aaddamik Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam mam pytanie bo już zgłupiałem... Koledzy mówią że 2-rdzeniowy procesor Dual Core daje większa wydajność. a tak sobie zerkłem na amerykański ebay i patrze piszę tam w parametrach np. 2GHZx2GHZ=4GHZ ... we wszystkich aukcjach które otworzyłem z dual 2 core laptopów.. Hmmm i tu pytanie! Czy to naprawdę 2-rdzeniowy daje 2 moc czyli tak jak opisałem? Czy daje tylko wydajność? Proszę o odpowiedz. I jeszcze jedno pytanko.. Jaki najlepszy laptop do gier najlepszy obojętnie za jaką cenę? Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez aaddamik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal_logic Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Witam mam pytanie bo już zgłupiałem... Koledzy mówią że 2-rdzeniowy procesor Dual 2 Core daje większa wydajność. a tak sobie zerkłem na amerykański ebay i patrze piszę tam w parametrach np. 2GHZx2GHZ=4GHZ ... we wszystkich aukcjach które otworzyłem z dual 2 core laptopów.. Hmmm i tu pytanie! Czy to naprawdę 2-rdzeniowy daje 2 moc czyli tak jak opisałem? Czy daje tylko wydajność? Proszę o odpowiedz. I jeszcze jedno pytanko.. Jaki najlepszy laptop do gier najlepszy obojętnie za jaką cenę? 2 GHz * 2 GHz = 4 GHz^2, nie uważasz? Co to jest według ciebie dual 2 core, bo ja takiego procesora nie widziałem nigdy? Co to jest według ciebie moc, a co wydajność? Jak to rozumieć? Piszesz jak potłuczony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaddamik Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 To wkońcu jest tak że 2-rdzeniowy procesor daje np. 3GHZ+3GZ+=6GHZ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tego sie nie sumuje, piszą głupoty na aukcjach że np...procesor ma 4ghz bo ma 2*2ghz=4 ghz jeśli procesor dwu rdzeniowy ma 2ghz...to ma 2ghz...na każdy rdzeń, nie sumując tego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Obecne dwurdzeniowe procesory produkowane są w nowszej technologii, co mimo niższego zegara czyni je wydajniejszymi niż starsze o większych. Z tym mnożeniem to jak wyżej taki chwyt marketingowy ;]. Ponadto coraz więcej gier i programów będzie wykorzystywać przynajmniej dwa rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaddamik Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Ok . Dzięki koledzy.. Polecacie jakiegoś laptopa do gier za obojętna cenę morze to być cena nawet 10 tysięcy. Ale żeby był naprawde najlepszy. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez aaddamik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matej4fun Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Myślę że Dell Vostro 1700 dał by rade w wielu grach (nie mówię tutaj o nowościach które wypuszczają lada dzień ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaddamik Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 ja tak myślałem nad DELL XPS M1730 .. Ale szukam lepszych od tego i właśnie zadałem to pytanie.. Polecicie jeszcze jakieś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 jak nie ważne za ile to można coś takiego: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Alien...750.5105.0.html Z dostępnością w Polsce jednak problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) jeśli nie ma ograniczeń to albo najnowsza Area 51, albo Dell XPS M1730 z 8800M GTX SLI Wydajniejszego graficznie nie będzie bo nie ma wydajniejszej karty, ewentualnie można się pokusić o mocniejszy procesor (np Core 2 Extreme QX6850, QX6700) ps. do laptopów jest inny dział ;) http://forum.purepc.pl/forum/Laptopy-noteb...a-przenosne/60/ Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...