Skocz do zawartości
woj7up

GeForce4 PowerPack! Ultra/650-8X TV i OverClocking????????

Rekomendowane odpowiedzi

YO

I tak oto MMV wymieniła mi gf4 Ultra/650 który serwował piękne mozaiki do obrazu (chyba w bonusie)na gf4 Ultra/650-8X TV (SUPER) i pare rzeczy mnie zastanawia.....o ile stary łykał rdzeń na 300(gorzej z pamięciami 570MAX) na luzaka mając za chłodzenie mało wydajnego (rzekomo) ORBA to ten nowy który ma referencyjny układ chłodzący Nievidii (rzekomo wydajnieszy) ledwo wyciaga 270 :evil: pamieci 610 looz 8)

O co chodzi jakby ????

Jak wam to chodzi ta karta???? , może cos mam nie tak ? przcierz to chodzenie jest na wszytkich modelach GF4Ti Gainwarda i nima problema

aaaa. krecąc rdzeń nie ma żadnych artefaktów :idea: poprostu każda aplikacja sie zatrzymuje, napewno chodzi o chłodzenie, mając otwartą bude i window cooling bylo ok (ale lato idzie :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to ta karta

http://www.mmv.pl/karty/karty/BIG/geforce4...a650-8x_tv.html

to pomimo ze nie jest to GS to chlodzenie chipa ma to samo co pozostale karty z tej serii. Sprobuj zdjac radiator z wentylem i zobacz czy dobrze posmarowane na chipie i czy cooler rowno przylega po zalozeniu. Co do pamieci to chyba juz blisko gornej granicy ale jak nakleisz radiatory to mozesz jeszcze sprobowac podciagnac wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...