Skocz do zawartości
HeretyK

Blok Na Sekcje Zasilania Dfi Lt/ut X38

Rekomendowane odpowiedzi

Przed kolejną odsłoną mojego WC doszedłem do wniosku że jak juz będę robił modernizacje to porządnie. Wiec potrzebne mi wydajne chłodzenie i ciche sekcji zasilania mojej płyty. Z racji że dużo użytkowników posiada płyty DFI i jednocześnie WC wpadłem na pomysł żeby złożyć zamówienie u Misie15go bądz innego wytwórcy bloków.

Kto byłby chętny na taki blok, cena na razie jest do negocjacji ale około 100zł , niklowane jeśli będzie taka potrzeba. Jeśli znajdzie sie dużo chętnych zapewne będzie taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymiary odległość miedzy otworami montażowymi liczona od ośrodka kołka montażowego ok 88mm, szerokość radiatora 42mm długość 70mm , ale blok musiałby jeszcze zasłaniać więcej niz firmowy radiator, tzn te układy przed nim , widziałem gdzieś taki blok tylko nie pamiętam nazwy. Dodatkowo te układny przed nim sa na wiekszej wysokości. momo to możesz stworzyc poglądowy projekt i wstępny kosztorys. Do gotowego projektu będa potrzebne dokładniejsze wymiary, najlepiej jak bys odwiedził kogoś z DFI

Model płyty jak w tytule, UT ma taki sam radiator tylko że z HP

Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gotowego projektu będa potrzebne dokładniejsze wymiary, najlepiej jak bys odwiedził kogoś z DFI

to niestety wiem, najlepszym ukladem byloby dostanie plyty na 3h i po tygodniu na jakies 30min i wszystko byloby jasne... a tak trzeba kombinowac...

moze jakis konkursik?

kto chcialby bloki na mofy swojej plyty i ma projekt jakis dokladniejszy (mm), odrysowanie na papierze milimetrowym (ale nie markerem do gryzdania po scianach) no i plyta jest w miare swieza to otrzyma komplet blokow na swoje mofy za polowe ceny!

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie bloki produkuje juz mips, sa do kupienia w necie, zaslanianie kondesatorow jest zlym pomyslem bo blok nie nadarza odbierac z nich cieplo i sie grzeja w konstrukcji mipsa.

Ok ale czy te cewki bez chłodzenia nie ulegną uszkodzeniu,, ponieważ budować blok który nie będzie chłodził całej sekcji zasilania i będzie wymuszał stosowanie nawiewyu jest bez sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi