korys Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, Ostatnio zmieniłem sobie podzespoły w kompie i zaczął występować pewien problem. Mianowicie komp potrafi sam się wyłączyć, jakby nagle zabrakło prądu. Raz zdarzyło mi się to jak grałem w Call of Duty na max detalach (ale tylko raz), a 2 czy 3 przy włączonym utorrencie, winampie i firafoxie. Nie zdarza się to często, ale trochę mnie to niepokoi. Po tym jak komp się wyłączy można go normalnie włączyć jakby nigdy nic. Temperatury i napięcia są niby ok. Komp nie jest podkręcony. Moja konfiguracja: Intel Core2Duo E8200 (2.66) nowy Gigabyte GA-N650SLI-DS4L nowa 2x1GB DDR2 OCZ Platinium Rev. 2 nowa NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 nowa HDD WD AAKS-75SBA 320GB (SATA) LG DVD-RW Ever Silver 380W nowy LCD Belinea 20' prawie nowa Windows Vista Ultimate Według programów do obliczania poboru mocy do kompa wystarcza mi 301W. Więc biorąc pod uwagę, że jest nowy odrzucam ewentualność, że to wina zasilacza. W czym może być problem? Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez korys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A jak wyglądają temperatury? Windows reinstalowany po wymianie sprzętu? Ewentualnie zainteresuj sie tematem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=104416 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korys Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Temp. są OK, przy tym wyłączeniu żaden alarm się nie włącza. Vista instalowana na nowym sprzęcie. Z debuggera nic nie wynikło. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez korys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 nie polegaj tylko na czujnikach - poprostu dotknij radiator reką a co do zasilacza to 350Wnie zawsze rowne 350W zasilacz moze nie trzymac napiec; wez miernik i sprawdz (jak dla mnie stawialbym jednak na zasilke) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 resetuje sie czy wylancza? jak wylancza to problemy z zasilaniem lub temperaturą pisales cos ze temperatury ok to zasilanie nie ufaj przelicznikom ile co pobiera produ bo 8800 gts czytalem ze pobiera w stresie ponad 200W inna kwestia to nie trzymanie napiec najlatwiej bylo by podmienic zasilacz i potestowac proba zainstalowanie nowego sytemu nie byla by glupia, duzo dziwactw widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...