Sysak Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam. Podłączyłem moj monitor lcd do laptoka przez gniazdko d-sub i obraz dziwnie faluje. jeśli mam wyświetlony taki sam wzór na całym ekranie (np. proste ukośne linie) wydaje się że obraz co kilka centymetrów ma pionowy wypukły pas. w zależności od wyświetlanych rzeczy, na tych pasach kolor bywa zmieniony (np czarne literki na szarym tle robią się niebieskie, a na białym są pogtubione) jeśli wyświetlam drobne ukośne paski (np. jak te w skórce darkness na naszym forum) i przypatrze się im widze przepływające jaśniejsze paski tak jak na monitorach CRT przy słabym odświeżaniu. Nie jest to wszystko super uciążliwe i nie widać tego zawsze, ale wkurza mnie to. Mam grafikę Intel GMA 900 z najnowszymi sterownikami i monitor HP w2207 podlączony przez vga. Wszystko pracuje tak jak bozia kazała w 1680x1050 @ 60hz. Ma ktoś jakieś pomysły co jest grane i jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 masz mozliwosc sprawdzenia na innym kablu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 nie, ale ten kabel jest funkiel nówka i jest dobry na 99,9%. A zamienienie końców kabla stronami ma sens? bo nie wiem czy się trudzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Przy połączeniu LCD do nie najwyższych lotów gniazda analogowego (niskiej jakości filtry - dzisiaj analog traktuje się po macoszemu) mogą występować takie anomalie. ps. nie ma znaczenia czy laptop pracuje z baterii (bez fizycznego połączenia z siecią zasilającą) czy z połączeniem ? Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Kolega miał ten sam problem z monitorem i pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 gdzieś widzaiłem problem taki na forum gość podłączył monitor do innego gniazdka i śmigało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Reset ustawien monitora faktycznie pomógł. Dzięki huck! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...