Skocz do zawartości
aaddamik

>>pytanie O Procesorze Dual Core<<

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie bo już zgłupiałem... Koledzy mówią że 2-rdzeniowy procesor Dual Core daje większa wydajność. a tak sobie zerkłem na amerykański ebay i patrze piszę tam w parametrach np. 2GHZx2GHZ=4GHZ ... we wszystkich aukcjach które otworzyłem z dual 2 core laptopów.. Hmmm i tu pytanie! Czy to naprawdę 2-rdzeniowy daje 2 moc czyli tak jak opisałem? Czy daje tylko wydajność? Proszę o odpowiedz.

I jeszcze jedno pytanko.. Jaki najlepszy laptop do gier najlepszy obojętnie za jaką cenę?

Edytowane przez aaddamik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie bo już zgłupiałem... Koledzy mówią że 2-rdzeniowy procesor Dual 2 Core daje większa wydajność. a tak sobie zerkłem na amerykański ebay i patrze piszę tam w parametrach np. 2GHZx2GHZ=4GHZ ... we wszystkich aukcjach które otworzyłem z dual 2 core laptopów.. Hmmm i tu pytanie! Czy to naprawdę 2-rdzeniowy daje 2 moc czyli tak jak opisałem? Czy daje tylko wydajność? Proszę o odpowiedz.

I jeszcze jedno pytanko.. Jaki najlepszy laptop do gier najlepszy obojętnie za jaką cenę?

2 GHz * 2 GHz = 4 GHz^2, nie uważasz?

Co to jest według ciebie dual 2 core, bo ja takiego procesora nie widziałem nigdy?

Co to jest według ciebie moc, a co wydajność? Jak to rozumieć?

Piszesz jak potłuczony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecne dwurdzeniowe procesory produkowane są w nowszej technologii, co mimo niższego zegara czyni je wydajniejszymi niż starsze o większych. Z tym mnożeniem to jak wyżej taki chwyt marketingowy ;]. Ponadto coraz więcej gier i programów będzie wykorzystywać przynajmniej dwa rdzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli nie ma ograniczeń to albo najnowsza Area 51, albo Dell XPS M1730 z 8800M GTX SLI

Wydajniejszego graficznie nie będzie bo nie ma wydajniejszej karty, ewentualnie można się pokusić o mocniejszy procesor (np Core 2 Extreme QX6850, QX6700)

ps. do laptopów jest inny dział ;)

http://forum.purepc.pl/forum/Laptopy-noteb...a-przenosne/60/

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi