Skocz do zawartości
Kszysiu

Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

witam

http://allegro.pl/item341949871_najtaniej_...t_1gb_raty.html

co o takim zesttawie myslicie??

Jak do gier to za słaba karta, jak do filmów, to karta nie ma wsparcia HD, jak ma być cichy to grzejący sie procesor i nieprzewidywalność w doborze dysku to uniemożliwia, jak do OC wg mnie gigabyte po intela nie jest najlepszym wyjściem, nagrywarka DVD mogła być lepsza, na przykład ze szklaną soczewką.

Zasilacz "400W dobry" no to dość optymistyczne stwierdzenie nie przekonuje mnie jednak, są dobre i "dobre" więc wszystko zależy od tego jaki.

Podsumowując komputer do niczego a kosztuje jak wypasiona maszyna do wszystkiego, nie kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie można lepszy kupić

KLYK

no niby tak ale ja chcial bym cos na quadzie zbudowac zeby potem jak sie zacznie slaby robic wymienic karte i np. troche ramu dokupic....

EDIT

a taki??

http://allegro.pl/item335223890_nowy_wymia...oc_4gb_ram.html

Edytowane przez Kszysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli lepszym wyborem będzie do gier 2 jajowy procesor E8400.Fakt faktem że gry zaczynają wykorzystywać 4 jaja ale troche minie zanim wiecej ich będzie.

Kolego nie kupuj na allegro kup w ESC/Apollo czy jakiś inny sklep internetowy (bądz lokalny ) wyjdziesz na tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego nie kupuj na allegro kup w ESC/Apollo czy jakiś inny sklep internetowy (bądz lokalny ) wyjdziesz na tym lepiej.

Mógl bym poprosic o jakis link albo cóś (chodzi o linki do sklepow)

Czyli lepszym wyborem będzie do gier 2 jajowy procesor E8400.Fakt faktem że gry zaczynają wykorzystywać 4 jaja ale troche minie zanim wiecej ich będzie.

no tak wlasnie o to chodzi ze jet ich coraz wiecej a mi wlasnie chodzi zeby kupic kompter nie na miesiac tylko na dluzej Edytowane przez Kszysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawy wyglądają jak z hipermarketu, kompletny debilizm, a ci co je kupią zostaną nazwani totalnymi łosiami. Karta 8600gt 1024ddr2, to przecież kastrat jakich mało. Przecież ten komputer w każdej grze zostałby wchłonięty przez e2160@3ghz+9600gt za 1500zł

Bierz Core2 8400 i geforce 8800gt do tego. Jak masz zamiar korzystać z xp to 2gb ramu, jak vista to 4gb.

ale dlaczego kupowac E8400 ktory jest o 100zl drozszy od q6600 a gorszy?? wole pobolec troce w starszych grach (tych na dwujajowce) ale miec puzniej fajnie.... i tak w tych starszych duzo gorzej nie bedzie

Nie chodzi o procka, tylko o kartę graficzną i zasilacz przede wszystkim

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale dlaczego kupowac E8400 ktory jest o 100zl drozszy od q6600 a gorszy?? wole pobolec troce w starszych grach (tych na dwujajowce) ale miec puzniej fajnie.... i tak w tych starszych duzo gorzej nie bedzie

Mało gier wykorzystuje 2 jaja a co dopiero 4 :P Może za 2-3 lata będą gry wykorzystujące w pełni 2 jaja w porywach do 4. A za 2,5 roku i tak zmienisz procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy powiedzą, że tak :P

A ile chcesz na to przeznaczyć? Jaki masz monitor - inaczej mówiąc w jakich rozdzielczościach chcesz grać?

Osobiście myślałem, że będę podkręcał, ale jak się okazało 2.3 GHz na procku dwurdzeniowym i 8800gt wystarcza na wszystkie gry w 1280x1024 +max detali. Może crysis wymagałby podkręcenia, coby na maks leciał znośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nawet 9600 gt starczy. Procek 2160 też. Zresztą teraz nie ma komputera na lata, kiedy directx zmeinia się co roku i każdy wymaga nowych kart graficznych, pewnie w przyszłości też procków o zadanej ilości jąderków.

HL, Oblivion itp chodziło mi jeszcze na X800 gto w rozdzielczościach 1024x768 zadawalająco.

A i potwierdzam, nie ma co takich gotowych składaków brać. Można lepsze części dobrać, poza tym złożenie kompa to też jest fun.

Edytowane przez hugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i potwierdzam, nie ma co takich gotowych składaków brać. Można lepsze części dobrać, poza tym złożenie kompa to też jest fun.

Otóż to :D

Kupowanie kompa już złożonego to tak jak kupienie modelu do sklejania ale już posklejanego :D

Można ale jak by gdzie ta zabawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi