darch Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 na stronie msi lookałem nowy biosik do mojej płyty msi 845e MS-6566E a tu nie ma tej płyty nawet tylko MS-6566E ver2.0 HT ready http://www.msi.com.tw/program/products/mai...-6566E%20Ver2.0 to co ona obsługuje HT???? ciekave czym się różni od mojej MS-6566E ver1.0 co o tym sądzicie ps .na ten chipset zdecydowałem się b była nadzieja na ht właśnie na nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 W pirwszych wersjach 845E nie było (w każdym razie oficjalnie) obsługi HT - dopiero w późniejszych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Acha... poszczególne modele płyt danej firmy obsługujące HT możesz znaleźć tu: http://appzone.intel.com/boards/index.asp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 no właśnie ,ale czym się różnia te płyty z ht ready i bez i czy nieoficjalnie na 845e ver1 też ht bedzie chodził ,może jakiś adapter do proca?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 w spisie który podałeś nie ma tej płyty ,dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Może to tylko kwestia biosu - na stronach intela nie ma nigdzie mowy o 845E bez HT, albo chcą coś ukryć albo ta funkcja była tylko nie uwidoczniona. Rozważałeś kwestię wgrania biosu od tej drugiej - może się uda, choć ryzyko problemów duże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Na stronach komputronika ( http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=564 ) też występują dwie wersje tej płyty - widocznie twoja nie obsługuje HT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 właśnie nie ma biosu do mojej płyty jest tylko bios do tej drugiej identyczny z tym co mam (uaktualniałem wcześniej versja 5.7) tak więc możliwe ze mam obsługę ht ale nurtuą mnie te adaptery o których gdzieś slyszałem ale gdzie?? ps.dziex za odp panie Majorze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Adaptery niech cię nie nurtują, bo one były drogie i przeznaczone do starszych układów SIS czy Intela dla płyt stanowczo nie obsługujących HT - tobie nawet bardziej opłaciłoby się wymiwnić płytę na tę z obsługą HT (wyszłoby taniej :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 chyba mimo wszystko to sprzętowa różnica jednak ceny płyt różne bo taka odświeżona reklama płyty to nie wydaje mnie sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Więc czemu ze strony MSI znikła zwykła 845E bez HT :?: Nie mam pod ręką procesora z HT, ale jak tylko wpadnie mi w łapki to sprawdzę czy działa na mojej płycie. A może już ktoś inny to sprawdził :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 U siebie w robocie na półce leży wiele płyt MSI I845EMax z naklejką informującą o obsłusze HT, więc coś w tym musi byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...