Skocz do zawartości
marco

Migracja Invision Board Do Nowej Wersji

Rekomendowane odpowiedzi

Zablokowanie taga IMG? Bo zaczynam strzelac warny w postepie arytmetycznym za pieprzone obrazki w sigu.

Tak, wiem każdy powienien przeczytać regulamin, ale 50% userów tego nie robi (Zresztą czy którykolwiek z moderatorów przeczytał regulamin przy rejestracji? szczerze wątpię) a na innych forach to jest normalne, że można w sigu mieć obrazki, zazywczaj przenoszą całe sigi i jest co jest... Ja bym linijkę o obrazkach w sigu wziął większą czcionką+kolorem ;)

btw. świetny av :D

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe pytanko, kiedy [przejdz do ostatniego nieprzeczytanego posta] bedzie dzialac ? Bo ani na IE ani na Operze nie dzialka juz dosc dlugo ;] Juz powoli mam dosc przewijania i szukania ostatniego posta :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe pytanko, kiedy [przejdz do ostatniego nieprzeczytanego posta] bedzie dzialac ? Bo ani na IE ani na Operze nie dzialka juz dosc dlugo ;] Juz powoli mam dosc przewijania i szukania ostatniego posta :P

Podpisuje sie obiema rękami pod prośbą kolegi Cmx. Na forum są użytkownicy którzy jeszcze korzystają z O sic. najlepszej przeglądarki jaka powstała pod pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, bo nie wiem jaka ułomność opery powoduje problemy, podczas gdy każda inna przeglądarka działa poprawnie.

BTW: forum jest już na nowym serwerze - prędkość powinna się poprawić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, bo nie wiem jaka ułomność opery powoduje problemy, podczas gdy każda inna przeglądarka działa poprawnie.

Ale na innych forach na IPB funkcja ta działa poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Marco

Mi na Internet Explorer, tez nie dziala przechodzenie do.... Wiec ani opera ani internet explorer.

Ale na innych forach na IPB funkcja ta działa poprawnie.

Dokladnie, tylko na forum.purepc.pl mam ta dolegliwosc. Zaraz napisze w tej sprawie do supportu opery, zobaczymy co odpisza.

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW: forum jest już na nowym serwerze - prędkość powinna się poprawić :)

FF2.0.0.14 tez ma z tym problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się podziało z avatarami co niektórych userów (darkness@opera 9.27 - innych skinów nie sprawdzałem)?

Widać ramki w rozmiarze obrazka, a link samego obrazka to link do strony głównej forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki był ten stary ułomny, że az trzeba bylo zapodac nowy? Podaj config starego i nowego serwa. ;-)

Paradoksalnie największa różnica wynika z zastosowania innej płyty głównej na intelowskim chipsecie. Pamiętajcie jak ktoś Wam będzie proponował płytę na VIA to odmawiajcie. Każde VIA to zło.

Jest ciut mocniejszy, zegarowo o 25%, ma też więcej RAMu.

Co się podziało z avatarami co niektórych userów (darkness@opera 9.27 - innych skinów nie sprawdzałem)?

Widać ramki w rozmiarze obrazka, a link samego obrazka to link do strony głównej forum.

Poprawione wczoraj późniejszym wieczorem - coś się źle rozpakowało z tar'a

Kurcze wolałem stare oznaczenia słowne miesięcy , te nowe rzymskie cyferki są do bani :sad:

Rzeczywiście postaram się wykryć czemu locale przekazuje teraz inne, konfiguracja systemu praktycznie identyczna w obu przypadkach gentoo po emerge world na względnie aktualne pakiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy występuje to tylko u mnie, ale przy użyciu opcji "skocz do strony" przenosi mnie na główną.

btw, jakieś info o desercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gotolastunread rzuca na top strony gdzie znajduje sie last unread. lacznie z tym nie dziala rzucanie do postow wywalonych przez szukanie konkretnej rzeczy czy Dołączona grafika z cycatow

goto last post - dziala. whoposted(nr tematu) nie dziala - rzuca do top20 postfuckerow dnia. Do tego szerokosc na purered subforow i czesci tematow zakrawa o 4:3 a nie 16:9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na IP.Board Pro i Operze 9.2x nie dziala "Go to last unread", wypadałoby w końcu coś z tym zrobić, bo to jedna z podstawowych funkcji forum. Zresztą na tym forum nigdy mi dobrze nie dzialala ta opcja, wczesniej jechalem na skórce Desert, a własnie, będzie Desert?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie to jest loteria, raz przenosi na ostatni post, w ogóle, raz na ostatni nieprzeczytany, raz na poprzednią stronę, raz na następną... Skórka Darkness.

Więc dlaczego SGJ upierasz się, że działa, skoro tylu userów zgłasza z tym problemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi