HeretyK Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Przed kolejną odsłoną mojego WC doszedłem do wniosku że jak juz będę robił modernizacje to porządnie. Wiec potrzebne mi wydajne chłodzenie i ciche sekcji zasilania mojej płyty. Z racji że dużo użytkowników posiada płyty DFI i jednocześnie WC wpadłem na pomysł żeby złożyć zamówienie u Misie15go bądz innego wytwórcy bloków. Kto byłby chętny na taki blok, cena na razie jest do negocjacji ale około 100zł , niklowane jeśli będzie taka potrzeba. Jeśli znajdzie sie dużo chętnych zapewne będzie taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 wymiary dokladne na maila podaj oraz model plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 bez urazy sam ale obserwując tempo wprowadzania full cowera, coldera itp to raczej nikt nei będzie czekać na "wkrótce" pare lat na tej płycie , tylko chcial by mieć to jakoś szybko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 to zaobserwuj wprowadzanie innych produktow np CubeNB... to nie jedyne ktore posiadamy... skoro oferuje znaczy ze tempo jest lepsze i realne (tego projektu!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 czy sa jakies bloki do kupienia na mosfety dla DFI DK P35? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 czy sa jakies bloki do kupienia na mosfety dla DFI DK P35? moga byc jak dostane wymiary... wykonanie podobne do CubeNB... czyli wszytsko niklowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) wymiary odległość miedzy otworami montażowymi liczona od ośrodka kołka montażowego ok 88mm, szerokość radiatora 42mm długość 70mm , ale blok musiałby jeszcze zasłaniać więcej niz firmowy radiator, tzn te układy przed nim , widziałem gdzieś taki blok tylko nie pamiętam nazwy. Dodatkowo te układny przed nim sa na wiekszej wysokości. momo to możesz stworzyc poglądowy projekt i wstępny kosztorys. Do gotowego projektu będa potrzebne dokładniejsze wymiary, najlepiej jak bys odwiedził kogoś z DFI Model płyty jak w tytule, UT ma taki sam radiator tylko że z HP Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Do gotowego projektu będa potrzebne dokładniejsze wymiary, najlepiej jak bys odwiedził kogoś z DFI to niestety wiem, najlepszym ukladem byloby dostanie plyty na 3h i po tygodniu na jakies 30min i wszystko byloby jasne... a tak trzeba kombinowac... moze jakis konkursik? kto chcialby bloki na mofy swojej plyty i ma projekt jakis dokladniejszy (mm), odrysowanie na papierze milimetrowym (ale nie markerem do gryzdania po scianach) no i plyta jest w miare swieza to otrzyma komplet blokow na swoje mofy za polowe ceny! Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 takie bloki produkuje juz mips, sa do kupienia w necie, zaslanianie kondesatorow jest zlym pomyslem bo blok nie nadarza odbierac z nich cieplo i sie grzeja w konstrukcji mipsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=262076 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 takie bloki produkuje juz mips, sa do kupienia w necie, zaslanianie kondesatorow jest zlym pomyslem bo blok nie nadarza odbierac z nich cieplo i sie grzeja w konstrukcji mipsa. Ok ale czy te cewki bez chłodzenia nie ulegną uszkodzeniu,, ponieważ budować blok który nie będzie chłodził całej sekcji zasilania i będzie wymuszał stosowanie nawiewyu jest bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...