Skocz do zawartości
JaQs

Jaki Wentylator?

Rekomendowane odpowiedzi

Poszedl mi coolerek na 6600GT tzn. prawie zawsze sam sie nie zakreci tylko go pchnac trzeba. Trace powoli cierpliwosc i nie chce mi sie za kazdym razem tego pchac wiec pomyslalem, ze dosznurkuje jakis bo innego chlodzenia chyba sie nie oplaca, a zwykly potem bede mogl wsadzic w bude jak zmienie grafike. Myslalem o takim Acutake http://www.allegro.pl/item337252451__acuta...isza_tanio.html . Czy bedzie w pozadku? Jest niedrogi i chyba nie najgorszy. I jak bedzie w sumie z samym chlodzeniem karty? Czy przez to, ze w radiatorze jest to wglebienie na wiatrak to po jego zdjeciu i dolozeniu innego nie bedzie sie bardziej grzalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;>..?

Acutake sux.. zainwestuj w cos lepszego :)

Ja nie wiem stary, chodzisz po tematach i przed kazdym zakupem pytasz o wszystkie pier-doły, a i tak pozniej w wiekszosci przypadkow wszystko dla Ciebie jest "sux". KingMax 1066Mhz, z ktorych kazdy jest zadowolony, dla Ciebie sa do [gluteus maximus], Acutake, z ktorych kazdy jest zadowolony, dla Ciebie sa do [gluteus maximus]. I przykladow moglbym znalezc wiecej. Jak nie masz nic ciekawego do napisania, to nie pisz nic.

A co do tematu, to takie cos zrobilem sobie na 8800GS i smiga jak zloto. Cicho i wystarczajaco wydajnie.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Podobny manerw stosuje juz od dawana na innych kartach i spisuje sie swietnie.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tematu, to takie cos zrobilem sobie na 8800GS i smiga jak zloto. Cicho i wystarczajaco wydajnie.

Podobny manerw stosuje juz od dawana na innych kartach i spisuje sie swietnie.

DziubekR1 jakie tempy w porównaniu do stocka palitowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stocka Palitowego nawet nie sprawdzalem :) Za duzo sie naczytalem o tym jaki on jest glosny, zeby sie w ogole bawic. Na tym co teraz puszczonym na ok. 7V jest max 61C przy 700/1700/1900. Skrecony na jeszcze mniej, jakies 5V, ze wtedy to juz absolutnie nic nie slychac chyba ze sie ucho wlozy pod radiator, to ma max 70C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi