezaleznym zasilaczem) i codziennie musze robic backup na wszelki wypadek Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez avo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 No bez przesady z tymi ibm - tutaj opis jak w ibm złamać hasełko http://sodoityourself.com/hacking-ibm-thin...-bios-password/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 No bez przesady z tymi ibm - tutaj opis jak w ibm złamać hasełko http://sodoityourself.com/hacking-ibm-thin...-bios-password/ dla mnie to czarna magia trzeba byc elektronikiem chyba a poza tym co z haslem na twardy dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...