Skocz do zawartości
ietas>>

Czy To Jest Dobra Zasiłka Pod Moj Config?

Rekomendowane odpowiedzi

c2d e8400 @ 4GHz

4x 2gb ddr2 800MHz

4x 80gb hdd 7200 8mb raid0

8800gtx @ 600 / 2000

x-fi, 3x Noctua NF-S12-800@ 500RPM

Chieftec GPS-400AA-101A po FANSWAP'ie na jeden ze wspomnianych wentylatorow Noctua @ 500rpm - daje rade od ponad roku :) To chyba dobry przyklad na to, ze ten zasilacz wystarczy do wiekszosci komputerow. Po fanswapie (do ktorego idealnie sie nadaje) bedzie dodatkowo bardzo cichutki. Minusem jest okablowanie - bez oplotu, nie odpinane. W mojej sztuce zalozylem na nie oploty, zbedne wiazki po prostu usunąłem, dorobilem drugie pci-e 6pin oraz mam na jednym kablu 5x sata.

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawosci, mocno Ci sie grzeje ten zasilacz teraz ? Bo wlasnie wstawilem Acutake skreconego na minimum i jakos to smiga, ale jest dosyc zauwazalnie cieply teraz.

Jako, ze zasilacz jest w 1/2 odpowiedzialny za wentylacje obudowy to gdy zapuszcze combo Orthos + AtiTool (scan for artifacts) temperatura CPU dochodzi do ~95*C GPU do ~105*C - wtedy sie naprawde grzeje, ale tez nie protestuje a chyba jakies zabezpieczenia termiczne ma ;)

Wychodze z zalozenia, ze zasilacz ma dzialac a nie sie wachlowac, wytwarzajac przy tym kupe haslasu ;)

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi