mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Własnie składam kompa dla kumpla i może coś doradzicie.Inaczej na to patrzeć będziecie:) Procesor: Intel Core 2 Duo E8200 /2.66GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/ 549 zł Płyta główna: Foxconn P35A-S /Intel P35/ 339 zł Pamięć RAM: Kingston 2GB (2x1GB) PC800 CL5 140 zł Dysk twardy: Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 170 zł Karta graficzna: Galaxy GeForce 8800GT CoolerMaster 512MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI 659 zł Głośniki: Creative Labs Inspire A300 (2+1) 99 zł Napęd FDD: Alps 1.44MB Black 25 zł Nagrywarka DVD: LG GSA-H58NRBB SecurDisc (black) 89 zł Klawiatura: A4Tech X-Slim [KL-30] 35 zł Mysz: A4Tech OP-3D Navigator Opto-013 /black/ 25 zł Obudowa: Cooler Master Elite 332 (Black) 149 zł Zasilacz: Chieftec 400W [GPS-400AA-101A] 135 zł Do Tego jakiś monitor CRT (tutaj sam sobie zażyczył że taki ma być więc nic nie dyskutowałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A gdzie zestaw składałeś?? Stanowczo inny RAM. Jak zestaw do 3kzł to 2x2GB. Napęd stanowczo inny. Żadne LG czy LiteON!! Zamiast FDD lepiej niech kupi pendriva 1GB ;) Powinno styknąć jeszcze na monitor LCD 17" przynajmiej :) I musisz gościowi koniecznie wyperswadować CRT!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ram dlatego taki bo zero krecenia. Do LG nic nie mam bo sam mam i są dobre :) FDD musi być A CRT to według mnie lepiej kupić taki CRT niż LCD z najniższej półki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gargamell Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zasilacz Amacrox Warrior AX450-PNF bo zawsze dodatkowa cisza się przyda a jest niewiele droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Amacrox odpada bo w sklepach go cieżko dorwać a z zenfistu nie bedzie kolega kupował Nad 2x2GB To sie dobrze zastanowie ale doby pomysł:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ja bym nagrywarkę zmienił na Samsunga, gdybym to dla siebie brał :). Ogólnie nie ma się do czego przyczepić, ale jak wyżej zastanów się jeszcze nad ramem 2x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dobra moge zmienic na samunga:P Ale mialem jedną nagrywarke tej firmy i mnie tak wkurzało tak szelest podczas wysuwania:P Ale w końcu to może tylko taki model a i też to nie dla mnie wiec może tylko mnie to denerwuje:P Co do Lite-On to prawda lipne nagrywarki.W tej chwili mam podłączoną i problemy czasem przy nagrywaniu są:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Najsłabszy LCD jest lepszy od średniego CRT. Pomijam fakt że oczu mamy tylko pare... Zresztą średnie 17" LCD można dostać poniżej 500zł a za podobną kase ciężko znajść CRT19" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No to dobrze, bo na monitorach w ogole nie znam:P Zaproponuj cos za 500 zł bo ja nie mam pojecia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Może Benq lubBelinea. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dzieki, przekaże koledze i powiem co zdecydował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 19" Asus VW193S black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Prosiłem o przykłady do 500zł gdyż za zestaw wychodzi mi około 2500 i jeszcze monitor więc zeby nie przekraczać tego limitu musze znaleźć monitor do 500 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) moze i gosc ma racje ze chce crt, w kompuszrotniku 17in jest za 255. Na marginesie nie zgadzam sie tak do konca ze crt jest do bani, wezcie sobie przeskalujcie obraz z np natywnej 1280x1024 lub wiekszej np do 800x600 i dopiero teraz prorownajcie obraz na lcd i crt, dla crt to bez roznicy, ponadto katy widzenia, odwzorowanie kolorw, a odswierzanie w dobrym crt moze byc 120Hz i wiecej , wiec obraz zyleta do grafiki jak sie patrzy. Inna sprawa ze juz ciezko w sklepie dostac rzeczywiscie dobry crt, chyba bardziej zostaje alledrogo, w tym wypadku alletanio. np, ten http://allegro.pl/item333263932_profesjona..._gwa_f_vat.html Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Tylko że CRT17" odpowiada LCD15". I nie tak ważne są kąty widzenia i jakość kolorów jak oczy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dzikidaniel ma troche racji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 ale co sprawia ze bola oczy? niska czestotliwosc odswierzania! Jak ustawi sobie rozdzialke 1600x1200 i 120Hz bedzie mial obraz jak pocztowka. Ponadto podalem linka do allegro gdzie jest monit 21in z ktorym nie moze sie rownac wiele lcd-ow, jedyna wada crt moim zdaniem jest i wielkosc bo jakoscia obrazu przewyzszaja nawe high endowe lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 marecki48 a wiesz czym różni się wyświetlanie obrazu w CRT i LCD?? W LCD obraz widzisz dzięki ciekłym kryształom zaś w CRTku masz bombardowanie elektronów. Nawet najgorszy LCD będzie mniej szkodliwy dla oczy niż najlepszy CRT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Mam nadzieje ze dojdziecie do porozumienia bo w sprawie monitorów to ja zielony jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No to napisz do czego będzie komp używany, bo jak do gier to LCD ok. Natomiast nie wyobrażam sobie prac nad www i grafiką na monitorze na matrycy TN - 16,2mln kolorów (jak podajecie te za 500zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Owszem nie bede sie spieral ze jednak mecza oczy, tylko nie porownujmy dawnego crt domowego z 21in highendowcem, jesli w temacie zawarta jest klauzula ze ma byc crt to nie ma co namawiac goscia na lcd za 500 zl gdzi bedzie mial katy 160st. i kolory takie ze pozal sie boze i to w 19in max. Ponadto moze chce sie zajmowac grafika, a tutaj to juz nie ma porownania. Tak czy owak, peace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoprocent Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 SyncMaster 940NW. Najlepszy monitor IHMO w swojej klasie cenowej.(550zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Kolega To Praktycznie do gier Wiec LCD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Kolega To Praktycznie do gier Wiec LCD? jesli do gier, to uwazam temat monitora za zamkniety, lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...