Skocz do zawartości
oSiK

Cena/jakość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od ostatnich zakupów, które konsultowałem na tym forum minęło już pół roku - sprzęt sprawuje się świetnie, dziękuje za rady.

Dzisiaj pytam o laptopa - w tym temacie jestem 'świeżak', i z tego co przeglądałem, najtaniej wychodzą ACER 'y.

Chodzi mi laptop do domu, rzadko będzie wędrował - może na jakiejś wyjazdy, ale sporadycznie.

Zwróciłem uwagę na tego: http://www.komputronik.pl/Notebooki/Acer/A...pelny,id,50523/

Mogę go mieć po cenie hurtowej - mam dostęp do hurtowni rtv/agd. Powiedzmy że wychodzi po cenach netto z komputronika.

A może sami coś doradzicie?

W tym wypadku, liczy się cena - im taniej, tym lepiej.

Edytowane przez oSiK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dokładnie tego laptopa od 2 miesięcy,używam go codziennie,co drugi dzień go nosze do pracy,i powiem jedno....

NIE POZWOLE ZŁEGO SŁOWA O NIM POWIEDZIEĆ !! :)

Absolutnie zero problemów ! :)

Zapłaciłem za niego 1540 złotych w sklepie :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do czego ów laptop ma być używany? Jeśli nie zamierzasz wykorzystać mobilności, lepiej wziąć sprzęt stacjonarny. Acer może i jest dobry, ale wtedy, kiedy działa, bo o serwisie to już żadnego dobrego słowa nie można powiedzieć. Mogą sobie z Oriką ręce podać. Jak się nie znasz na sprzęcie, to cię okradną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do czego ów laptop ma być używany? Jeśli nie zamierzasz wykorzystać mobilności, lepiej wziąć sprzęt stacjonarny. Acer może i jest dobry, ale wtedy, kiedy działa, bo o serwisie to już żadnego dobrego słowa nie można powiedzieć. Mogą sobie z Oriką ręce podać. Jak się nie znasz na sprzęcie, to cię okradną.

Ze sprzętu stacjonarnego piszę :]

Napisałem - czasami będzie ruszał się z domu, ma służyć głównie jako przenośny komputer w domu - jeden nie wystarcza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyy, ale jak taniego?

Za tamte 1400 za acera z agito to się nie da.

Jeśli coś wyżej to jest dobry sposób. Trzeba wejść na skąpca czy ceneo, wybrać laptopy, posegregować wg ceny i znaleźć to, co nas interesuje, porównać z najbliższymi pozycjami (podobna cena) i mamy ogląd sprawy.

Może tam nie być Compali, które są na allegro, np tego: http://allegro.pl/item347618386_vbi_compal...0gt_dvd_rw.html

czy tego http://allegro.pl/item347676535_compal_fl9...0gt_kamera.html

Edytowane przez _piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ciężko będzie za tą kwotę kupić nówkę z dwoma jajami i niezintegrowaną grafiką. Więc albo trafi się jakaś mocna promocja, albo z czegoś zrezygnujesz (gwarancji i kupisz używkę, grafiki/drugiego jaja).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podoba się, bo jest zbyt "zwyczajny" czy ekstrawagancki? :-)

Liczy się to, co pod maską, a nie samo nadwozie. W tej samej cenie raczej nie znajdziesz... "ładniejszego" lapciaka, który dorównywałby wydajnością i wyposażeniem Compalowi.

Bo ta zwyczajność jest bardziej niż zwyczajna.

To co pod maską? To wyobraź sobie że masz malucha, i silnik z ferrari + turbo sprężarka. I co Ci po tym?

Chyba zostanę przy dwóch jajkach, bez grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakaś używka?? Coś w stylu Dell D600 / HP nc6000. Będzie lepsze od tych padeł nówek za tą cenę, a za 1500-1600zł kupisz już model z dobrym wyposażeniem.

Z tego co przejrzałem, obydwa te modele nie przewyższają jakościowo Acer'a z drugiego posta ;)

Szukam dalej...

A co o tym powiecie ??

http://www.allegro.pl/item343811813_hp_f50...drw_gf6150.html

Edytowane przez oSiK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do czego ów laptop ma być używany? "Do domu" to bardzo szerokie pojęcie- jedni chcą posiedzieć w necie, inni pograć w najnowsze gry.

Internet, czasami jakiś mało wymagający rpg.

Jestem zbyt leniwy żeby po nocy siedzieć przy pudle, a nie mam możliwości przeniesienia go na kolana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co przejrzałem, obydwa te modele nie przewyższają jakościowo Acer'a z drugiego posta ;)

Szukam dalej...

No akutat dell d600 jest napewno o wieeele lepiej wykonany niżeli ten acer. d600 w dużej mierze zbudowany jest ze stopów metali a acer to plastik pospolity :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecyduj się lepiej czy chodzi Tobie o wydajność i lepszą grafikę, czy o "ładny wygląd" którego szukasz teraz.

Osobiście bym brał Compala. Właśnie za wydajność i rozsądne umieszczenie gniazd audio po boku, a nie na przodzie jak to jest często praktykowane. Tym bardziej, że z tego co czytam, to ma być raczej zabawka do domu, a nie mobilne biuro.

Jeśli jednak rezygnujesz z grafiki, a chcesz jakości i mobilności, to ja bym szukał IBM T60, albo R61.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na HP 6820s ? 17" 16:10 , matowy!! , duo core, 160GB, ati 1350 za 1925 polskich złotych brutto. do tego 2gb za 122 kingstona i razem notebook ma 3GB. Właśnie zamówiłem go na notebooki.pl , właściwie dla siostry, ale jeszcze czekam na reakcje sklepu. IMO bardzo dobry stosunek ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak za taką sumę taki lapek w Polsce to szok, grafika w porównaniu do x3100, które zazwyczaj są montowane w tym przedziale cenowym wymiata ok. 4200 pkt w 3d marku 03 które pozwalają w fajniejsze starsze tytuły spokojnie grać, do tego PDC który wymiata :D, dokupić właśnie tylko 1-2GB ramu trzeba. Zapewne cena taka, bo to krowa z 17' lcd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi