Skocz do zawartości
matdym

Ciche Chłodzenie E6750

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie poszukuję cichego chłodzenia do 6750. mobo: asus maximus formula obudowa thermaltake soprano dx. kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć powiedzmy do 250 zł. nie będę podkręcał na obecną chwilę przede wszystkim zależy mi na ciszy. spodobał mi się

LINK ładnie prezentowałby się w obudowie z oknem ale nie wiem czy poza efektownym wyglądem ma jeszcze jakieś zalety. często padały propozycje zakupu Thermalright Ultra-120 eXtreme pytanie wtedy jaki cichy wentylek do tego dokupić.

Edytowane przez matdym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Noctua? BO:

1. Ma bardzo dobry montaż

2. Ma bardzo wysoką jakość wykonania

3. Ma wentyl w zestawie warty 70zł

4. Ma pastę w zestawie wartą 30zł

5. Ma bardzo wysoką wydajność

Coś jeszcze?

o coś takiego mi chodziło :) sorki że tak marudzę ale to jednak nie małe pieniądze i nie chciałbym kupić badziewia. poczekam jeszcze na inne opinie ale propozycja jest ciekawa :)

Edytowane przez matdym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IFX-14 i Ultra120 czy to A czy to eXtreme to radiatory skierowane zdecydowanie na wydajność. Ponieważ podkręcanie nie jest istotne to obok proponowanej wyżej Noctuy, której to nie deprecjonuję, dałbym pod rozwagę jeszcze:

HR-01 jest mniejszy, ale wydajność ma zbliżoną do Noctuy NH-U12P lub nieco wyższą. Ponieważ finów ma mniej to szumów również mniej. XThermale to najprawdopodobniej najcichsze wentylatory na rynku, które mają w zestawie dodatkowo adaptery obniżające ich obroty z 1200rpm do 750rpm. Występują też bez diod. A dwa dlatego, żeby zmaksymalizować wydajność przy niewielkim przepływie jaki generują wentylatory by być cichymi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już żałuję że wybrałem taką a nie inną obudowę. mogłem zamiast midi atx soprano kupić big atx armora na przykład :/ eh człowiek uczy się na błędach. Labovsky przyznaję że teraz dzięki Tobie mam dylemat. ale muszę pomierzyć czy to jeszcze gdzieś wcisnę. bo miejsca za wiele to nie mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi