pavelb Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam! Chcę kupić kabel cyfrowy do mojej karty 2 zs do podłączenia z-5500 Na allegro znalazłem 2 kable tego typu: http://www.allegro.pl/item336696503_kabel_...uner_hq_3m.html http://www.allegro.pl/item305538766_kabel_...rolink_3_m.html Który kabelek będzie lepszy? Specyfikacji kabli niestety nie podali żadnej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Bierz najtanszy, zadnej roznicy nie bedzie w jakosci dzwieku, gdyz jest to sygnal cyfrowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Warto tylko dodać że wszystkie kable jack(mono)-RCA to są podróby prolinka. Więc bierz tą jak kolega u góry pisał która jest najtańsza i wygląda solidnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o kabel sp-dif to róznica w jakości powiedzmy jest. Na kablu który nie ma impedancji falowej najbliżej 75 Ohm , słabo ekranowanym , przy większych długościach i parametrach np. 192 khz 24 bit będziemy mieli najprawdopodobniej rozsynchronizowanie co chwilę sygnału ( następują przekłamania na skutek których dźwięk przerywa itp. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Tak, ale mowa jest o kablu 3m :P W przypadku duzo dluzszych odleglosci taniej i pewniej jest ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kabel optyczny P.S. Te ort wkurza jak ktos polskich znaków nie pisze ... Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 No po to chyba to jest żeby nauczyć ich pisania, ale i tak jest bardzo liberalne czasami aż za bardzo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 nie chodzi o polskie tylko o to, ze ten wyraz to "wziac", a nie "ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>" [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) hmmm ciekawe, że wordzie bledu nie ma :unsure: Edit: Dobra, autokorekta mnie zmyliła :P nie wiem czemu utarło mi sie pisac "w z i a s c" Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...