Skocz do zawartości
McDracullo

O&o Defrag - Problem Przy Uruchamianiu Programu

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas próbny odpalenia programu O&O Defrag Professional Edition wyskakuje mi błąd:

Dołączona grafika.

Błąd wyskakuje tuż po odpaleniu się programu.

Nie zabardzo wiem o co chodzi, googlowałem i nic na ten temat nie znalazłem (podane metody nie działają) Macie jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

błąd ten pojawia się wtedy, gdy usługa "O&O Defrag" została wyłączona, program się nie uruchomi bez niej

musisz przejść do panelu zarządzania komputerem (prawy przycisk na 'mój komputer' i 'zarządzaj'), na liście usług wyszukać "O&O Defrag", kliknąć prawym przyciskiem myszy na niej i ją włączyć

możliwe też, że z jakiegoś powodu (uszkodzony instalator) usługa nie zainstalowała się, bądź jest blokowana przez inny program

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz przejść do panelu zarządzania komputerem (prawy przycisk na 'mój komputer' i 'zarządzaj'), na liście usług wyszukać "O&O Defrag", kliknąć prawym przyciskiem myszy na niej i ją włączyć

Nie mam takiej usługi

Program reinstalowałem, próbowałem z innym programem (PD 7.0) ale wyskakuje podobny błąd (nie jestem w stanie teraz go przytoczyć, siedzę na innym kompie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyj tego programu:

http://www.auslogics.com/disk-defrag

O&O jest wolny i lubi robić problemy z niczego.

Z O&O v8.6 nie było problemów ale v10.0 to już jakieś przegięcie... Potrafi się wieszać (samo okno programu bo usługa defragmentująca idzie dalej) kilka razy podczas defragmentowania C: z ~7-8GB danych, mój rekord to 6 zwiech :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwiesza się w momencie wyświetlania zwartości sektora - po kliknięciu myszką na graficznej prezentacji klastrów. Wystarczy nie klikać i śmiga jak złoto :)

Odpala się tekstową wersję systemowego defragmentatora i przynajmniej nie ma w co klikac ;)

Dobra, dobra nie zmienia to faktu że tak być nie powinno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi