Skocz do zawartości
pr00f

Upgrade Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam w danej chwili kompa o nastepujacych podzespolach :

proc - Athlon 64 Venice 3000+

mobo - Gigabyte k8n sli

ramulec - 1gb w dualu

grafa - g-force 6600

dysk - 160gb segate'a

zasilacz - 350W no name

monitor - gateway 24" FullHD

Zastanawialem sie ostatnio, czy nie kupic poleconego przez was kompa za 2200 z zestawow na kwiecen, jednak doszedlem do wniosku, ze to za duzo. Jak sadzicie czy wymiana samego proca na athlona x2 3600+, oraz grafy na 8800gt zda egzamin ? Wyjdzie kolo 900zl, ale jak z wydajnoscia ? Czy taka wymiana ma sens ? Chcialem troche pograc w crysisa i poogladac filmy w fullHD, bo teraz mi sie tna, ale nie wiem czy takie cuś wystarczy

pozdrawiam Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dolicz do tego jeszcze 1gb ramu i zasilacz = ok 300zł - w tym momencie powoli staje się to nieopłacalne

e2160 + p-31 ds3l + 2gb ramu ~ 500zł

z 1200 (procek, grafa, ram i zasilacz) zostaje Ci 700zł, sprzedajesz swój ram - 120zł ,płytkę - 120zł, procka - 40zł i grafikę - 60zł, wraca Ci 300zł. Masz 1k, a to na 8800gt ~ 600zł i zasilacz za 150zł Ci wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz wymienic tylko procka i plyte a reszta czesci zostawic... z plyta Asrock 4CoreDUAL-SATA2 PT880Pro/Ultra DDR/DDR2 mozesz uzywac swoich AGP grafiki oraz DDRow (jeszcze a w przyszlosci je wymienic) + procesor Intel Dual-Core E2160 pozwoli Ci tanim kosztem ogladac filmy full HD... obecna karta graficzna jaka posiadasz wspiera PurePC odpowiedni nowy kodek Cyberlinka i filmy FullHD smigaja jak trzeba, do tego nie potrzeba wiekszej ilosci pamieci ram jesli pracujesz na windows XP

Edytowane przez xantype

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie!! Od Asrocków z daleka się trzymaj!! Miałem jednego i nigdy więcej takiej padaki :/ Musiałem ją sam specjalnie uszkodzić, żeby otrzymać kasę spowrotem i kupić Abita, specjalnie pytałem kumpla elektronika jak go uwalić żeby nie było widać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi