Skocz do zawartości
Szczuru

Następca Pentagrama Hp-100? Czyli Hp-90 Alcu Alpaya

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Tak przypadkiem "spacerowałem" po stronie Pentagrama i w zakładce "soon" ujrzałem to: http://www.pentagram.pl/produkty/chlodzeni...u_alpaya_p_7016

Czyli nic innego jak mniejszy brat Karakorum z 3 rurkami HP w technice Direct-Touch i w nowym wyglądzie. Przyznam, że jeżeli zachowa cenę HP-100 to freezer może się znów bać, bo widzę że jakość raczej poprawili (podstawa i sam radiator). Nam pozostaje czekać na testy :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O matko znowu te mocowanie. Czy w tej firmie nikt nie zajarzyle że to dziadostwo?

Nie wiem co ty chcesz od tego mocowania na amd miałem hp-100 i docisk oraz montaż chłodzenia był bardzo dobry.Ściągany z proca z kilkadziesiąt razy wytrzymał bez problemu także co tu jest nie tak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie no do lekkich konstrukcji styknie, ale do Karakorum to już chyba za dużo. Jednak to kawałek plastiku więc... AMD to daje koszyki masywne, z mocnego plastiku i o jakiej grubości!. Mi się wydaje, że ten nowy Pentek zmiecie Freezera 7 i konkurencję. Sprawdziłem wymiary jego i poprzedniej wersji HP-100 i radiator jest sporo większy! I myślę, że jednak ma lepszą podstawę. Ale ja i tak kupuję Hypera 212.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie TR-01 jest przy drogi. Dokupić wentyl, Bol-tru-kit i wychodzi razem około 130zł+wysyłka i razem już ostatecznie około 145zł. Hypera 212 będę miał od ręki za około 80zł. A 65 zł różnicy dla mnie to bardzo dużo. Za to kupię regulator obrotów Cooltek i wentyl 12cm Chieftec. Poza tym wątpię, żeby ten TR-01 był wydajniejszy od CoolerMastera. Jeśli już to o jakieś 2-3 stopnie MAX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi