bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Kupuję 9600gt, noi chcę odpowiednią zasiłkę do niej. Mam teraz w kompie Feela 350W, który wiadomo że nie da rady. Jaki w miarę najtańszy polecicie mi zasilacz, który bezawaryjnie pociągnie ten sprzęt? W rachubę wchodzi sprzedaż starego zasilacza, ale za niego może wezmę 30zł :/ X2 4200+ 2gb 9600gt 1 dyst + 1 naped dvd-rw Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 mc 350-400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Takie coś, czy może Amacrox 400W też będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zdaje sie że to jeden pies ;] Więc co byś nie wziął to będzie dobrze :) Ja jestem za Amacroxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 a na feelu wogole ruszy ten sprzet? Np. tylko zeby zobaczyc czy karta jest sprawna i nie "arci"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Amacrox ma cichszy wentylek, a reszta to to samo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 a na feelu wogole ruszy ten sprzet? Np. tylko zeby zobaczyc czy karta jest sprawna i nie "arci"? Ruszyć ruszy, ale żeby zobaczyć arty trzebaby było zapuścić coś obciążającego gpu. A wtedy feel może okazać się najsłabszym ogniwem :) Chyba że to feel 2 czy 3 to powinno być ok. Co do tematu - najtaniej w granicach rozsądku - to i MC-350 w zupełności wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Ruszyć ruszy, ale żeby zobaczyć arty trzebaby było zapuścić coś obciążającego gpu. A wtedy feel może okazać się najsłabszym ogniwem :) Chyba że to feel 2 czy 3 to powinno być ok. Co do tematu - najtaniej w granicach rozsądku - to i MC-350 w zupełności wystarczy :) No niestety FEEL 1 :/ ( http://allegro.pl/item338853667_feel_350_a...nowy_sklep.html ). Czyli szkoda nawet się bawić w odpalanie 3dmarka z nową grafiką, bo mogę rozwalić wszystko? :/ Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 dokładnie. Bierz Modecoma MC-350, niby ma w środku te same części co model MC-400 (przynajmniej kiedyś tak było) a zasilacz jest super. Cichutki i bardzo mocny, stabilna linia 12V. A za taką kasę to nie znajdziesz nic lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Po co 400W, jak ~250W 9600GT razem z całym kompem zjada? :| Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Po co 400W, jak ~250W 9600GT razem z całym kompem zjada? :|Tylko po pierwsze zasilacz długo nie wytrzyma na pełnych odbotach, po dwa musi być jakaś większa rezerwa (dodatkowy dysk, nagrywarka). Ja bym brał 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Można w jakiś sposób "zepsuć" zasilacz, żeby oddac na gwarancję, a potem bym sobie wziął za małą dopłatą tego MC'ka ;). ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) A czemu by nie?? Wyciągnij z kompa, włącz zasiłke, zrób zwarcie na jednej z lini i masz zasilator do wymiany ;) Ale wszystko robisz na własną odpowiedzialność ;) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jak zrobisz zwarcie między np. +5V a +12V to zasilacz się poprostu wyłączy. Wszystkie w tej chwili zasilacze mają takie zabezpieczenia. Nawet Modecomy feel'e i inne zasilacze wkładane do kompach w supermarketach mają te zabezpieczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jak zrobisz zwarcie między np. +5V a +12V to zasilacz się poprostu wyłączy. Wszystkie w tej chwili zasilacze mają takie zabezpieczenia. Nawet Modecomy feel'e i inne zasilacze wkładane do kompach w supermarketach mają te zabezpieczeniaA ja mówie o zwarciu do masy czyli o przeciążeniu danej linii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 A ja mówie o zwarciu do masy czyli o przeciążeniu danej linii.Wtedy OCP zadziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 To wkońcu mam szansę go rozwalić i oddać, czy muszę dołożyć te 100zł do grafiki na zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 poprobuj różnych rzeczy, może akurat padnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/item339099307_najnowszy_...20mm_sata_.html Domyślam się, że to jest pochodne 4Life itp. ? Nie opłaca się ? Może podepnę do niego tą 9600gt i jak się coś stanie, to wiadomo ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Mustang to coś podobnego do megabajta. IMHO szkoda kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Tak myślałem. Podepne tą 9600gt do tego co mam teraz. I zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/item339099307_najnowszy_...20mm_sata_.html Domyślam się, że to jest pochodne 4Life itp. ? Nie opłaca się ? Może podepnę do niego tą 9600gt i jak się coś stanie, to wiadomo ;D Porównywalny, albo i gorszy syf niż ten Feel co masz teraz :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Dlatego nie kupię zasilacza, dopóki nie sprawdzę, czy karta działa itp. Potem zainwestuję w MC'ka 350 albo 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaYks Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nie będe zakładał nowego tematu więc odświeże ten. Zamierzam zmienić kompa i konfiguracja bedzie wygladać: -gf 9600gt -e2160 -mobo: gigabyte EP35-DS3R -2x1gb patriot 800mhz cl4 do tego stara nagrywarka i dysk ata-133 160gb, i pytanie czy mój cheftec HPC-360-202 pociągnie ten wóz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 podlacz i zobacz, przeciez od razu nic sie nie spali... sam kupilem 9600GT do Seasonic'a 350W - czekam na karte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Niektórych poj... z tymi zasilaczami , 9600gt pobiera tylko 59wat w stresie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 dokladnie i nie ma co panikowac, jak nie pojdzie to dopiero mozna myslec o wymianie, a tak szkoda kasy marnowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaYks Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 temu pytałem, żeby kasy nie marnować, a podłączyć narazie nie moge bo dopiero zamawiam sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eckosx Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Spokojnie wystarczy 350W ale lepiej dolozyc pare złotych i kupic 400W(przyda sie podczas rozbudowy kompa)...Polecam szczególnie taniego Fortrona oraz Xilence i bardzo cichego CoolerMaster... Tu masz linki: Coolermaster - Extreme Power Plus FORTRON FSP400-GLN XILENCE Black 400w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) To wkońcu mam szansę go rozwalić i oddać, czy muszę dołożyć te 100zł do grafiki na zasilacz?Chcesz byc pospolitym oszustem? Zycze powodzenia w przyszlosci, nabedziesz doswiadzcenia teraz, za mlodu, bedzie jak znalazl na potem :mur: ten mur to tak na otrzezwienie, potem bedzie za pozno. Nawiazujac do tematu zasilacza, nie wiem skad ten ped do jak najwiekszej ilosci W w zasilaczu, kiedy wszystko zmierza w kierunku przeciwnym tzn w ograniczaniu zuzycia pradu (coraz to bardziej oszczedne wszystkie podzespoly), teraz nalezy zwracac uwage na silna linie 12V nie musi ich byc 2 lub 4 bo i tak one sie sumuja wiec moze byc jedna ale silna, w przeciwienstwie do starych sprzetow gdzie glowny nacisk byl na linie 5V, i to ona musiala byc najsilniejsza. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...