Skocz do zawartości
KaxxL

Jak Postapic

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem korki na allegro wszystko ok, korki wporzo tyle ze sprzedawca zapomnial paragonu mi dolozyc do przesylki [korki maja rok gwarancji] i zaoferowal ze przesle mi zdjecie mejlem. Co o tym myslicie zgadzac sie czy lepiej nie ryzykowac bo sam nie wiem

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem proca od typa, który miał wspólną gwarancję na paręnaście części i dał mi jej skan (mało wyraźny, w dodatku jedna strona), proca oczywiście uwaliłem i nie było żadnych problemów z honorowaniem gwary więc IMO nie ma się czego obawiać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę zakładał nowego tematu a mam taki problem, że można się podpiąć.

Dostałem towar z allegro od firmy.

Mam paragon z nagłówkiem tejże firmy, oraz wypisaną gwarancję tego urządzenia z pieczątką tej samej firmy z podpisem.

Wszytko się wydaje OK, więc po co piszę ?

Otóż najprawdopodobniej w pośpiechu komuś tam się pomyliło i mi na gwarancji napisał, że towar zakupiono 03.04.2004

Na paragonie już jest dobry rok bo data 03.04.2008

Czy przy ew. reklamacji w Braunie nie będę miał z tego powodu kłopotów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę zakładał nowego tematu a mam taki problem, że można się podpiąć.

Dostałem towar z allegro od firmy.

Mam paragon z nagłówkiem tejże firmy, oraz wypisaną gwarancję tego urządzenia z pieczątką tej samej firmy z podpisem.

Wszytko się wydaje OK, więc po co piszę ?

Otóż najprawdopodobniej w pośpiechu komuś tam się pomyliło i mi na gwarancji napisał, że towar zakupiono 03.04.2004

Na paragonie już jest dobry rok bo data 03.04.2008

Czy przy ew. reklamacji w Braunie nie będę miał z tego powodu kłopotów ?

poproś o korekte gwary,bo z paragonami to różnie bywa,np.wyblaknie druk? a w obecny czasach to wszyscy(handlowcy) szukaja pretekstu żeby olać gwarancje.Ty im go podasz na tacy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi