USB Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Przymierzam się do kupienia procka dwurdzeniowego no i przeglądając net zauważyłem jedną rzecz - mianowicie różny pobór mocy przy prockach. Interesuje mnie Windsor 5200+ który ma 2.6 GHz, 2MB L2 i wykonany w technologii 0.09 nm, nowszą wersją wiadomo jest Brisbane który ma 2.7 GHZ, wykonany w technologii 0.065 nm ale ma tylko 1MB L2. Problem polega na tym że w jednych sklepach ten Windsor ma podane że pobiera 65W a w innych że 89W. Brisbane z kolei wszędzie ma podane że 65W. W sumie byłoby to zrozumiałe, bo Brisbane jest wykonany w nowszej technologii, a słyszałem że to na wpływ na pobór prądu (tak samo jak w kartach graficznych). Ktoś wie jak jest naprawdę? Bo nawet na stronce AMD nie mogę znaleźć odpowiedzi Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez czokapik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Sa rozne rewizje procesorow! ogolnie w idlle brisbane i windsor maja podobny pobor ale juz w stresie przewaga brisbane jest juz wieksza mimo ze oba maja TDP 65W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Sa rozne rewizje procesorow! ogolnie w idlle brisbane i windsor maja podobny pobor ale juz w stresie przewaga brisbane jest juz wieksza mimo ze oba maja TDP 65W Ok, rozumiem. A czy na pudełku jest napisane jaka to rewizja i jaki jest pobór mocy? Znalazłem u siebie w mieście tylko w jednym sklepie ostatniego Windsora (w pozostałych tylko Brisbane) i waham sie jeszcze. Czy wg. Ciebie warto brać procek który ma 2 MB L2? Czy daje to znaczący wpływ na wydajność np. w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Tak. Jest to napisane Tak. Oplaca sie kupic z wieksza iloscia kaszanki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 ... Czy wg. Ciebie warto brać procek który ma 2 MB L2? Czy daje to znaczący wpływ na wydajność np. w grach? są trzy podstawowe rodzaje X2 5200+ http://products.amd.com/en-us/DesktopCPURe...mp;f9=2000& Ponadto można jeszcze kupić szybszego X2 5400+ 65W ADO5400DOBOX http://morele.net/produkt/152724 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ok, wielkie dzięki za wyjaśnienie, nie mam więcej pytań :D Mam tylko nadzieje że ten ostatnio procek który im został to wersja 65W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...