Skocz do zawartości
bociczek

Jak Najtańszy Zasilacz Do 9600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuję 9600gt, noi chcę odpowiednią zasiłkę do niej. Mam teraz w kompie Feela 350W, który wiadomo że nie da rady. Jaki w miarę najtańszy polecicie mi zasilacz, który bezawaryjnie pociągnie ten sprzęt? W rachubę wchodzi sprzedaż starego zasilacza, ale za niego może wezmę 30zł :/

X2 4200+

2gb

9600gt

1 dyst + 1 naped dvd-rw

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na feelu wogole ruszy ten sprzet? Np. tylko zeby zobaczyc czy karta jest sprawna i nie "arci"?

Ruszyć ruszy, ale żeby zobaczyć arty trzebaby było zapuścić coś obciążającego gpu. A wtedy feel może okazać się najsłabszym ogniwem :)

Chyba że to feel 2 czy 3 to powinno być ok.

Co do tematu - najtaniej w granicach rozsądku - to i MC-350 w zupełności wystarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruszyć ruszy, ale żeby zobaczyć arty trzebaby było zapuścić coś obciążającego gpu. A wtedy feel może okazać się najsłabszym ogniwem :)

Chyba że to feel 2 czy 3 to powinno być ok.

Co do tematu - najtaniej w granicach rozsądku - to i MC-350 w zupełności wystarczy :)

No niestety FEEL 1 :/ ( http://allegro.pl/item338853667_feel_350_a...nowy_sklep.html ). Czyli szkoda nawet się bawić w odpalanie 3dmarka z nową grafiką, bo mogę rozwalić wszystko? :/

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie.

Bierz Modecoma MC-350, niby ma w środku te same części co model MC-400 (przynajmniej kiedyś tak było) a zasilacz jest super. Cichutki i bardzo mocny, stabilna linia 12V. A za taką kasę to nie znajdziesz nic lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu by nie?? Wyciągnij z kompa, włącz zasiłke, zrób zwarcie na jednej z lini i masz zasilator do wymiany ;) Ale wszystko robisz na własną odpowiedzialność ;)

Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobisz zwarcie między np. +5V a +12V to zasilacz się poprostu wyłączy. Wszystkie w tej chwili zasilacze mają takie zabezpieczenia. Nawet Modecomy feel'e i inne zasilacze wkładane do kompach w supermarketach mają te zabezpieczenia

A ja mówie o zwarciu do masy czyli o przeciążeniu danej linii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item339099307_najnowszy_...20mm_sata_.html

Domyślam się, że to jest pochodne 4Life itp. ? Nie opłaca się ?

Może podepnę do niego tą 9600gt i jak się coś stanie, to wiadomo ;D

Porównywalny, albo i gorszy syf niż ten Feel co masz teraz :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będe zakładał nowego tematu więc odświeże ten.

Zamierzam zmienić kompa i konfiguracja bedzie wygladać:

-gf 9600gt

-e2160

-mobo: gigabyte EP35-DS3R

-2x1gb patriot 800mhz cl4

do tego stara nagrywarka i dysk ata-133 160gb,

i pytanie czy mój cheftec HPC-360-202 pociągnie ten wóz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie wystarczy 350W ale lepiej dolozyc pare złotych i kupic 400W(przyda sie podczas rozbudowy kompa)...Polecam szczególnie taniego Fortrona oraz Xilence i bardzo cichego CoolerMaster...

Tu masz linki:

Coolermaster - Extreme Power Plus

FORTRON FSP400-GLN

XILENCE Black 400w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wkońcu mam szansę go rozwalić i oddać, czy muszę dołożyć te 100zł do grafiki na zasilacz?

Chcesz byc pospolitym oszustem? Zycze powodzenia w przyszlosci, nabedziesz doswiadzcenia teraz, za mlodu, bedzie jak znalazl na potem :mur: ten mur to tak na otrzezwienie, potem bedzie za pozno.

Nawiazujac do tematu zasilacza, nie wiem skad ten ped do jak najwiekszej ilosci W w zasilaczu, kiedy wszystko zmierza w kierunku przeciwnym tzn w ograniczaniu zuzycia pradu (coraz to bardziej oszczedne wszystkie podzespoly), teraz nalezy zwracac uwage na silna linie 12V nie musi ich byc 2 lub 4 bo i tak one sie sumuja wiec moze byc jedna ale silna, w przeciwienstwie do starych sprzetow gdzie glowny nacisk byl na linie 5V, i to ona musiala byc najsilniejsza.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi