erosito Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Czesc chłopaki, mam bardzo duzy problem, bo kupilem dla kumpla dwa zestawy na strike II formula a do tego 4x2gb na każdą pytę OCZ reaper http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/Pami...pelny,id,47247/ ....na quad6600 i tagan 700 No i kurcze nie chodzi nawet na 4gb. MIałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> mushkiny - a wziąłem te. Po podniesieniu napiecia i ustawieniu timingów na 4-4-4-12 i 5-5-5-15 nie idzie tylko pojawia sie blue screen -komunikat cos o zrzucaniu. Nie wiem co robić. Pisałem wczesniej o tym problemie w dziale płyt - ale zablokowali mi temat, mimo że nie moglem nic na ten teamt znależć. W poniedzialek musze wydac kompy a nie wiem czy poprostu zmienic pamieci ?? jesli tak to jakie. Bez ingerencji w bios wszystko deflautowo patrioty 2x2gb tez nie poszly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Chodzi o to, że nie o to, że nie chodzi, tylko o to, że o to, że podnieś VNB na 1.5V chociaż u mnie zarówno 2 jak i 4 kości działają dziarsko na defaultowym 1.31V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 TRFC 52+ ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...