oSiK Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Od ostatnich zakupów, które konsultowałem na tym forum minęło już pół roku - sprzęt sprawuje się świetnie, dziękuje za rady. Dzisiaj pytam o laptopa - w tym temacie jestem 'świeżak', i z tego co przeglądałem, najtaniej wychodzą ACER 'y. Chodzi mi laptop do domu, rzadko będzie wędrował - może na jakiejś wyjazdy, ale sporadycznie. Zwróciłem uwagę na tego: http://www.komputronik.pl/Notebooki/Acer/A...pelny,id,50523/ Mogę go mieć po cenie hurtowej - mam dostęp do hurtowni rtv/agd. Powiedzmy że wychodzi po cenach netto z komputronika. A może sami coś doradzicie? W tym wypadku, liczy się cena - im taniej, tym lepiej. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez oSiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Jeśli masz w netto, to luz. Jeśli jednak nie... To samo a taniej... http://www.agito.pl/product/327195?bid=40 Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja mam dokładnie tego laptopa od 2 miesięcy,używam go codziennie,co drugi dzień go nosze do pracy,i powiem jedno.... NIE POZWOLE ZŁEGO SŁOWA O NIM POWIEDZIEĆ !! :) Absolutnie zero problemów ! :) Zapłaciłem za niego 1540 złotych w sklepie :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A do czego ów laptop ma być używany? Jeśli nie zamierzasz wykorzystać mobilności, lepiej wziąć sprzęt stacjonarny. Acer może i jest dobry, ale wtedy, kiedy działa, bo o serwisie to już żadnego dobrego słowa nie można powiedzieć. Mogą sobie z Oriką ręce podać. Jak się nie znasz na sprzęcie, to cię okradną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 nie ma problemów z serwisem odkąd mamy 2008 rok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A do czego ów laptop ma być używany? Jeśli nie zamierzasz wykorzystać mobilności, lepiej wziąć sprzęt stacjonarny. Acer może i jest dobry, ale wtedy, kiedy działa, bo o serwisie to już żadnego dobrego słowa nie można powiedzieć. Mogą sobie z Oriką ręce podać. Jak się nie znasz na sprzęcie, to cię okradną. Ze sprzętu stacjonarnego piszę :] Napisałem - czasami będzie ruszał się z domu, ma służyć głównie jako przenośny komputer w domu - jeden nie wystarcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Szału nie będzie, ale wydaje się to najlepszy strzał w przedziale do 1500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Odświeżę temat: Pokopałem trochę wśród ofert na allegro, i szukałbym czegoś taniego z dwurdzeniówką, względnie bez zintegrowanej grafiki. Doradzą coś Państwo ;)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) yyy, ale jak taniego? Za tamte 1400 za acera z agito to się nie da. Jeśli coś wyżej to jest dobry sposób. Trzeba wejść na skąpca czy ceneo, wybrać laptopy, posegregować wg ceny i znaleźć to, co nas interesuje, porównać z najbliższymi pozycjami (podobna cena) i mamy ogląd sprawy. Może tam nie być Compali, które są na allegro, np tego: http://allegro.pl/item347618386_vbi_compal...0gt_dvd_rw.html czy tego http://allegro.pl/item347676535_compal_fl9...0gt_kamera.html Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez _piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Powiedzmy że powiększę budżet do 1600-1700 zł Nie podchodzi mi wizualnie ten compal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Nie podoba się, bo jest zbyt "zwyczajny" czy ekstrawagancki? :-) Liczy się to, co pod maską, a nie samo nadwozie. W tej samej cenie raczej nie znajdziesz... "ładniejszego" lapciaka, który dorównywałby wydajnością i wyposażeniem Compalowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Chyba ciężko będzie za tą kwotę kupić nówkę z dwoma jajami i niezintegrowaną grafiką. Więc albo trafi się jakaś mocna promocja, albo z czegoś zrezygnujesz (gwarancji i kupisz używkę, grafiki/drugiego jaja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Nie podoba się, bo jest zbyt "zwyczajny" czy ekstrawagancki? :-) Liczy się to, co pod maską, a nie samo nadwozie. W tej samej cenie raczej nie znajdziesz... "ładniejszego" lapciaka, który dorównywałby wydajnością i wyposażeniem Compalowi. Bo ta zwyczajność jest bardziej niż zwyczajna. To co pod maską? To wyobraź sobie że masz malucha, i silnik z ferrari + turbo sprężarka. I co Ci po tym? Chyba zostanę przy dwóch jajkach, bez grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A może jakaś używka?? Coś w stylu Dell D600 / HP nc6000. Będzie lepsze od tych padeł nówek za tą cenę, a za 1500-1600zł kupisz już model z dobrym wyposażeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) A może jakaś używka?? Coś w stylu Dell D600 / HP nc6000. Będzie lepsze od tych padeł nówek za tą cenę, a za 1500-1600zł kupisz już model z dobrym wyposażeniem. Z tego co przejrzałem, obydwa te modele nie przewyższają jakościowo Acer'a z drugiego posta ;) Szukam dalej... A co o tym powiecie ?? http://www.allegro.pl/item343811813_hp_f50...drw_gf6150.html Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez oSiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A do czego ów laptop ma być używany? "Do domu" to bardzo szerokie pojęcie- jedni chcą posiedzieć w necie, inni pograć w najnowsze gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A do czego ów laptop ma być używany? "Do domu" to bardzo szerokie pojęcie- jedni chcą posiedzieć w necie, inni pograć w najnowsze gry. Internet, czasami jakiś mało wymagający rpg. Jestem zbyt leniwy żeby po nocy siedzieć przy pudle, a nie mam możliwości przeniesienia go na kolana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Z tego co przejrzałem, obydwa te modele nie przewyższają jakościowo Acer'a z drugiego posta ;) Szukam dalej... No akutat dell d600 jest napewno o wieeele lepiej wykonany niżeli ten acer. d600 w dużej mierze zbudowany jest ze stopów metali a acer to plastik pospolity :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Zdecyduj się lepiej czy chodzi Tobie o wydajność i lepszą grafikę, czy o "ładny wygląd" którego szukasz teraz. Osobiście bym brał Compala. Właśnie za wydajność i rozsądne umieszczenie gniazd audio po boku, a nie na przodzie jak to jest często praktykowane. Tym bardziej, że z tego co czytam, to ma być raczej zabawka do domu, a nie mobilne biuro. Jeśli jednak rezygnujesz z grafiki, a chcesz jakości i mobilności, to ja bym szukał IBM T60, albo R61. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 A co powiecie na HP 6820s ? 17" 16:10 , matowy!! , duo core, 160GB, ati 1350 za 1925 polskich złotych brutto. do tego 2gb za 122 kingstona i razem notebook ma 3GB. Właśnie zamówiłem go na notebooki.pl , właściwie dla siostry, ale jeszcze czekam na reakcje sklepu. IMO bardzo dobry stosunek ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jak za taką sumę taki lapek w Polsce to szok, grafika w porównaniu do x3100, które zazwyczaj są montowane w tym przedziale cenowym wymiata ok. 4200 pkt w 3d marku 03 które pozwalają w fajniejsze starsze tytuły spokojnie grać, do tego PDC który wymiata :D, dokupić właśnie tylko 1-2GB ramu trzeba. Zapewne cena taka, bo to krowa z 17' lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...