samhain Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Samhain, a może też bloczki na pamięci byś zrobił ? :D Sądze niektórzy by sie połasili na piękne niklowane bloczki :) na razie skupimy sie na mofach ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Poszedł mail z P5K-e, Sam napisz potem czy doszedł bo miałem problemy ze skrzynką ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Poszedł mail z P5K-e, Sam napisz potem czy doszedł bo miałem problemy ze skrzynką ;) doszlo - dobra robota :) wpisany na liste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Brawo. Wreszcie można liczyć, że w PL będą dostępne bloczki na mosfety do WC. @Samhain Proszę przekaż Misiowi jedną moją uwagę. Jak może pamiętacie a może nie, Misio coś ponad rok temu zrobił dla mnie na zamówienie bloczki do Asusa M2N32SLI WiFi Deluxe i do tej pory działam na nich. Uwaga jest taka, że te bloczki mają tylko dwie śrubki mocujące mosiężny top do miedzianego spodu na dodatek śrubki umieszczone są po przekątnej. Takie ułożenie śrubek powoduje, że przy zbyt mocnym dokręceniu zamiast dobrego przylegania topu do spodu potrafi zrobić się szczelina i wyciek. Rozwiązaniem jest albo wykonanie nieco mniejszego topu i skręcenie go 4 śrubkami, albo dodanie 3 śrubki gdzieś na środku bloczku (wtedu trzeba troszkę zawęzić kanał w tym miejscu bloczku), albo zrobienie bloczku jak na dołączonej fotce z pierwszej strony z ząbkami na jednej krawędzi z dodatkowymi śrubkami. Innymi słowy na 2 śrubkach działa ale lepiej zrobić mocowanie na trzech lub czterech. Poniżej fotka moich bloczków żebyscie wiedzieli o czym piszę. PS jak jesteście zaiteresowani to służe dokładnymi wymiarami tych bloczków. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez michalki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 michalki - dzieki za cenne uwagi, Misiu jest zajety inymi projektami, ale rady cenne i wazne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A w zasadzie to byłbym nawet za tym aby taki top z dnem bloczku złączyć na stałe - zlutować czy jakoś inaczej np klej do metalu. Ja swoje uszczelniam dodatkowo silikonem (mniejszy) i takim bezbarwnym preparatem do uszczelniania dachów z blachy (większy bloczek) który wlałem w rowek na o-ring. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) ja bym sie pisal na bloczek na mofy (te nad prockem) na plytce evga 780i......ale cos mi sie zdaje, ze bede musial sam pomierzyc :razz: :blink: EDIT a tu fota z wymiarami z plytki EVGA nf 650ULTRA (identyczne wymiary sa w 680i oraz 780i) a bloczek wyglada tak :) Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez czolo7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) A w zasadzie to byłbym nawet za tym aby taki top z dnem bloczku złączyć na stałe - zlutować czy jakoś inaczej np klej do metalu. Ja swoje uszczelniam dodatkowo silikonem (mniejszy) i takim bezbarwnym preparatem do uszczelniania dachów z blachy (większy bloczek) który wlałem w rowek na o-ring. 0o hardcore :D damy rade;) ja bym sie pisal na bloczek na mofy (te nad prockem) na plytce evga 780i......ale cos mi sie zdaje, ze bede musial sam pomierzyc :razz: :blink: jak pomierzysz to bedziesz mial je taniej ;) Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez samhain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Nikt nic nie chce ? :/ Samhain, jak postępy prac? Masz jakąś koncepcje ? Plexi, nikiel moze jakies kanaliki, super tajniki :D Niebawem dam wymiary na P5T Asus nv780 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Właśnie znalazła się u mnie A8N32-sli. Podawać wymiary czy mobo za stare do takich zabaw? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Właśnie znalazła się u mnie A8N32-sli. Podawać wymiary czy mobo za stare do takich zabaw? :) co ty gadasz :D dobra płyta. nie kazdy ma kase na zajebista plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) coś mi się wydaje że ta cała akcja ma na celu stworzenie jednego może dwóch modeli które obejmą jak najwięcej mobasów :D Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Arni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Samhain, jak postępy prac? pytanie mnie "jak ida prace" nei wiele da ;) jak pojda w takim stopniu bym mogl to pokazac - pokaze ;) Masz jakąś koncepcje ? Plexi, nikiel moze jakies kanaliki, super tajniki :D przeczytaj pierwszy post - masz zalozenia bloku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Samhain właśnie dostał rozpiskę bloków (NB, SB, i mofy) na ponad 50 płyt głównych (większość to ASUS, ABIT, Gigabyte na Intel 775 oraz parę AND AM2). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Samhain właśnie dostał rozpiskę bloków (NB, SB, i mofy) na ponad 50 płyt głównych (większość to ASUS, ABIT, Gigabyte na Intel 775 oraz parę AND AM2). hmm to chyba zbankrutuje jak dostaniesz znizke na wszystkie ;P dogadamy sie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Z chęcia zostanę beta testerem nowego produktu ;-) Jestem zainteresowany bloczkami do P5K DLX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekplay Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Samhain właśnie dostał rozpiskę bloków (NB, SB, i mofy) na ponad 50 płyt głównych (większość to ASUS, ABIT, Gigabyte na Intel 775 oraz parę AND AM2).hmm jest w tym gronie asus p5k premium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Z chęcia zostanę beta testerem nowego produktu ;-) Jestem zainteresowany bloczkami do P5K DLX hmm jest w tym gronie asus p5k premium?standard asusa takie same jak w p5b dlx wiec będa pasowac projekt juz poszedł dawno :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Z chęcia zostanę beta testerem nowego produktu ;-) Jestem zainteresowany bloczkami do P5K DLX beta testy robia osoby ktre podeslaly projekty, po zrobieniu sztuk beta, osoby otrzymuja je i jest wszystko jest ok placa 50% wartosci a blok trafia do seryjnej produkcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Z Asusów dokładnie poszły A8N SLI Deluxe A8N SLI Deluxe A8N-32 SLI Deluxe M2N32 SLI Deluxe Crosshair P5AD2 P5GD2 P5WD2 P5GDC P5ND2 P5N-E SLI P5N32-E SLI P5W DH Deluxe Striker Commando P5B Deluxe P5K Deluxe P5K3 Deluxe P5KC MAXIMUS FORMULA P5E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 beta testy robia osoby ktre podeslaly projekty, po zrobieniu sztuk beta, osoby otrzymuja je i jest wszystko jest ok placa 50% wartosci a blok trafia do seryjnej produkcjiNie wiec bedzie RC tester ;-P Pytanie tylko kiedy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Jutro wysyłam kompletne wymiary bloków do MSI Neo2 FR/FiR w AutoCad'zie. Jak chcesz mogę machnąć w Solid Worksie. Radzę też sie zastanowić nad chłodzeniem ramu DDR/DDR2-przecież to bedzie łatwiejsze niż w przypadku mosfetów-standard. Też mogę wysłać projekt z wymiarami itp. Podobnie sprawa może wyglądac z chłodzeniem ramu na grafice (coś a'la zalman zm-rwb1, albo swiftech). Projekty mam gotowe, tylko zaplecza brak-myślałem żeby komuś zlecić wykonanie, ale za znizkę chętnie udostępnie. Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Pussey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Jutro wysyłam kompletne wymiary bloków do MSI Neo2 FR/FiR w AutoCad'zie. wpip duuzy JPG inaf Radzę też sie zastanowić nad chłodzeniem ramu DDR/DDR2-przecież to bedzie łatwiejsze niż w przypadku mosfetów-standard. Też mogę wysłać projekt z wymiarami itp. Podobnie sprawa może wyglądac z chłodzeniem ramu na grafice (coś a'la zalman zm-rwb1, albo swiftech). Projekty mam gotowe, tylko zaplecza brak-myślałem żeby komuś zlecić wykonanie, ale za znizkę chętnie udostępnie. play mamy tylko zauwaz ile juz blokow do zrobienia... roboty jest - zastanawiamy sie co i jak wypuszczac... wszystko w swoim czasie dojdzie do skutku :) jesli mozesz wyslac projekty i nie spieszy sie Tobie z wykonaniem - spox - na razie mofy ida na warsztat ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 wpip duuzy JPG inaf Nie rozumiem tego :) Przeziębiony jestem-mogę nie trybić... jesli mozesz wyslac projekty i nie spieszy sie Tobie z wykonaniem - spox - na razie mofy ida na warsztat ;) Z wykonaniem sie nie śpieszy, pliki pójdą jutro-jak wrócę do roboty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Chodzi mu chyba o typ pliku że ten robiony przez Ciebie będzie za duży. Jpg wystarczy :) Czyli narysuj w paincie i ju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 wpip duuzy JPG inafPrawdopodobnie "duży jpg wystarczy"... tylko ten wpip... czyżby "w żeński narząd rozrodczy" (znaczy "bardzo")? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 dobra tlumacze: "bardzo duzy JPG wystarczy" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ale ja mam już wszystko w Cadzie porobione :lol2: Jutro wysle Ci privka :D Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Projekt bloku na mosy do DFI LP na X48 już masz, jak nie to mogę podesłać bo dzisiaj odbieram mobo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Projekt bloku na mosy do DFI LP na X48 już masz, jak nie to mogę podesłać bo dzisiaj odbieram mobo :] a to nie to samo co 38? http://www.purepc.pl/files/Image/news/2008/02/dfix48t3r.jpg w kazdym razie jak bedzie blok na lt/ut zapraszam na przymiarke ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...