ossur Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Złożyłem kompa, podłączyłem wszystko zgodnie z instrukcją. Mam płytę Gigabyte GA MA78G S3H. Monitor jest podłączony do integy poprzez gniazdo analogowe. Po włączeniu zasilania nie mam ani sygnału na monitorze ani nie reaguja mysz i klawiatura USB. Głośniczek w obudowie też niestety nie daje znaku życia, natomiast wszystkie wiatraczki działają. Nie mam bladego pojęcia co może być przyczyną awarii. Pomocy!! :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 obydwa zasilania do plyty podpiete? Moze podepnij monitor przez przejscowke do wyjscia cyfrowego. Jezeli masz pamieci w dwoch kosciach sprobuj z jedna. Zrob reset biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ossur Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) zasilanie podłączone prawidłowo, zaraz spróbuje odpalić z jedną pamięcią Przełączenie pamięci pomogło, jednak pamięc w jednym banku nie działa. Na pewno jest dobra kośc - w innych bankach działa. Mam obsadzone banki 1,2 i 3. Co może byc przyczyna niewykrywania pamieci w ostatnim banku? Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez ossur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 powinienes w instrukcji miec podane rozmieszczenie modulow pamiecie dwustronnych i jednostronnych. Swoja droga nawet na stronie gigabyta nie ma Twojej plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...