Skocz do zawartości
deeejot

Kamera cyfrowa + podlączenie jej do kompa i zgranie filmow

Rekomendowane odpowiedzi

Jak juz w innym temacie nadmienilem

(nie wiewm tam juz nie moge odpowiadac bo pisze ze tylko moderatorzy moga)

posiadam kamere cyfrowa Panasonica i podłaczylem ja do komputera przez kartę PCI FireWire i ten specjalny kabelek zainstalowalem oprogramowanie ULEAD VIDEO STUDIO ( ma ktos spolczenie tego programu ?) i wszystko gra film moge zgrac na dysk z kamery ale nie wiem jak zrobic to w druga strony czyli z dysku na kamere cyfrowa lub odrazu na wideo poprzez kamere.

Aha i jeszcze jak by ktos znal programy do kopresowania tych filmow ktore zgrywam na dysk bo strasznie one duuuuuzo zajmują :(

Kurcze skorzystam z okazji i zadam jeszcze 1 pytanko czy taka kamea tak podlaczona jak opisalem wyzej moze sluzyc mi jak web kamera ? no np zeby mnie widzial kumpel jak gadam z nim sobie przez NETMETING ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze skorzystam z okazji i zadam jeszcze 1 pytanko czy taka kamea tak podlaczona jak opisalem wyzej moze sluzyc mi jak web kamera ? no np zeby mnie widzial kumpel jak gadam z nim sobie przez NETMETING ?

wlasnie, da jakos rade czy nic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Aha i jeszcze jak by ktos znal programy do kopresowania tych filmow ktore zgrywam na dysk bo strasznie one duuuuuzo zajmują :( ...

www.doom9.org

ktory program z dzialu download polecasz ? :( eh a wiesz cos na wyzej wymienione moje pytania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - aby zgrać materiał z powrotem na taśmę DV lub poprzez kamerę zgrać na VHS-a musisz mieć kamerę z dwukierunkowym złaczem DV (DV-IN/OUT). Zwykle tanie kamery mają tylko DV-OUT, istnieje jednak możliwość programowego uaktywnienia złącza w trybie DV-IN. Nie napisałeś, jaką dokładnie masz kamerę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kamere Panasonic NV-DS8 nie wiem jak sprawdzic czy ona jest dwu kierunkowa ?

na stronie producenta ? :P :lol: :wink:

upt.http://www.teleservice.lublin.pl/video/kamery/cyfrowe/nvds8/danetech.htm

standard mini DV

Zoom optyczny x 20 / cyfrowy x 400

Cyfrowy stabilizator

Wyjście DV (cyfrowy sygnał video.

Cyfrowe wyprowadzenie stopklatki.

Możliwość wczytania obrazu na komputer.

Kolorowy wizjer

Moze to nie strona producenta ale na storonie panasonica nic nie znalazlem wiec to co wyzej napisane to nie wiem czy to cos mowi o tym zeby kamera byla dwukierunkowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...