Kiki22 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Tak jak w temacie, niestety prawdopodobnie za sprawą ukochanego dzieciaka nie działa funkcja touchpada: uruchomienie dwukrotnym uderzeniem w touchpad. Czy to na pewno uszkodzenie mechaniczne, czy może dziecku przez przypadek mogło udać się wyłączyć taką funkcję ? Próbowałem na wszystkie sposoby poradzić sobie z problemem, bez skutku. Wymiana touchpada chyba też nie wchodzi w grę, bo komputer ma ponad 2,5 roku i pewnie nie jest wart więcej niż 500, a koszt samego touchpada to chyba połowa tej kwoty... Za wszelką pomoc z góry wielkie dzięki :) Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Kiki22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 po 1 zacznij od przinstalowania sterowników - odinstaluj - zainstaluj ponownie, poza tym w niektórych jest opcja przywróć ustawienia fabryczne bo toshiba w swoich daje mnóstwo opcji z nim związanych. jeżeli sobie nie poradzisz spróbuj uruchomić jakiś system live(linux/Vista) - packa musi działać sama z siebie na podstawowych - jeżeli nie będize działała wnioskujemy, że jednak uszkodzenie mechaniczne płytka pod spodem ma blaszki - mikrostyki a blaszka jakiś ułamek milimetra luzu od tych styków - niech np 2latek waży średnio 15 kg i oparł się to pewnie nie wytrzymała ciężaru - możesz sprobować to rozkręcić i poodginać co się da jeżeli nie masz zdolności manualnych pozostaje Ci zakup myszy na USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiki22 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udało się, nawet nie wiem co zrobiłem, bo klikałem chyba wszystkie opcje, jakie tylko były, a po jakimś czasie ze zdumieniem zauważyłem, że w touchpadzie wszystko działa jak należy. Teraz tylko muszę uruchomić dwa zepsute klawisze i komputer będzie jak nowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 nie chce mi sie zgagladac do manuala od twojego lapka, ale moze masz skrot klawiszowy ktory wylacza toutchpada (ja tak w swoim mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 to po co piszesz jak Ci się nie chce? posta sobie nabić! masz skrót i nie wiesz jaki - żałosne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 chlopcze cos cie w dupe ugryzlo? o co ci chodzi gdzie napisalem ze nie wiem jaki mam skrot ? chcesz zeby ustawil odleglosc miedzy blaszka a stykami na ulamek milimetra - zalosne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) chyba napisała. że rozwiązal problem, więc po co wpierdalasz swoje 3grosze mężczyzno a jak już Ci się zachce to się dokształć Touchpad a następnie rozbierz i zobacz na czym ta metalowa płytka jest osadzona aby wystąpiła przewodność elektryczna - pewnie nie masz jak - to może włącznik dotykowy światła tak czy siak nie na tym polegał problem więc koncze polemikę z kimś takim jak Ty, bo niewarty jesteś banana Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 napisała że rozwiązał - żałosne... poza tym gdybys dokladnie przeczytal tamtego posta, 'klikane' bylo co popadnie i nagle zaczelo dzialac. rozumiesz juz sens mojego posta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 napisała że rozwiązał - żałosne... poza tym gdybys dokladnie przeczytal tamtego posta, 'klikane' bylo co popadnie i nagle zaczelo dzialac. rozumiesz juz sens mojego posta? Dodam od siebie ze Czesc toshib z serii Lxx posiada programowe wylaczenie Touchpada a ikona widnieje w narozniku (ON/OFF)(program jest na plycie Toshiby lub na stronie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Tak jak w temacie, niestety prawdopodobnie za sprawą ukochanego dzieciaka nie działa funkcja touchpada: uruchomienie dwukrotnym uderzeniem w touchpad. Czy to na pewno uszkodzenie mechaniczne, czy może dziecku przez przypadek mogło udać się wyłączyć taką funkcję ? Próbowałem na wszystkie sposoby poradzić sobie z problemem, bez skutku. Wymiana touchpada chyba też nie wchodzi w grę, bo komputer ma ponad 2,5 roku i pewnie nie jest wart więcej niż 500, a koszt samego touchpada to chyba połowa tej kwoty... Za wszelką pomoc z góry wielkie dzięki :) niestety koszt wymiany jest bardzo duzy (wiem cos o tym bo mam Thinkpad R61 i tez spory problem), po 2 tygodniach bez pomocy dzieciaka zaczelo nawalac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...