Lcs Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Witam, Mam problem z ustawieniem glosnikow. Mam podlaczone kablem optycznym do zintegrowanej karty muzycznej. Za cholere nie moge uzyskac dzwieku z tylnych satelitach. Klikajac na kazda satelitke mam dzwiek tylko z przednich. Ustawione mam oczywiscie na 6ch, nie wiecie moze co moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, Mam problem z ustawieniem glosnikow. Mam podlaczone kablem optycznym do zintegrowanej karty muzycznej. Za cholere nie moge uzyskac dzwieku z tylnych satelitach. Klikajac na kazda satelitke mam dzwiek tylko z przednich. Ustawione mam oczywiscie na 6ch, nie wiecie moze co moze byc przyczyna? Karta dźwiękowa wysyła sygnał PCM (w tym teście i grach) - przy SP-DIF jest zgodnie ze standardem max 2 kanały PCM. Chyba przez HDMI można juz 6 kanałów nieskompresowanych przesłać ... ale Logi 5500 nie mają HDMI <_< Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Karta dźwiękowa wysyła sygnał PCM (w tym teście i grach) - przy SP-DIF jest zgodnie ze standardem max 2 kanały PCM. Chyba przez HDMI można juz 6 kanałów nieskompresowanych przesłać ... ale Logi 5500 nie mają HDMI <_< wczesniej mialem soundstorma i wsio dzialalo jak trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 wczesniej mialem soundstorma i wsio dzialalo jak trzeba Jak podłączysz anologowo to będziesz miał na 6-ciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 wczesniej mialem soundstorma i wsio dzialalo jak trzebaSoundStorm przypadkiem nie kompresuje w locie do AC3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Czyli jednym slowem nie uzyskam 5.1 do cyfrze na tej integrze? Lipa ... Czy jest jeszcze jakas x-fi godna polecenia z wyjsciem optycznym oprocz wersji champion z front panelem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Czyli jednym slowem nie uzyskam 5.1 do cyfrze na tej integrze? Lipa ... Czy jest jeszcze jakas x-fi godna polecenia z wyjsciem optycznym oprocz wersji champion z front panelem?Ja od paru dni mam X-Fi Prelude 7.1 zamiast panelu dostajesz super jakości podzespoły, a co za tym idzie superancki dźwięk :wink: A nawet Q4 2008 wychodzi Linux Driver, to tak dla zainteresowanych Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ja od paru dni mam X-Fi Prelude 7.1 zamiast panelu dostajesz super jakości podzespoły, a co za tym idzie superancki dźwięk :wink:Ona ma "Dolby Digital Live" - czyli w grach potrafi kompresować 5.1 do dolby digital "w locie" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ona ma "Dolby Digital Live" - czyli w grach potrafi kompresować 5.1 do dolby digital "w locie" ? YES :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...