daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Jest taki tekst: 8O Fix: Go to BIOS SETUPSETTINGSPCI & AGP Devices and set Assign IRQ to video card to yes. Wytłumaczcie mi jak koniowi o co chodzi :oops: Z góry Dziękuję i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 pisze cos takiego wejdz do biosu w setting potem w agpi pci i zmiien assing IRQ na YES czyli enable prawdopodobnie a kiedy ci sie to wyswietla?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Robię test SANDRĄ i wyświetla się hasło WARNING Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 to zrob w biosie to co pisze i juz powinno byc ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Nie znalazłem nic nawet trochę podobnego do tego polecenia. A, i jest jeszcze takie hasło: Vdeo card does not have an interrupt assigned. Całe nieszczęście w tym, że nie znam angielskiego :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 masz karte pod pci czy agp?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Pod AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 prawdopodobnie wlozyles jakas karte w slot który jest obslugiwany przez ten sam irq co karta graficzna.... poprawcie mnie zanim sie pomyle na dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 IRQ dubluje się tylko w przypadku KARTY GRAFICZNEJ "SECONDARY" (tej samej). I nie mogę jej usunąć (tej SECONDARY). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 ty masz dwie czy jedna wykrywana jako dwie...??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Mam jedną, ale wykrywa jako dwie 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 ustaw agp jako priorytet w wykrywaniu grafy... jest to w biosie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Mam ustawione. Nic to nie zmienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 wylacz kolejne IRQ i sprawdz co sie dzieje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Przy IRQ są następujące pocje: auto, 3,4,5 itd. Nie da się wyłączyć. Pokażę jeszcze raz ten komunikat: Warning 1209 - The video card does not have an interrupt assigned. All modern video cards need an interrupt. Even older PCI video cards work faster if an interrupt is used. Fix: Go to BIOS SetupSettingsPCI & AGP Devices and set Assign IRQ to video card to yes. You may also try setting First Video Adapter setting to AGP. Some video cards may need to be configured to use an interrupt, either through an utility or a jumper. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Fakt w moim biosie też nie ma tych opcji sprawdź przy starcie kompa w ramce czy masz przypisane Irq do grafy aha i zobacz jeszcze czy masz w biosie włączone PNP OS gdy jest włączone to bios aktywuje tylko urządzenia potrzebne do botowania reszte pozostawiając systemowi, gdy jest wyłączone to sprawdza wszystkie urządzenia.(przynajmniej tak twierdzi moja instrukcja od mobo) może coś pomogłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Przy IRQ są następujące pocje: auto, 3,4,5 itd. Nie da się wyłączyć. Pokażę jeszcze raz ten komunikat: ...You may also try setting First Video Adapter setting to AGP. ... czyli tak jak pisałem... ale mimo wszystko to nie o to chodzi... Ale czy zmieniales IRQ.... według mnie one po prostu sie kłócą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Sprawdz w "Informacjach Systemowych" (plik MSINFO32.EXE przynajmniej u mnie w WinME), albo w innym testerze (nawet Sandra) jak uklada ci sie podzial IRQ dla poszczegolnych urzadzen - zapisz wyniki Wyjmij inne karty i zobacz co sie dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Przecież to normlane że przy R9500/R9700 wykrywan dwie karty, bo ta karta ma dwa RAMDAC'i nie ma co panikować. Jeżeli komp chodzi dobrze, nie wiesza się itp. to po kiego grzyba słuchać SANDRY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Przecież to normlane że przy R9500/R9700 wykrywan dwie karty, bo ta karta ma dwa RAMDAC'i nie ma co panikować. Jeżeli komp chodzi dobrze, nie wiesza się itp. to po kiego grzyba słuchać SANDRY.ano racja nawet Radeona 9000 wykrywa 2 razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...