Skocz do zawartości
htw

Q9450 Na P35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do Was pytanie, sprawa wyglada nastepujaco - komputer ktory składam bedzie uzywany w 90 % do 3ds max'a i programow typu CAD.

Sprzet nie bedzie podkrecany a fundusze mnie troche sciskaja ;/ pomyslalem zeby postawic tego proca na czyms takim :

1) Asus P5K

2) Asus P5K -E

3) Asus P5K Pro

i tak w sumie sie zastanawiam a moze lepiej zainwestowac w nowszy chipset ....... no i jaka jest roznica pomiedzy tymi trzema płytkami nie biorac pod uwage chlodzenia bo to widac na pierwy rzut oka i ceny oczysicie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5K - troche bardziej dolna półka, z tego co pamietam 3 fazy zasilania co moze byc niekorzystne dla quada, raczej sobie odpóść.

P5K-E - super mobas, krótko mówiąc :)

P5K Pro - praktycznie to samo co P5K-E, tylko brak kilku bajerow i tragiczne umieszczenie wtyczki zasilania, ale dla kogos kto nie bedzie grzebal w komputerze to zaden problem.

Wiec, IMO powinienes wybrac P5K Pro. Nowszego chipsetu nie ma sensu brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5K - troche bardziej dolna półka, z tego co pamietam 3 fazy zasilania co moze byc niekorzystne dla quada, raczej sobie odpóść.

P5K-E - super mobas, krótko mówiąc :)

P5K Pro - praktycznie to samo co P5K-E, tylko brak kilku bajerow i tragiczne umieszczenie wtyczki zasilania, ale dla kogos kto nie bedzie grzebal w komputerze to zaden problem.

Wiec, IMO powinienes wybrac P5K Pro. Nowszego chipsetu nie ma sensu brać.

no wlasnie, zdecyduje sie chyba na P5K-E bo ten Pro ma zasilanie jak zasugerowales z bardzo neisympatycznej strony :) nowego chipseta tez nie ma sensu moim zdaniem brac bo w sumie moste poludniowy zostaje ten sam a do polnocnego z tgo co wiem dochodzi tylko obsluga szybszych pamiec chyba ze sie myle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a obciazales je sam na codzien ;) ? ja mialem okazje i poniedzy 3 a 8 fazami przepasci nie widac bylo

o fuuuj ASUS, o co mnie ty osadzasz MaSell ;)

a tak calkiem serio to pamietam jeszcze trojfazowe mobasy od asusa.

moze cos sie w tej kwesti poprawilo, bo bez olowka to nawet tam nie podchodzilem ;)

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi