Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z ustawieniem glosnikow. Mam podlaczone kablem optycznym do zintegrowanej karty muzycznej. Za cholere nie moge uzyskac dzwieku z tylnych satelitach. Klikajac na kazda satelitke mam dzwiek tylko z przednich. Ustawione mam oczywiscie na 6ch, nie wiecie moze co moze byc przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam problem z ustawieniem glosnikow. Mam podlaczone kablem optycznym do zintegrowanej karty muzycznej. Za cholere nie moge uzyskac dzwieku z tylnych satelitach. Klikajac na kazda satelitke mam dzwiek tylko z przednich. Ustawione mam oczywiscie na 6ch, nie wiecie moze co moze byc przyczyna?

Karta dźwiękowa wysyła sygnał PCM (w tym teście i grach) - przy SP-DIF jest zgodnie ze standardem max 2 kanały PCM. Chyba przez HDMI można juz 6 kanałów nieskompresowanych przesłać ... ale Logi 5500 nie mają HDMI <_< Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta dźwiękowa wysyła sygnał PCM (w tym teście i grach) - przy SP-DIF jest zgodnie ze standardem max 2 kanały PCM. Chyba przez HDMI można juz 6 kanałów nieskompresowanych przesłać ... ale Logi 5500 nie mają HDMI <_<

wczesniej mialem soundstorma i wsio dzialalo jak trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednym slowem nie uzyskam 5.1 do cyfrze na tej integrze? Lipa ... Czy jest jeszcze jakas x-fi godna polecenia z wyjsciem optycznym oprocz wersji champion z front panelem?

Ja od paru dni mam X-Fi Prelude 7.1 zamiast panelu dostajesz super jakości podzespoły, a co za tym idzie superancki dźwięk :wink:

A nawet Q4 2008 wychodzi Linux Driver, to tak dla zainteresowanych

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi