htw Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam Mam do Was pytanie, sprawa wyglada nastepujaco - komputer ktory składam bedzie uzywany w 90 % do 3ds max'a i programow typu CAD. Sprzet nie bedzie podkrecany a fundusze mnie troche sciskaja ;/ pomyslalem zeby postawic tego proca na czyms takim : 1) Asus P5K 2) Asus P5K -E 3) Asus P5K Pro i tak w sumie sie zastanawiam a moze lepiej zainwestowac w nowszy chipset ....... no i jaka jest roznica pomiedzy tymi trzema płytkami nie biorac pod uwage chlodzenia bo to widac na pierwy rzut oka i ceny oczysicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 P5K - troche bardziej dolna półka, z tego co pamietam 3 fazy zasilania co moze byc niekorzystne dla quada, raczej sobie odpóść. P5K-E - super mobas, krótko mówiąc :) P5K Pro - praktycznie to samo co P5K-E, tylko brak kilku bajerow i tragiczne umieszczenie wtyczki zasilania, ale dla kogos kto nie bedzie grzebal w komputerze to zaden problem. Wiec, IMO powinienes wybrac P5K Pro. Nowszego chipsetu nie ma sensu brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 P5K - troche bardziej dolna półka, z tego co pamietam 3 fazy zasilania co moze byc niekorzystne dla quada, raczej sobie odpóść. P5K-E - super mobas, krótko mówiąc :) P5K Pro - praktycznie to samo co P5K-E, tylko brak kilku bajerow i tragiczne umieszczenie wtyczki zasilania, ale dla kogos kto nie bedzie grzebal w komputerze to zaden problem. Wiec, IMO powinienes wybrac P5K Pro. Nowszego chipsetu nie ma sensu brać. no wlasnie, zdecyduje sie chyba na P5K-E bo ten Pro ma zasilanie jak zasugerowales z bardzo neisympatycznej strony :) nowego chipseta tez nie ma sensu moim zdaniem brac bo w sumie moste poludniowy zostaje ten sam a do polnocnego z tgo co wiem dochodzi tylko obsluga szybszych pamiec chyba ze sie myle . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 P5K-E i Pro mają to samo zasilanie proca czyli 8 fazowe, zwykła P5K ma 3 fazy i jest ono do bani :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 To samo, tylko wtyczka jest umieszczona tragicznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 P5K-E i Pro mają to samo zasilanie proca czyli 8 fazowe, zwykła P5K ma 3 fazy i jest ono do bani :wink:takie do bani te 3 fazy ze quady łykaja 2vcore i jest stabilnie na 6ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 takie do bani te 3 fazy ze quady łykaja 2vcore i jest stabilnie na 6ghz dobre sa do cwiczen, na codzien nie obciazal by tego za mocno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 a obciazales je sam na codzien ;) ? ja mialem okazje i poniedzy 3 a 8 fazami przepasci nie widac bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) a obciazales je sam na codzien ;) ? ja mialem okazje i poniedzy 3 a 8 fazami przepasci nie widac byloo fuuuj ASUS, o co mnie ty osadzasz MaSell ;) a tak calkiem serio to pamietam jeszcze trojfazowe mobasy od asusa. moze cos sie w tej kwesti poprawilo, bo bez olowka to nawet tam nie podchodzilem ;) Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 ano oloweczek to podstawa w kazdej mobo, nawet jakby pincet faz miala. droop to poprostu wymog intela, coby ich grzaleczki sie nie gotowaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...