Szczuru Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witajcie. Tak przypadkiem "spacerowałem" po stronie Pentagrama i w zakładce "soon" ujrzałem to: http://www.pentagram.pl/produkty/chlodzeni...u_alpaya_p_7016 Czyli nic innego jak mniejszy brat Karakorum z 3 rurkami HP w technice Direct-Touch i w nowym wyglądzie. Przyznam, że jeżeli zachowa cenę HP-100 to freezer może się znów bać, bo widzę że jakość raczej poprawili (podstawa i sam radiator). Nam pozostaje czekać na testy :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 O matko znowu te mocowanie. Czy w tej firmie nikt nie zajarzyle że to dziadostwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 O matko znowu te mocowanie. Czy w tej firmie nikt nie zajarzyle że to dziadostwo?Nie wiem co ty chcesz od tego mocowania na amd miałem hp-100 i docisk oraz montaż chłodzenia był bardzo dobry.Ściągany z proca z kilkadziesiąt razy wytrzymał bez problemu także co tu jest nie tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 To poczytaj trochę o HP 100. Często trafia sie że ma zly docisk do Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 To poczytaj trochę o HP 100. Często trafia sie że ma zly docisk do Intela.Do intela nie próbowałem na zdjęciu była zapinka do amd a ta była super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 ja go mialem na Intelu Karakorum i nie powiem zeby zle dociskal do proca, ale kazdy powtarza to samo. HP100 nie mialem wiec sie nie wypowiadam ale Karakorum tak i tam zle nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Wiecie no do lekkich konstrukcji styknie, ale do Karakorum to już chyba za dużo. Jednak to kawałek plastiku więc... AMD to daje koszyki masywne, z mocnego plastiku i o jakiej grubości!. Mi się wydaje, że ten nowy Pentek zmiecie Freezera 7 i konkurencję. Sprawdziłem wymiary jego i poprzedniej wersji HP-100 i radiator jest sporo większy! I myślę, że jednak ma lepszą podstawę. Ale ja i tak kupuję Hypera 212. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Nie lepiej TR HR-01? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jak dla mnie TR-01 jest przy drogi. Dokupić wentyl, Bol-tru-kit i wychodzi razem około 130zł+wysyłka i razem już ostatecznie około 145zł. Hypera 212 będę miał od ręki za około 80zł. A 65 zł różnicy dla mnie to bardzo dużo. Za to kupię regulator obrotów Cooltek i wentyl 12cm Chieftec. Poza tym wątpię, żeby ten TR-01 był wydajniejszy od CoolerMastera. Jeśli już to o jakieś 2-3 stopnie MAX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 test karakoum http://www.pimpmycomp.net/index.php?id=art40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 No i kompaktowość HP-100AlCu prysła :( Oby ta Papaya... Maraya... czy jak tam - Alpaya miała chociaż wyższą wydajność :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Czemu kompatybilność prysła? Montaż ten sam, tylko radiator troszkę większy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 No właśnie radiator się powiększył i przytył. Mam nadzieję, że za tym poszła różnica w wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...